27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:33 PM

Opinii

Asocierea Grindeanu - #rezist, o blasfemie

de Călin BOSTAN
Opinii  |
16.06.2017, 00:00
1975

   Am urmărit cu interes disputele din social media legate de asocierea, încă din cursul după-amiezii de miercuri - mai precis după al doilea refuz al lui Sorin Grindeanu de a demisiona din fruntea executivului la presiunea şefului său de partid, Liviu Dragnea - a numelui premierului cu simbolul #rezist. O bună bucată de timp, părea că argumentele celor care contestau această alăturare au de-a face cu replici susţinute de realitate ale celor care nu aveau nimic împotrivă.

   Este evident că simbolul respectiv a apărut tocmai ca reacţie a societăţii civile împotriva unui gest al lui Sorin Grindeanu, respectiv promovarea celebrei Ordonanţe 13. Că a fost făcut la presiunea hoardei penale condusă de Liviu Dragnea, putea fi o bună scuză dacă era urmat de o reacţie mult mai fermă a primului. Adică o demisie de onoare depusă în acel moment. Că tot Grindeanu a fost cel care a promovat actul normativ a abrogare a Ordonanţei 13, este o altă poveste şi un adevăr incontestabil. Că tot Grindeanu s-a opus şi a temperat o altă iniţiativă menită să-l scape pe Dragnea de o nouă condamnare şi, implicit, de puşcărie, este la fel de adevărat. Şi, dacă este să mă transform până la capăt în ­avo­catul diavolului, este, într-adevăr, de neacceptat, ca evaluarea guvernării lui Sorin Grindeanu să fie făcută de multiplul inculpat pentru corupţie Darius Vâlcov şi de infractorul cu acte în regulă Liviu Dragnea.

   Spuneam că multe dintre argumentele care susţineau asocierea lui Sorin Grindeanu cu simbolul #rezist păreau a sta în picioare. Până joi după-amiază, când a ieşit la iveală cu premierul (încă) în funcţie s-a înhăitat cu Victor Ponta. Şi nu doar pentru a sparge Partidul Social Democrat, ci l-a luat şi în guvern pe măscărici.

   Din acel moment, niciunul dintre argumentele pe care le aminteam mai sus nu mai stă în picioare. Cu acest gest, Grindeanu a ieşit dintr-o mocirlă şi s-a afundat în alta. Asocierea numelui său cu simbolul #rezist a devenit o blasfemie.

Comentarii

Bucharest swamp (16 Jun, 07:38)
Pixelu zen kutsu

În politica autohtonă, sunt zen. Nu mă emoționează nici Dragnea-Grindeanu nici Bușoi-Orban nici Cioloș-Boc nici patriotul din Sibiu-domnu’ Pantazi sau orice combinație vă trece prin cap. Într-o colonie, rolul politicului este infim. Politicul nu mai dispune de pârghii și orice strategii de dezvoltare ar concepe sunt inutile, nemaiavând resurse să le pună în practică. În schimb, m-a scos din sărite un străin, neamț de origine sorabă, cu ipocrizia și perversitatea afișată. Prim-ministrul Landului Saxonia, Stanislaw Tillich, l-a felicitat pe premierul României pentru decizia de a nu demisiona după ce i-a fost retras sprijinul politic. Cu siguranță, dacă dânsului i s-ar ridica de către CDU sprijinul politic ar proceda precum Grindeanu și nu și-ar da demisia și ar rezista.

Raspunde
Bau-Bau! (16 Jun, 10:29)
Pixelu uituc

Am uitat să menționez un aspect care mi s-a părut amuzant. Aducerea în discuție a veșnicului Bau-Bau, Rusia și vrăjeala cu sancțiunile impuse acesteia de către Uniunea Europeană. Cu două săptămâni în urmă a avut loc la St. Petersburg, Forumul Economic Internațional 2017, SPIEF’ 17. O simplă privire aici și aflăm cine a participat. Cancelarului austriac Christian Kern nu i-a fost rușine să participe sau n-o fi auzit de sancțiuni!? În topul contractelor încheiate se află firma germană Linde Group care va construi în Rusia un complex chimic de 600 billion RUB. Rușii e răi, da rublele e bune! Ja, ja, danke!

Raspunde
@pixelu uituc (17 Jun, 17:11)
last_minute

Aşa o fi numai că nu în Austria au stat ruşii aproape 50 de ani şi nu lor le-au luat tot ce au putut...

Raspunde

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker