27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:13 PM

Monden

Artiştii buzoieni, în concert în memoria lui Covală

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
10.11.2017, 00:00
765

   Toni Şeicărescu, Blue Motors, Vali Doagă, The Targets, Jasp, SG Project ft. Boneaparte (Florin Bonea), Undercover, pe aceeaşi scenă, uniţi de acelaşi sentiment de regret: dispariţia prematură a prietenului lor Valentin Nicola (Covală).

   Spectacolul organizat în memoria cunoscutului sunetist buzoian va avea loc pe 30 noiembrie, de la ora 18,30, în sala Teatrului „G. Ciprian”, iar pe scenă vor evolua artişti buzoieni care au colaborat de-a lungul timpului cu Covală, dincolo de latura profesională legându-i şi o puternică prietenie. Spectacolul va fi prezentat de Dana Gheorghe, iar în deschidere va vorbi Emanuel Vârgolici. Potrivit organizatorilor, la intrarea în sala de spectacol, fiecare participant va primi o invitaţie contra sumei de 15 lei, banii urmând să fie redirecţionaţi către familia lui Covală.

Un apropiat al celor mai cunoscuţi artişti din ţară

   Reamintim că unul dintre cei mai cunoscuţi sunetişti din Buzău, de numele căruia se leagă şi festivalul de rock Top T, Valentin Nicola (Covală) s-a stins din viaţă pe 28 decembrie 2016. În vârstă de 49 de ani, Covală se întorcea de la un eveniment, de la Piatra Nea­mţ, unde asigurase sunetul. Pe drum, în apropiere de Bacău, a acuzat o stare de rău şi la scurt timp a decedat, cel mai probabil în urma unui infarct. La faţa locului a fost chemată o ambulanţă, însă nici intervenţia medicilor de pe salvare şi nici cea a doctorilor de la spitalul la care a fost dus nu au avut succes. Emanuel Vîrgolici, prieten şi coleg al sunetistului, cel care i-a fost alături lui Covală în ultimele momente de viaţă, spunea că acesta avea frecvent crize de astm, iar nopţile pierdute la evenimente îşi puseseră serios amprenta asupra stării sale ­ge­nerale.

   Maestru de ceremonii la cele mai importante evenimente din Buzău şi nu numai, Covală era un apropiat al multor artişti celebri, în special al celor care au susţinut concerte la cel mai important festival rock de după 89, Festivalul Top T de la Buzău. Valentin Nicola era cea mai recentă şi benefică „achiziţie” în colectivul Teatrului „George Ciprian”, şi nimeni nu bănuia că va fi atât de scurtă această prezenţă, care ar fi dat şi mai departe greutate desfăşu­rărilor de pe scena buzoiană, unde era nevoie de aportul unui specialist ca el.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Asociația ANCE Europe lansează proiectul 'Arhitectura României Mari'
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:41 PM

Asociația ANCE Europe lansează proiectul "Arhitectura României Mari", cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, prin organizarea unui eveniment la București în perioada 23-25 noiembrie, având ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a stilului arhitectural neoromânesc.

Republica Moldova: Duminică are loc referendumul pentru destituirea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:16 PM

Peste 650.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Chișinău sunt așteptate, duminică, la urne pentru a participa la referendumul pentru destituirea primarului Dorin Chirtoacă.

Sosirea lui Hariri la Paris contribuie la reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu, afirmă președinția franceză
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:11 PM

Sosirea premierului libanez demisionar Saad Hariri la Paris contribuie la "reducerea tensiunilor" în Orientul Mijlociu, unde Franța continuă să acționeze în această direcție, a afirmat sâmbătă președinția franceză, relatează AFP.

UPDATE Rugby: România - Samoa 17-13, în meci test la București (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:01 PM

Naționala de rugby a României a învins Samoa cu scorul de 17-13 (3-10), într-un meci test disputat sâmbătă seara pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală.

REPORTAJ Vrancea: 50.000 de stejari plantați la Mărășești în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 19:42 PM

Aproape 50.000 de stejari au fost plantați, sâmbătă, în apropierea localității Mărășești în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial, fiind primii din cei 335.000 de stejari câți vor fi sădiți până la sfârșitul anului viitor în Parcul Memoriei Naționale, care se va întinde pe o suprafață de 75 de hectare, nu departe de mausoleu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Nov, 12:47 Când voi avea drum prin Unguriu, opresc la primărie să strâng mâna unui român căruia îi pasă de români!
Pixelu fan Tirizică a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Devin fan „genunche” dacă legiferează și manualul unic. Momentan sunt fan Tirizică, singurul primar buzoian care a avut curajul să părăsească mizeria ADI „Buzău 2008”.
17 Nov, 10:18 tare in sfarsit
un oarecare a comentat pentru articolul Prefectura Buzău, șah la Academia Română și Judecătoria Pătârlagele:
Avem in sfarsit un prefect, o comisie judeteana si un judecator de la tribunal care arata ca se pot impotrivi unei sentinte definitive de punere in posesie a unei institutii pe 4500 ha teren padure.Macar daca nu putem sa probam competenta sa ne afisam cu varf si indesat indaratnicia.Acea sentinta o va aplica CEDO, iar pe cei cu adevarat vinovati ii va dura in basca pentru ca plateste contribuabilul roman
17 Nov, 09:59 nedumerire
kneji myamoto a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
este bine domnule primar ca vrei desfiintarea anfp care intr-adevar este parazitara,dar trebuie instituit un organism independent pentru selectarea unor viitori functionari publici din care primari destoinici ca dumneata sa-si aleaga personalul cu care sa lucreze, personal selectat printr-un concurs riguros in baza unei grile ca la judecatori si cu supraveghere ca la bacalaureat.Abia atunci vei avea de unde sa alegi.Daca primul criteriu este încrederea in persoana cu care lucrezi vei avea o mare dezamagire.Mie imi scapa criteriile pentru care l-ai ales pe dl Pistol secretar al primariei, dar te asigur ca vei avea cat de curând o mare deziluzie cu privire la competenta profesionala si moralitatea acestei persoane
Google PageRank Checker