27 de ani
de presa libera
Luni, Septembrie 25, 2017 00:07 AM
toamna buzoiana

Sanatate

Asistent social, angajat la Unitatea de Primiri Urgenţe

de Andreea STROE
Sanatate  |
13.07.2017, 00:00
2674

   UPU-SMURD, una dintre secţiile cu cel mai acut deficit de personal din cadrul Spitalului Judeţean Buzău, are un nou angajat. Este vorba despre Cristina Claudia Braşoveanu, care a obţinut cel mai mare punctaj, de 89,08 puncte, la concursul pentru postul de asistent social debutant care s-a ţinut la Spitalul Judeţean Buzău în data de 29 iunie. Ea a avut patru contracandidaţi. Astfel, la proba scrisă, care a avut loc pe 29 iunie, s-au prezentat cinci candidaţi, dintre care doar trei au reuşit să obţină punctaj de promovare. Cea mai mare notă a fost obţinută de Gina Ciornei, 93,33 puncte, urmată de Mihaela Muşat, 85,50  puncte şi Claudia Cristina Bra­şoveanu, 79,16 puncte. Cristina Braşoveanu s-a descurat însă foarte bine la proba interviului, unde a obţinut cel mai mare punctaj. Astfel, Cristina Claudia Braşoveanu a obţinut 99 de puncte la interviul de asistent social debutant. Despre rezultatele concursului, şeful UPU Buzău, medicul Adrian Zoican, spune că întrebările au fost specifice pentru ceea ce prevede fişa postului unui asistent social care lucrează la UPU, care diferă activitatea pe care ar desfăşura-o un asistent social în cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Prin urmare, candidaţii au trebuit să răspundă la întrebări de genul: care este echipamentul unui asistent social angajat la UPU, ce amănunte pot oferi la telefon aparţinătorilor, sau dacă au în faţă cazul unei minore însărcinate, dacă îi vor anunţa părinţii despre situaţie. Şeful UPU, Adrian Zoican este optimist în ceea ce priveşte pregătirea noii colege ca fiind persoana de care aveau nevoie pentru  a întinde o mână de ajutor beneficiarilor de servicii medicale care ajung la UPU, a-i ajuta cu informaţii şi a calma spiritele atunci când este cazul, în Unitatea de Primiri Urgenţă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. După cum bine ştim, de multe ori ajung şi cazuri sociale: persoane fără adăpost, fără documente, persoanele vulnerabile, de vârsta a III-a, singure, cazuri de violenţă domestică. De toate acestea se va ocupa noul asistent social de la care se aşteaptă să îndeplinească obligaţiile la standardele impuse de UPU şi să impulsioneze activitatea în acest domeniu unde activează deja un asistent social de aproape nouă ani. 

Comentarii

Noul Doctor Ciuhodaru (13 Jul, 12:09)
Cristian

E foarte bine ca s-a mai facut o angajare, mai ales ca sunt prevazute 3 posturi de asistent social la UPU inca din 2008. Iar Domnul Doctor Zoican Adrian, care isi cultiva cu foarte mare grija imaginea de mare specialist, nu ar strica sa faca mai multa medicina si mai putina politica, exista deja un mare "specialist" , Dr. Ciuhodaru, care era vizibil, acum cativa ani, in toata mass media. Si dupa ce a ajuns in Parlament si- a dat adevarata masura a valorii...

Raspunde
O MARE VRĂJEALĂ (24 Jul, 17:19)
STOICA NICOLETA

INTERVIUL DIN CADRUL CONCURSULUI PENTRU POSTUL DE ASISTENT SOCIAL A AVUT CA SCOP SUSTINEREA UNEI ANUMITE CANDIDATE. INTREBARI SIMPLE LA CARE SA POATA RASPUNDE SI O CANDIDATA MAI PROST PREGATITA .ASA A AJUNS DE PE LOCUL TREI PE LOCUL UNU. CUM POTI LUA 93,33PUNCTE LA SCRIS IAR LA INTERVIU SA PRIMESTI DOAR CINCI...IN CONDITIILE IN CARE INTREBARILE AU FOST SUPERUSOARE

Raspunde

Stiri Agerpres

Judo: Trei medalii de aur pentru români, la Openul European de la Belgrad
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:56 PM

Sportivii români Alexandra Pop (cat. 48 kg), Marcel Cercea (cat. 73 kg) și Vlăduț Simionescu (cat. +100 kg) au cucerit medaliile de aur la Openul European de judo de la Belgrad, desfășurat în acest weekend.

Dragnea, întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze: Situația va fi discutată în BPN al PSD, o să spun mâine
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:31 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților, a declarat că situația vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Național al social-democraților de luni, refuzând să spună dacă aceasta ar trebui, sau nu, să-și dea demisia din Guvern.

Kurzii din Irak ignoră amenințările Bagdadului și vor organiza luni referendumul de independență
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:19 PM

Kurzii irakieni vor organiza luni referendumul de independență "oricare ar fi riscul și prețul" și în ciuda amenințărilor cu represalii din partea guvernului irakian și a țărilor vecine, transmite AFP.

Box: România încheie Europenele de juniori cu trei medalii de bronz
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:01 PM

România a încheiat Campionatele Europene de box pentru juniori de la Albena (Bulgaria) cu un bilanț de trei medalii de bronz, după ce pugiliștii care au urcat duminică în ring au pierdut meciurile susținute în semifinale.

Dragnea: Acțiunea DNA în dosarul "Belina" este un atac violent la adresa Guvernului și are ca miză distrugerea PSD
Duminica, Septembrie 24, 2017 22:48 PM

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, duminică seara, că acțiunea procurorilor DNA în dosarul "Belina" i se pare "un atac violent la Guvern", care are ca miză "distrugerea PSD".

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Sep, 18:28 Ce bine ar fi
Calicul a comentat pentru articolul Investiţie de 60.000 lei pentru cei 125 de elevi de la clasele de step-by-step din Şcoala „Vasile Cristoforeanu”:
Ce bine ar fi dacă în loc să ne luăm la mișto sau să subestimăm o realizare, am încerca să găsim soluții pentru experiențe asemănătoare. Conflictele politice ne-a dezumnizat. În patru țări din occident-unde am intrat masiv, ca timp și calcule, în școli(Franța, Germania, Finlanda, Marea Britanie)-este o preocupare incomparabilă față de noi pentru viața cotidiană a elevilor și profesorilor. Nici elevii și nici profesorii nu duc grija mâncării și a zilei de mâine. De regulă toate școliel încep programul DIMINEAȚA, au pauză de masă, și-și termină ziua de școală după ora 15 sau 16. La fel și profesorii. TOȚI ÎNVAȚĂ, STUDIAZĂ, LUCREAZĂ, ETC. LA ȘCOALĂ . După program fiecare își vede de grijile lui. Nu se dau teme pentru acasă, nu se cară ghizdanele cu cărți, la clasele mici, de exemplu în M. Britanie, se face evaluare zilnică și se trimite părinților acasă. În școlile în care selecția copiilor se face printr-o evaluare inițială științifică, cam la vârsta de 3 ani, în primii ani de la vârsta de 5 ani împliniți, pentru 9(nouă) copii e un învățător. Clasa are 18 elevi doi învățători activi cu grupe de 9 elevi și un învățător evaluator.Sunt așa numitele școli de elită. Elevii intră la trei ani și ies la terminarea liceului. Evaluarea școlii se face în funcție de admiterea la primele trei universități din top 500.NU EXISTĂ NOTE CA LA NOI ȘI NICI CORIGENȚI SAU REPETENȚI AICI. Noi când vom acea complexe școlare de elită și școli în care nici elevii, profesorii și nici părinții să nu ducă grija hranei.
24 Sep, 18:04 În Cardiff
ionescu o. a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
În Cardiff șoferul face încasările, la Buzău nu se poate?Ca în exemplul pixelului comunitar/... Doar ai noștii sunt mai deștepți. Nu-mi convine că am cumpărat de la olandezi căci ei se opun ca să intrăm în Spațiul Schengen, dar nu ezită să ne ia banii.
24 Sep, 16:15 Educatie
Maria a comentat pentru articolul O bibliotecă de lucrări de medicină, donată de profesorul Ovidiu Ionescu buzoiencei care a intrat, anul acesta, prima la Medicină:
Felicitari domnule profesor Ionescu! Nu ne surprinde gestul dumneavoastra! Intotdeauna ati promovat principii ale unui invatamant de calitate,v- ati remarcat in invatamantul buzoian ca un dascal si inspector scolar de la care unii dintre noi trebuie sa primeasca lectii. Sunt surprinsa ca pentru acest articol nu exista comentarii! Avem in fata doua generatii care fac cinste invatamantului buzoian! Felicitari! Ne mandrim si sper ca pe viitor colegii nostri sa promoveze astfel de modele si sa evite comentariile denigratoare la adresa invatamantului buzoian!
Google PageRank Checker