27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 26, 2017 19:34 PM
toamna buzoiana

Economic

Argumente pro și contra cumpărării unei mașini second-hand de la un samsar auto

Economic  |
27.06.2017, 15:34
1171

   Atunci când cumpărăm o mașină second hand, apelăm fie la un dealer auto, fie la un vânzător privat. Un vânzător care trăiește din vânzarea mașinilor vechi, așa-numitul samsar de mașini, cumpără mașini pe care le vinde la rândul său urmărind să obțină un preț cât mai mare.

   Există mai multe argumente pro și contra de a cumpăra o mașină folosită de la un vânzător privat. Iată care sunt cele mai semnificative dintre ele.

Argumente pro:

1.Costă mai puțin

   Vehiculele second hand vândute de dealeri costă mai mult decât vehiculele uzate vândute de samsari. Acest lucru se datorează faptului că dealer-ul auto trebuie să suporte costurile de recondiționare a vehiculului, de publicitate și comisionul agentului de vânzări. În plus, dealerul suportă costurile administrative legate de cumpărarea vehiculului de la proprietarul anterior și legate de vânzarea vehiculului către noul proprietar.

  Un vânzător privat nu trebuie să își facă  griji cu privire la aceste cheltuieli și de aceea prețurile mașinilor pe care le vinde vor fi mai mici.  

2. Dispuși la negociere

   În general, vânzătorii privați se grăbesc să-și vândă mașinile second-hand, fapt pentru care pot fi mult mai dispuși la negociere. Acest lucru se datorează și faptului că samsarii de mașini aleg să comercializeze în general mașini vechi foarte populare, foarte căutate pe piață și nu modele rare.

Argumente contra:

1.Nicio garanție

   Dealerii de mașini second-hand trebuie să respecte reglementări legale privind comerțul. De aceea "certifică" vehiculele lor uzate, oferă în mod frecvent garanții pe termen scurt și, uneori, oferă o garanție de returnare a banilor. Ca rezultat, dealerii nu pot vinde decât mașini second-hand care sunt în stare bună pentru că altfel nu ar putea oferi garanție. Dealerii auto aleg să comercializate mașini cu un istoric sigur, puțin rulate, în stare perfectă; în general mașini provenite de la agenții de leasing, deținători de flote, foști clienți sau mașini achiziționate de pe site-urile sigure de licitații auto, cum ar fi CarsOnTheWeb.

   Mașinile vechi vândute de samsari nu au nici un fel de garanție. De aceea, clientul este obligat să plătească dacă vrea să meargă la un service autorizat pentru a verifica istoricul mașinii ca să fie sigur că nu va avea parte de surprize neplăcute. Chiar și așa samsarii auto obișnuiesc să modifice kilometrajul mașinilor, profitând de lipsa unui istoric de service a mașinii pe care o vinde. Altfel spus, riscurile să vă păcăliți sunt foarte mari.

   Orice preț mult mai bun decât cel oferit de un dealer auto pentru o mașină similară ar trebui să vă pună pe gânduri, în ceea ce privește posibile accidente sau defecțiuni tehnice pe care samsarii vi le ascund.

2. Întâlniri multiple cu străini

   Achiziționarea unui vehicul uzat de la un vânzător privat necesită întâlniri cu străini pentru test-drive, inspecții la service, finalizarea tranzacției. Dincolo de faptul că acest lucru necesită mult timp, pot apărea și situații neplăcute având de-a face cu necunoscuți. De aceea este înțelept să organizați întotdeauna întâlniri în locuri publice aglomerate, mai degrabă decât la domiciliul vânzătorului sau într-o zonă retrasă.

(P)

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Pionierul judo-ului în România, Mihai Botez, va avea un bust la Arad
Marti, Septembrie 26, 2017 19:27 PM

Memoria pionierului judo-ului și ju-jitsu-ului în România, Mihai Botez, va fi omagiată de Clubul Sportiv Seishi Budo Arad, la șase ani de la trecerea sa în neființă, prin amplasarea unui bust în inima orașului de pe Mureș, informează Shihan Pavel Milovan, președintele clubului.

Juncker salută 'discursul foarte european' al lui Macron
Marti, Septembrie 26, 2017 19:25 PM

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a salutat marți 'discursul foarte european' rostit de președintele francez Emmanuel Macron la Universitatea Sorbona, intervenție în care liderul de la Elysee împărtășește abordarea privind aprofundarea integrării europene susținută de șeful executivului european în recentul său discurs privind starea Uniunii, notează AFP.

Ministrul Educației a aprobat metodologiile de reglementare a utilizării auxiliarelor didactice
Marti, Septembrie 26, 2017 19:22 PM

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a aprobat, prin ordin, Metodologia-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar și Metodologia-cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învățământ în învățământul preuniversitar, a anunțat MEN.

China a inaugurat tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine
Marti, Septembrie 26, 2017 19:15 PM

Tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine a fost deschis circulației publice marți, în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, la 15 ani de la începerea lucrărilor la acest proiect, informează agenția Xinhua.

Turiștii sunt sfătuiți să nu călătorească în insula Puerto Rico devastată de uraganul Maria
Marti, Septembrie 26, 2017 19:05 PM

Directorul Agenției de Turism din Puerto Rico, José Izquierdo, a declarat marți că descurajează călătoriile în această insulă din Caraibe ca urmare a devastărilor produse de uraganele Irma și Maria, relatează EFE.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Sep, 18:57 la subiect
max bengosu' a comentat pentru articolul Diaconiţă pleacă din Casa Albă ca adjunct la Direcţia Agricolă:
Tocmai comentam cu un forumist pe nume ,,pixel" cum e cu salariile la bugetari iaca cum un frezor ,sculer si matriter ajunge ditamai consilierul la prefectura iar cind s-a eliberta un loc mai bine remunerat iaca ,,catindatul" ca doar nu era sa ramana mnealui fara comitie" si cam asa aprope toti bugetarii au fost plantati ,doamne si pe ce salarii!!!Cine oare sa mai vrea sa munceasca_n privat ciolacule?toti la companii de stat !
26 Sep, 16:32 Persecutatii comunismului
Mihai a comentat pentru articolul Diaconiţă pleacă din Casa Albă ca adjunct la Direcţia Agricolă:
Dl. Diaconita a fost crunt persecutat de comunisti.A fost nevoit sa ramana cu studiile liceale pana la 47 de ani.Noroc cu democratia si drepturile cetatenilor europeni ca i s-a permis sa urmeze o facultate. Imediat ce l-a "lovit" dragostea de carte a tinut-o tare cu invatatura:cursuri de formare , master , etc. Probabil urmeaza in curand si un doctorat in managementul administratiei publice! Sanatate si "succesuri" d-lui Diaconita !
26 Sep, 15:42 Invitat de onoare
Absentul a comentat pentru articolul Zsolt Gyongyossy vine azi la deschiderea noului anului școlar la LPS:
Si Madam Burducea (Geta)
Google PageRank Checker