27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:43 AM

Sanatate

Asistent social, angajat la Unitatea de Primiri Urgenţe

de Andreea STROE
Sanatate  |
13.07.2017, 00:00
1412

   UPU-SMURD, una dintre secţiile cu cel mai acut deficit de personal din cadrul Spitalului Judeţean Buzău, are un nou angajat. Este vorba despre Cristina Claudia Braşoveanu, care a obţinut cel mai mare punctaj, de 89,08 puncte, la concursul pentru postul de asistent social debutant care s-a ţinut la Spitalul Judeţean Buzău în data de 29 iunie. Ea a avut patru contracandidaţi. Astfel, la proba scrisă, care a avut loc pe 29 iunie, s-au prezentat cinci candidaţi, dintre care doar trei au reuşit să obţină punctaj de promovare. Cea mai mare notă a fost obţinută de Gina Ciornei, 93,33 puncte, urmată de Mihaela Muşat, 85,50  puncte şi Claudia Cristina Bra­şoveanu, 79,16 puncte. Cristina Braşoveanu s-a descurat însă foarte bine la proba interviului, unde a obţinut cel mai mare punctaj. Astfel, Cristina Claudia Braşoveanu a obţinut 99 de puncte la interviul de asistent social debutant. Despre rezultatele concursului, şeful UPU Buzău, medicul Adrian Zoican, spune că întrebările au fost specifice pentru ceea ce prevede fişa postului unui asistent social care lucrează la UPU, care diferă activitatea pe care ar desfăşura-o un asistent social în cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Prin urmare, candidaţii au trebuit să răspundă la întrebări de genul: care este echipamentul unui asistent social angajat la UPU, ce amănunte pot oferi la telefon aparţinătorilor, sau dacă au în faţă cazul unei minore însărcinate, dacă îi vor anunţa părinţii despre situaţie. Şeful UPU, Adrian Zoican este optimist în ceea ce priveşte pregătirea noii colege ca fiind persoana de care aveau nevoie pentru  a întinde o mână de ajutor beneficiarilor de servicii medicale care ajung la UPU, a-i ajuta cu informaţii şi a calma spiritele atunci când este cazul, în Unitatea de Primiri Urgenţă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. După cum bine ştim, de multe ori ajung şi cazuri sociale: persoane fără adăpost, fără documente, persoanele vulnerabile, de vârsta a III-a, singure, cazuri de violenţă domestică. De toate acestea se va ocupa noul asistent social de la care se aşteaptă să îndeplinească obligaţiile la standardele impuse de UPU şi să impulsioneze activitatea în acest domeniu unde activează deja un asistent social de aproape nouă ani. 

Comentarii

Noul Doctor Ciuhodaru (13 Jul, 12:09)
Cristian

E foarte bine ca s-a mai facut o angajare, mai ales ca sunt prevazute 3 posturi de asistent social la UPU inca din 2008. Iar Domnul Doctor Zoican Adrian, care isi cultiva cu foarte mare grija imaginea de mare specialist, nu ar strica sa faca mai multa medicina si mai putina politica, exista deja un mare "specialist" , Dr. Ciuhodaru, care era vizibil, acum cativa ani, in toata mass media. Si dupa ce a ajuns in Parlament si- a dat adevarata masura a valorii...

Raspunde
O MARE VRĂJEALĂ (24 Jul, 17:19)
STOICA NICOLETA

INTERVIUL DIN CADRUL CONCURSULUI PENTRU POSTUL DE ASISTENT SOCIAL A AVUT CA SCOP SUSTINEREA UNEI ANUMITE CANDIDATE. INTREBARI SIMPLE LA CARE SA POATA RASPUNDE SI O CANDIDATA MAI PROST PREGATITA .ASA A AJUNS DE PE LOCUL TREI PE LOCUL UNU. CUM POTI LUA 93,33PUNCTE LA SCRIS IAR LA INTERVIU SA PRIMESTI DOAR CINCI...IN CONDITIILE IN CARE INTREBARILE AU FOST SUPERUSOARE

Raspunde

Stiri Agerpres

Constanța: Opt localități din județ, afectate de inundații; străzi și curți cuprinse de ape în urma ploii
Vineri, Iulie 28, 2017 11:33 AM

Un număr de 39 de solicitări de intervenție în urma inundațiilor produse din cauza ploilor, venite din opt localități din județul Constanța, cele mai multe din municipiul reședință, au fost înregistrate vineri de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), potrivit reprezentanților instituției.

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

Botoșani: Percheziții ale procurorilor DNA la sediul societății de termoficare Modern Calor SA
Vineri, Iulie 28, 2017 11:24 AM

Procurorii Serviciul Teritorial Suceava din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, vineri, percheziții la sediul societății de termoficare din municipiul Botoșani, se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

INHGA: Cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Tulcea, în următoarele ore
Vineri, Iulie 28, 2017 11:17 AM

Râurile Telița și Taița, din județul Tulcea, vor fi sub avertizare Cod portocaliu de inundații în următoarele ore, potrivit prognozei pe termen scurt, emisă vineri de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

SUA: Senatorul John McCain recunoaște că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care ar fi abrogat Obamacare
Vineri, Iulie 28, 2017 11:16 AM

Senatorul republican John McCain, care a votat vineri contra abrogării Obamacare, legea sănătății adoptată în timpul fostei administrații democrate a președintelui Barack Obama, a declarat că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care nu îmbunătățește asistența medicală în SUA, relatează DPA.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker