27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:26 PM

Educatie

Miercuri, de ziua Regelui Mihai/ Hasdeul, primul colegiu național din țară distins cu Crucea Casei Regale a României

de Cristian IONESCU
Educatie  |
26.10.2017, 00:00
13290

          Colegiul „B. P. Hasdeu” din Buzău a fost decorat ieri în numele Majestății Sale Regelui Mihai I cu Crucea Casei Regale a României. Evenimentul a avut loc ieri în Sala Tronului a Palatului Regal din București, acolo unde Casa Regală l-a sărbătorit astăzi pe Regele Mihai cu ocazia împlinirii a 96 de ani.

          Directorul colegiului buzoian, Ionel Banu, a primit Crucea Casei Regale a României din partea principesei Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, a  Principelui Radu și Principesei Maria.

          Cu aceeași ocazie au fost decorate o serie de personalități și colaboratori ai Casei Majestății Sale Regelui din țara noastră și de peste hotare.

          Crucea Casei Regale a României este o decorație instituită în data de 10 mai 2008 la Palatul Elisabeta și este limitată la un număr de 150 de membri. Crucea Casei Regale a României este destinată membrilor și colaboratorilor Casei Majestății Sale care ocupă poziții importante în administrație, în societatea civilă, mediul politic sau economic, lumea culturii sau a diplomației, precum și organizații naționale sau internaționale. Decorația este realizată din argint și email albastru. Este formată dintr-o cruce surmontată de o coroană regală. Pe față apare cifrul regelui cu patru coroane, iar pe verso apare stema regală. Panglica este argintie cu două dungi albastre pe margine. La bărbați panglica este dreptunghiulară, în timp ce la femei panglica are forma unei funde.

          Potrivit reprezentanților Hasdeului, instituţiua de învăţământ buzoiană este primul colegiu din  țară care primește această distincție. Hasdeul a primit această decorație cu ocazia împlinirii a 150 de ani de existență, pentru meritele deosebite în învățământul românesc și pentru profesorii și absolvenții de excepție ai colegiului.

Comentarii

Din Buzau (25 Oct, 22:37)
Un profesor

Felicitari pentru mentinerea unor standarde de calitate a educatiei la nivel academic chiar. Eforturile conjufate ale scolii, parintilor si comunitatii fac posibile aatfel de recunoasteri, din plin meritate.

Raspunde
Educația civică în pomul cu vrăbii pe ultima cracă! (26 Oct, 01:32)
Petrini

Întrebare pentru profii de „Civică”, unii dintre ei, Doct-ori:„Ce formă de guvernământ are țara lor?” Este România o republică monarhică sau o monarhie republicană, fiindcă ambele cocini sunt finanțate de contribuabilul român pentru care firimiturile la pensii și salarii se găsesc cu mare greutate și după sporovăieli interminabile?

Raspunde
Eludarea adevarului sau jumatatea de masura (26 Oct, 11:44)
iesean

Colegiul National "B.P. Hasdeu" din Buzau si COLEGIUL TEHNIC "GHEORGHE ASACHI" -IASI au fost PRIMELE institutii de invatamant preuniversitar decorate de catre Casa Regala.

Raspunde
precizare (26 Oct, 11:51)
buzoian

Au fost decorate doua institutii de invatamant: Colegiul Hasdeu si Liceul Gh. Asachi. Deci, Hasdeul este singurul colegiu decorat cu aceasta distinctie

Raspunde
Pentru dl./d-na. „Ieșean” (26 Oct, 12:11)
Călin Bostan

Nu este vina nimănui că nu puteți face distincție între un liceu sau chiar colegiu tehnic și un colegiu național.

Raspunde
Felicitari "primului" si "singurului" colegiu (26 Oct, 21:05)
Dumitru Pop

http://www.familiaregala.ro/stiri/articol/decorari-regale-de-ziua-majestatii-sale-regelui

Raspunde

Stiri Agerpres

Liga I: CS Universitatea Craiova - Juventus București 3-1, la primul meci oficial pe noul ''Oblemenco''
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:05 PM

CS Universitatea Craiova a învins-o pe Juventus București cu scorul de 3-1 (2-0), vineri seara, în etapa a 18-a a Ligii I de fotbal, la primul meci oficial disputat pe noul stadion ''Ion Oblemenco''.

Asociația ANCE Europe lansează proiectul 'Arhitectura României Mari'
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:41 PM

Asociația ANCE Europe lansează proiectul "Arhitectura României Mari", cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, prin organizarea unui eveniment la București în perioada 23-25 noiembrie, având ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a stilului arhitectural neoromânesc.

Republica Moldova: Duminică are loc referendumul pentru destituirea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:16 PM

Peste 650.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Chișinău sunt așteptate, duminică, la urne pentru a participa la referendumul pentru destituirea primarului Dorin Chirtoacă.

Sosirea lui Hariri la Paris contribuie la reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu, afirmă președinția franceză
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:11 PM

Sosirea premierului libanez demisionar Saad Hariri la Paris contribuie la "reducerea tensiunilor" în Orientul Mijlociu, unde Franța continuă să acționeze în această direcție, a afirmat sâmbătă președinția franceză, relatează AFP.

UPDATE Rugby: România - Samoa 17-13, în meci test la București (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:01 PM

Naționala de rugby a României a învins Samoa cu scorul de 17-13 (3-10), într-un meci test disputat sâmbătă seara pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Nov, 12:47 Când voi avea drum prin Unguriu, opresc la primărie să strâng mâna unui român căruia îi pasă de români!
Pixelu fan Tirizică a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Devin fan „genunche” dacă legiferează și manualul unic. Momentan sunt fan Tirizică, singurul primar buzoian care a avut curajul să părăsească mizeria ADI „Buzău 2008”.
17 Nov, 10:18 tare in sfarsit
un oarecare a comentat pentru articolul Prefectura Buzău, șah la Academia Română și Judecătoria Pătârlagele:
Avem in sfarsit un prefect, o comisie judeteana si un judecator de la tribunal care arata ca se pot impotrivi unei sentinte definitive de punere in posesie a unei institutii pe 4500 ha teren padure.Macar daca nu putem sa probam competenta sa ne afisam cu varf si indesat indaratnicia.Acea sentinta o va aplica CEDO, iar pe cei cu adevarat vinovati ii va dura in basca pentru ca plateste contribuabilul roman
17 Nov, 09:59 nedumerire
kneji myamoto a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
este bine domnule primar ca vrei desfiintarea anfp care intr-adevar este parazitara,dar trebuie instituit un organism independent pentru selectarea unor viitori functionari publici din care primari destoinici ca dumneata sa-si aleaga personalul cu care sa lucreze, personal selectat printr-un concurs riguros in baza unei grile ca la judecatori si cu supraveghere ca la bacalaureat.Abia atunci vei avea de unde sa alegi.Daca primul criteriu este încrederea in persoana cu care lucrezi vei avea o mare dezamagire.Mie imi scapa criteriile pentru care l-ai ales pe dl Pistol secretar al primariei, dar te asigur ca vei avea cat de curând o mare deziluzie cu privire la competenta profesionala si moralitatea acestei persoane
Google PageRank Checker