27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 06:28 AM

Politic

Asfalt pe bază de granit şi vegetaţie perenă în Bariera Ploieşti

de Călin BOSTAN
Politic  |
14.03.2017, 00:00
4346

    Bugetul Primăriei va fi, în acest an, apropiat de cel din 2016, respectiv circa 66 de ­mi­lioane de euro, însă elementul de noutate al din 2017 este acela că zece milioane de euro din surse proprii sunt destinate investiţiilor, ceea ce înseamnă un adevărat record pentru Primăria Buzău, a declarat primarul Constantin Toma pentru Campus TV. Proiectul bugetului municipiului a fost finalizat şi va fi supus aprobării consilierilor locali în şedinţa deliberativului din această lună.

   Cea mai mare parte din banii pentru investiţii este destinată reabilitării celor 56 de străzi din oraş care nu au fost asfaltate niciodată, chiar dacă unele dintre acestea apar în scriptele de la Palatul Comunal ca fiind benefiare ale unor asemenea operaţiuni.

   Un alt proiect de anvergură a primarului Constantin Toma se referă la transformarea intrării în oraş dinspre Ploieşti. Întreaga zonă va fi modernizată, începând cu asfaltarea carosabilului şi a trotuarelor şi terminând cu cablurile aeriene care vor fi coborâte de pe stâlpi şi îngropate. Ca element de noutate, aici va fi folosit un asfalt pe bază de granit, de o calitate mai bună, care ar putea fi adus dintr-o carieră de la Braşov, la un preţ apropiat cu cel de la Buzău. „Asfaltul din Buzău se face, în general, cu piatră din râul Buzău, care este şi prăfoasă şi sărată şi, din această cauză, în doi-trei ani de zile, ai aceeaşi situaţie de dinainte. Am constatat, nu vreau să acuz pe nimeni, că piatra de granit concasată luată din cariera de la Braşov este cu preţul tot pe acolo ca şi piatra din Buzău”, a declarat primarul Constantin Toma pentru Campus TV. El a mai spus că întreaga zonă a Barierei Ploieşti va fi reamenajată cu ajutorul unor arhitecţi peisagişti, vor fi sădite soiuri de plante şi arbuşti care rămân verzi şi iarna şi a căror irigare se va face din puţuri forate. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Atac la Londra: Poliția britanică vrea informații suplimentare
Duminica, Martie 26, 2017 05:39 AM

Poliția britanică vrea să obțină mai multe informații pentru a stabili circumstanțele exacte în care Khalid Masood a decis să comită atentatul de la Londra, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, transmite AFP.

ZILE NAȚIONALE: Republica Populară Bangladesh
Duminica, Martie 26, 2017 05:05 AM

Republica Populară Bangladesh sărbătorește Ziua Națională la 26 martie, dată la care aniversează proclamarea independenței, în anul 1971.

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei (Purple Day)
Duminica, Martie 26, 2017 04:54 AM

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei, cunoscută la nivel mondial sub denumirea de Purple Day, este marcată în fiecare an pe 26 martie, vizând creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial a bolii.

"Un binecunoscut lider terorist Al-Qaida", ucis de o lovitură americană în Afganistan (Pentagon)
Duminica, Martie 26, 2017 04:47 AM

Pentagonul a precizat sâmbătă că o lovitură a SUA în Afganistan l-a ucis în urmă cu șase zile pe un militant al grupării Al Qaida care era responsabil pentru moartea a doi membri ai serviciilor americane și acuzat pentru implicare în atacul asupra unui autobuz ce transporta echipa de cricket a statului Sri Lanka, în 2009, transmite Reuters.

DOCUMENTAR: 195 de ani de la moartea compozitorului Ludwig van Beethoven
Duminica, Martie 26, 2017 04:46 AM

Compozitorul german Ludwig van Beethoven s-a născut la Bonn, la 16 decembrie 1770.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
25 Mar, 13:06 politia locala referitor
popescu leontin a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
Referitor la HAUSUL CARE EXISTA INTRE POLITIA LOCALA POLITIA NATIONALA SI DIRECTIILE PUBLICE DE PAZA ALE STATULUI SINT URMATOARELE . DATORITA UNITATIILOR DIN TARA PRIN DESFINTAREA CORPURIILOR GARDIENILOR PUBLICI SA AJUNS LA HAUS
25 Mar, 08:39 ???
Virgil a comentat pentru articolul Cum a încercat Neagu să îl execute public pe Toma, dar gloanțele l-au nimerit pe Tescaru:
Au inceput lucrarile de primavara in fata locuintei lui Neagu, la Poieni, pe banii primariei. La restul populatiei cand incepe?
Google PageRank Checker