Moment festiv pentru filiala buzoiană a Uniunii Artiștilor Plastici. Miercuri, 19 decembrie, de la ora 14,00, la Galeriile de Artă „Ion Andreescu” va avea loc festivitatea de sărbătorire a 50 de ani de la înființarea filialei UAP Buzău, care momentan reunește un număr de 40 de artiști plastici stagiari, membrii titulari și absolvenți ai institutelor superioare de arte vizuale.

Cu acest prilej va fi dezvelită o placă aniversară în curtea interioară a sediului UAP Buzău și vor fi acordate diplome și insigne aniversare.

„Am invitat alături de noi autoritățile locale pentru a le mulțumi pentru sprijinul financiar acordat în ultimii opt ani de când sunt președinte al filialei buzoiene a Artiștilor Plastici. Este, totodată, un moment de bilanț pentru filiala noastră și o sărbătoare pentru că am reușit să punem Buzăul pe harta celor mai importante județe în domeniul artelor vizuale. Mă refer la organizarea Bienalei <Ion Andreescu> de la Buzău, a peste 90 de expoziții în ultimii ani, la Institutul Cultural Român, la Palatul parlamentului, la Căminul Artelor din București și în mai multe județe din țară. Vom încerca, în 2019, să promovăm arta plastică buzoiană dincolo de granițele țării în cadrul expozițiilor organizate de Institutul Cultural Român”, a declarat președintele UAP Buzău, Valeriu Șușnea.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primă­riei Buzău și a Consiliului Județean Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

Comments are closed.