Aproape de 30 de artiști plastici, alături de muzicieni își dau întâlnire cu publicul buzoian, într-un alt spațiu neconvențional, în cadrul unei noi ediții a evenimentului „Arta printre blocuri”. După ce anii trecuți artiștii plastici și-au expus lucrările pe Bulevardul N. Bălcescu și pe terasa Magazinului Winmarkt, acum, la cea dea IV-a ediție, buzoienii sunt invitați la un altfel de vernisaj, miercuri, 4 iulie, de la orele 18.00, pe Terasa Bazarului, de pe strada Cuza Vodă.

Vor prezenta lucrări de pictură, grafică și sculptură 27 de artiști plastici printre care Florin Menzopol, Georgeta și Mihai Hlihor, Pompiliu Dobrin, Răzvan Mihalcea, Ciprian Dominoschi, Rodica Panaitescu și inițiatorul evenimentului, Ștefan „Pește” Lăzărescu.

Manifestarea se vrea o mixtură între vernisaj și manifestare mondenă. În cadrul proiectului, publicul este invitat să ia parte la un program special care include spectacolul artei contemporane prezentă în expoziție și concertul grupului CRI GRI – în formulă actuală, reprezentată în chip de binom acustic, alături de vocea și chitara lui Ștefan Mardale. De asemenea, se vor face auzite muzicuțele, frunza și fierăstrăul lui Cătălin „Tzetze” Rădulescu, care adaugă un puternic accent de blues și elemente de etno-jazz.

Prin organizarea acestui eveniment, Centrul Cultural „Al. Marghiloman” propune atragerea publicul către programele expoziționale din orașul nostru, stimularea interesului pentru zona artelor plastice, creșterea gradului de acces la sensul și mesajul lucrărilor de artă contemporană și de a convinge colecționarii să achiziționeze lucrări de artă contemporană. Expoziția de artă contemporană „ARTA PRINTRE BLOCURI” este deschisă tuturor formelor de exprimare și experiențelor artistice.

Tot Centrul Cultural „Al. Marghiloman” organizează pe 12 iulie, de la ora 17.00, lansarea cărții multașteptată de copiii din toată țara, „Sophie, robotul cu suflet”, scrisă de Irina Dumitru. „Vă așteptăm cu mic cu mare la activitatea de lansare, unde veți avea ocazia să petreceți timp de calitate în cadrul atelierelor de creație pe care le-am pregătit pentru pitici!”, au transmis reprezentanții Centrului „Al. Marghiloman”.

DISTRIBUIȚI
loading...