27 de ani
de presa libera
Duminica, August 20, 2017 22:13 PM

Opinii

Asocierea Grindeanu - #rezist, o blasfemie

de Călin BOSTAN
Opinii  |
16.06.2017, 00:00
1928

   Am urmărit cu interes disputele din social media legate de asocierea, încă din cursul după-amiezii de miercuri - mai precis după al doilea refuz al lui Sorin Grindeanu de a demisiona din fruntea executivului la presiunea şefului său de partid, Liviu Dragnea - a numelui premierului cu simbolul #rezist. O bună bucată de timp, părea că argumentele celor care contestau această alăturare au de-a face cu replici susţinute de realitate ale celor care nu aveau nimic împotrivă.

   Este evident că simbolul respectiv a apărut tocmai ca reacţie a societăţii civile împotriva unui gest al lui Sorin Grindeanu, respectiv promovarea celebrei Ordonanţe 13. Că a fost făcut la presiunea hoardei penale condusă de Liviu Dragnea, putea fi o bună scuză dacă era urmat de o reacţie mult mai fermă a primului. Adică o demisie de onoare depusă în acel moment. Că tot Grindeanu a fost cel care a promovat actul normativ a abrogare a Ordonanţei 13, este o altă poveste şi un adevăr incontestabil. Că tot Grindeanu s-a opus şi a temperat o altă iniţiativă menită să-l scape pe Dragnea de o nouă condamnare şi, implicit, de puşcărie, este la fel de adevărat. Şi, dacă este să mă transform până la capăt în ­avo­catul diavolului, este, într-adevăr, de neacceptat, ca evaluarea guvernării lui Sorin Grindeanu să fie făcută de multiplul inculpat pentru corupţie Darius Vâlcov şi de infractorul cu acte în regulă Liviu Dragnea.

   Spuneam că multe dintre argumentele care susţineau asocierea lui Sorin Grindeanu cu simbolul #rezist păreau a sta în picioare. Până joi după-amiază, când a ieşit la iveală cu premierul (încă) în funcţie s-a înhăitat cu Victor Ponta. Şi nu doar pentru a sparge Partidul Social Democrat, ci l-a luat şi în guvern pe măscărici.

   Din acel moment, niciunul dintre argumentele pe care le aminteam mai sus nu mai stă în picioare. Cu acest gest, Grindeanu a ieşit dintr-o mocirlă şi s-a afundat în alta. Asocierea numelui său cu simbolul #rezist a devenit o blasfemie.

Comentarii

Bucharest swamp (16 Jun, 07:38)
Pixelu zen kutsu

În politica autohtonă, sunt zen. Nu mă emoționează nici Dragnea-Grindeanu nici Bușoi-Orban nici Cioloș-Boc nici patriotul din Sibiu-domnu’ Pantazi sau orice combinație vă trece prin cap. Într-o colonie, rolul politicului este infim. Politicul nu mai dispune de pârghii și orice strategii de dezvoltare ar concepe sunt inutile, nemaiavând resurse să le pună în practică. În schimb, m-a scos din sărite un străin, neamț de origine sorabă, cu ipocrizia și perversitatea afișată. Prim-ministrul Landului Saxonia, Stanislaw Tillich, l-a felicitat pe premierul României pentru decizia de a nu demisiona după ce i-a fost retras sprijinul politic. Cu siguranță, dacă dânsului i s-ar ridica de către CDU sprijinul politic ar proceda precum Grindeanu și nu și-ar da demisia și ar rezista.

Raspunde
Bau-Bau! (16 Jun, 10:29)
Pixelu uituc

Am uitat să menționez un aspect care mi s-a părut amuzant. Aducerea în discuție a veșnicului Bau-Bau, Rusia și vrăjeala cu sancțiunile impuse acesteia de către Uniunea Europeană. Cu două săptămâni în urmă a avut loc la St. Petersburg, Forumul Economic Internațional 2017, SPIEF’ 17. O simplă privire aici și aflăm cine a participat. Cancelarului austriac Christian Kern nu i-a fost rușine să participe sau n-o fi auzit de sancțiuni!? În topul contractelor încheiate se află firma germană Linde Group care va construi în Rusia un complex chimic de 600 billion RUB. Rușii e răi, da rublele e bune! Ja, ja, danke!

Raspunde
@pixelu uituc (17 Jun, 17:11)
last_minute

Aşa o fi numai că nu în Austria au stat ruşii aproape 50 de ani şi nu lor le-au luat tot ce au putut...

Raspunde

Stiri Agerpres

ALERTĂ Simona Halep a pierdut finala turneului de la Cincinnati (WTA) și a ratat șansa de a deveni lider mondial
Duminica, August 20, 2017 22:06 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă fără drept de apel de spaniola Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-0, duminică, în finala turneului WTA de la Cincinnati, dotat cu premii totale de de 2.536.154 dolari, și a ratat o nouă șansă de a deveni lider mondial.

A murit Jerry Lewis. Umoristul și actorul american avea 91 de ani
Duminica, August 20, 2017 21:42 PM

Actorul american Jerry Lewis a murit duminică, din cauze naturale, în locuința sa din Las Vegas, a anunțat revista Variety, citată de AFP. Familia a confirmat pentru Reuters declarația agentului actorului.

Președintele palestinian Abbas afirmă că a încercat fără succes să reia cooperarea cu Israelul în domeniul securității
Duminica, August 20, 2017 21:23 PM

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, le-a declarat duminică unor deputați israelieni din opoziție că a încercat să reia colaborarea cu Israelul în domeniul securității, dar nu a primit niciun răspuns, informează Reuters.

Tudose: Corpul de control al premierului va face o analiză la TAROM; trebuie să meargă pe profit
Duminica, August 20, 2017 21:20 PM

Corpul de control al premierului va efectua o analiză la TAROM, este companie națională care trebuie să intre pe profit, nu va fi nici închisă, nici vândută, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, duminică, la Antena 3.

Ana Bogdan, calificată pe tabloul principal la New Haven (WTA)
Duminica, August 20, 2017 21:18 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la New Haven (Connecticut), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, duminică, după ce a învins-o pe Katerina Bondarenko (Ucraina), cu 6-2, 6-2, în ultimul tur al fazei preliminare.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Aug, 21:38 Noaptea ca hoții
ionescu o. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Vineri, sfârșit de săptămână, sosește faxul cu pricina. Mai era puțin și se înnopta. Noaptea ca hoții!!! Rămâne un logan valabil. Despre neobrăzare, nesimțire și impostură e mult de spus. Asta face PSD-ul din 1995 când au fost încălcate în picioare toate concursurile și s-a instalat domnia bunului plac. Și alții când au venit la putere le-au urmat exemplul. Constat cu regret că mentalitățile comuniste domină în continuare învățământul. Impostura de asemenea. Un cadru didactic nu are justificare să se ascundă sub protecția anonimatului atunci când are ceva de spus. Din această pricină nu se sinchisește nici un fir de păr de la PSD. Pe mine mă bate gândul-pentru că tot sunt în București-să-mi pun o placă de gât și să dau o fugă până în strada ministerului în semn de protest. Din lista de comentatori mai vine cineva cu mine???
20 Aug, 20:52 SENATOAREA
cineva a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ce spune doamna senator S...L.. despre aceasta revocare. Stie ceva sau nu?
20 Aug, 20:25 Schimbarea II
Prof. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
1. dupa cum se observa pentru articolele privind invatamantul apar cele mai multe comentarii! de ce oare..? 2.Doamna Inspector General a mai fost schimbata odata pentru Management defectuos, revenita dupa un timp politic. Cel mai bine s-ar prezenta la catedra pentru perfectionare!
Google PageRank Checker