27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:47 AM

Opinii

Asocierea Grindeanu - #rezist, o blasfemie

de Călin BOSTAN
Opinii  |
16.06.2017, 00:00
648

   Am urmărit cu interes disputele din social media legate de asocierea, încă din cursul după-amiezii de miercuri - mai precis după al doilea refuz al lui Sorin Grindeanu de a demisiona din fruntea executivului la presiunea şefului său de partid, Liviu Dragnea - a numelui premierului cu simbolul #rezist. O bună bucată de timp, părea că argumentele celor care contestau această alăturare au de-a face cu replici susţinute de realitate ale celor care nu aveau nimic împotrivă.

   Este evident că simbolul respectiv a apărut tocmai ca reacţie a societăţii civile împotriva unui gest al lui Sorin Grindeanu, respectiv promovarea celebrei Ordonanţe 13. Că a fost făcut la presiunea hoardei penale condusă de Liviu Dragnea, putea fi o bună scuză dacă era urmat de o reacţie mult mai fermă a primului. Adică o demisie de onoare depusă în acel moment. Că tot Grindeanu a fost cel care a promovat actul normativ a abrogare a Ordonanţei 13, este o altă poveste şi un adevăr incontestabil. Că tot Grindeanu s-a opus şi a temperat o altă iniţiativă menită să-l scape pe Dragnea de o nouă condamnare şi, implicit, de puşcărie, este la fel de adevărat. Şi, dacă este să mă transform până la capăt în ­avo­catul diavolului, este, într-adevăr, de neacceptat, ca evaluarea guvernării lui Sorin Grindeanu să fie făcută de multiplul inculpat pentru corupţie Darius Vâlcov şi de infractorul cu acte în regulă Liviu Dragnea.

   Spuneam că multe dintre argumentele care susţineau asocierea lui Sorin Grindeanu cu simbolul #rezist păreau a sta în picioare. Până joi după-amiază, când a ieşit la iveală cu premierul (încă) în funcţie s-a înhăitat cu Victor Ponta. Şi nu doar pentru a sparge Partidul Social Democrat, ci l-a luat şi în guvern pe măscărici.

   Din acel moment, niciunul dintre argumentele pe care le aminteam mai sus nu mai stă în picioare. Cu acest gest, Grindeanu a ieşit dintr-o mocirlă şi s-a afundat în alta. Asocierea numelui său cu simbolul #rezist a devenit o blasfemie.

Comentarii

Bucharest swamp (16 Jun, 07:38)
Pixelu zen kutsu

În politica autohtonă, sunt zen. Nu mă emoționează nici Dragnea-Grindeanu nici Bușoi-Orban nici Cioloș-Boc nici patriotul din Sibiu-domnu’ Pantazi sau orice combinație vă trece prin cap. Într-o colonie, rolul politicului este infim. Politicul nu mai dispune de pârghii și orice strategii de dezvoltare ar concepe sunt inutile, nemaiavând resurse să le pună în practică. În schimb, m-a scos din sărite un străin, neamț de origine sorabă, cu ipocrizia și perversitatea afișată. Prim-ministrul Landului Saxonia, Stanislaw Tillich, l-a felicitat pe premierul României pentru decizia de a nu demisiona după ce i-a fost retras sprijinul politic. Cu siguranță, dacă dânsului i s-ar ridica de către CDU sprijinul politic ar proceda precum Grindeanu și nu și-ar da demisia și ar rezista.

Raspunde
Bau-Bau! (16 Jun, 10:29)
Pixelu uituc

Am uitat să menționez un aspect care mi s-a părut amuzant. Aducerea în discuție a veșnicului Bau-Bau, Rusia și vrăjeala cu sancțiunile impuse acesteia de către Uniunea Europeană. Cu două săptămâni în urmă a avut loc la St. Petersburg, Forumul Economic Internațional 2017, SPIEF’ 17. O simplă privire aici și aflăm cine a participat. Cancelarului austriac Christian Kern nu i-a fost rușine să participe sau n-o fi auzit de sancțiuni!? În topul contractelor încheiate se află firma germană Linde Group care va construi în Rusia un complex chimic de 600 billion RUB. Rușii e răi, da rublele e bune! Ja, ja, danke!

Raspunde
@pixelu uituc (17 Jun, 17:11)
last_minute

Aşa o fi numai că nu în Austria au stat ruşii aproape 50 de ani şi nu lor le-au luat tot ce au putut...

Raspunde

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker