27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:39 PM

Politic

Asfalt pe bază de granit şi vegetaţie perenă în Bariera Ploieşti

de Călin BOSTAN
Politic  |
14.03.2017, 00:00
4457

    Bugetul Primăriei va fi, în acest an, apropiat de cel din 2016, respectiv circa 66 de ­mi­lioane de euro, însă elementul de noutate al din 2017 este acela că zece milioane de euro din surse proprii sunt destinate investiţiilor, ceea ce înseamnă un adevărat record pentru Primăria Buzău, a declarat primarul Constantin Toma pentru Campus TV. Proiectul bugetului municipiului a fost finalizat şi va fi supus aprobării consilierilor locali în şedinţa deliberativului din această lună.

   Cea mai mare parte din banii pentru investiţii este destinată reabilitării celor 56 de străzi din oraş care nu au fost asfaltate niciodată, chiar dacă unele dintre acestea apar în scriptele de la Palatul Comunal ca fiind benefiare ale unor asemenea operaţiuni.

   Un alt proiect de anvergură a primarului Constantin Toma se referă la transformarea intrării în oraş dinspre Ploieşti. Întreaga zonă va fi modernizată, începând cu asfaltarea carosabilului şi a trotuarelor şi terminând cu cablurile aeriene care vor fi coborâte de pe stâlpi şi îngropate. Ca element de noutate, aici va fi folosit un asfalt pe bază de granit, de o calitate mai bună, care ar putea fi adus dintr-o carieră de la Braşov, la un preţ apropiat cu cel de la Buzău. „Asfaltul din Buzău se face, în general, cu piatră din râul Buzău, care este şi prăfoasă şi sărată şi, din această cauză, în doi-trei ani de zile, ai aceeaşi situaţie de dinainte. Am constatat, nu vreau să acuz pe nimeni, că piatra de granit concasată luată din cariera de la Braşov este cu preţul tot pe acolo ca şi piatra din Buzău”, a declarat primarul Constantin Toma pentru Campus TV. El a mai spus că întreaga zonă a Barierei Ploieşti va fi reamenajată cu ajutorul unor arhitecţi peisagişti, vor fi sădite soiuri de plante şi arbuşti care rămân verzi şi iarna şi a căror irigare se va face din puţuri forate. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Alegeri parlamentare anticipate în Japonia: Victorie detașată a premierului Shinzo Abe (sondaje)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:28 PM

Premierul japonez conservator Shinzo Abe a repurtat o victorie detașată în alegerile legislative anticipate, potrivit primelor sondaje, câștigând astfel pariul său de a obține un nou mandat în fruntea celei de-a treia economii mondiale, pe fondul amenințărilor nord-coreene, relatează AFP.

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală prădată de hoți:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
Google PageRank Checker