Galeriile de Artă „Ion Andreescu” găzduiesc astăzi, 22 mai, de la ora 14,00, vernisajul expoziţiei artistului gălăţean Teodor Vişan. Evenimentul este înscris în parteneriatul semnat de Uniunea Artiştilor Plastici Buzău şi Uniunea Artiştilor Plastici Galaţi, în baza căruia artiştii celor două filiale organizează expoziţii în judeţele vecine.

În expoziţia de la Buzău vor fi prezente lucrări de pictură cu peisaje, flori şi alte aspecte din natură.

Născut la Galaţi pe 31 ianuarie 1943, Teodor Vişan este absolvent al Facultăţii de Artă – Secţia Pictură, a Universităţii „Dunărea de Jos”. Expune în cadrul  Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Galaţi, începând cu anul 1967, iar din 1983 participă la majoritatea expoziţiilor republicane bienale de pictură şi grafică. A deschis peste 40 de expoziţii personale în ţară şi în străinătate (Anglia, Belgia, Franţa, Cehia).

Teodor Vişan a obţinut numeroase premii şi distincţii, între care Premiul Municipiului Galaţi (2011), „Personalitatea Culturală a Anului”, – premiu acordat de redacţiile publicaţiilor „Realitatea” şi „Realitatea în diaspora” (2010), Premiul I la Festivalul Internaţional de Artă de la Moscova (1987) şi Premiul I la Salonul Artelor din Bucureşti (1986).

DISTRIBUIȚI
loading...