27 de ani
de presa libera
Duminica, Iulie 23, 2017 17:42 PM
albosmart

Economic

Argumente pro și contra cumpărării unei mașini second-hand de la un samsar auto

Economic  |
27.06.2017, 15:34
942

   Atunci când cumpărăm o mașină second hand, apelăm fie la un dealer auto, fie la un vânzător privat. Un vânzător care trăiește din vânzarea mașinilor vechi, așa-numitul samsar de mașini, cumpără mașini pe care le vinde la rândul său urmărind să obțină un preț cât mai mare.

   Există mai multe argumente pro și contra de a cumpăra o mașină folosită de la un vânzător privat. Iată care sunt cele mai semnificative dintre ele.

Argumente pro:

1.Costă mai puțin

   Vehiculele second hand vândute de dealeri costă mai mult decât vehiculele uzate vândute de samsari. Acest lucru se datorează faptului că dealer-ul auto trebuie să suporte costurile de recondiționare a vehiculului, de publicitate și comisionul agentului de vânzări. În plus, dealerul suportă costurile administrative legate de cumpărarea vehiculului de la proprietarul anterior și legate de vânzarea vehiculului către noul proprietar.

  Un vânzător privat nu trebuie să își facă  griji cu privire la aceste cheltuieli și de aceea prețurile mașinilor pe care le vinde vor fi mai mici.  

2. Dispuși la negociere

   În general, vânzătorii privați se grăbesc să-și vândă mașinile second-hand, fapt pentru care pot fi mult mai dispuși la negociere. Acest lucru se datorează și faptului că samsarii de mașini aleg să comercializeze în general mașini vechi foarte populare, foarte căutate pe piață și nu modele rare.

Argumente contra:

1.Nicio garanție

   Dealerii de mașini second-hand trebuie să respecte reglementări legale privind comerțul. De aceea "certifică" vehiculele lor uzate, oferă în mod frecvent garanții pe termen scurt și, uneori, oferă o garanție de returnare a banilor. Ca rezultat, dealerii nu pot vinde decât mașini second-hand care sunt în stare bună pentru că altfel nu ar putea oferi garanție. Dealerii auto aleg să comercializate mașini cu un istoric sigur, puțin rulate, în stare perfectă; în general mașini provenite de la agenții de leasing, deținători de flote, foști clienți sau mașini achiziționate de pe site-urile sigure de licitații auto, cum ar fi CarsOnTheWeb.

   Mașinile vechi vândute de samsari nu au nici un fel de garanție. De aceea, clientul este obligat să plătească dacă vrea să meargă la un service autorizat pentru a verifica istoricul mașinii ca să fie sigur că nu va avea parte de surprize neplăcute. Chiar și așa samsarii auto obișnuiesc să modifice kilometrajul mașinilor, profitând de lipsa unui istoric de service a mașinii pe care o vinde. Altfel spus, riscurile să vă păcăliți sunt foarte mari.

   Orice preț mult mai bun decât cel oferit de un dealer auto pentru o mașină similară ar trebui să vă pună pe gânduri, în ceea ce privește posibile accidente sau defecțiuni tehnice pe care samsarii vi le ascund.

2. Întâlniri multiple cu străini

   Achiziționarea unui vehicul uzat de la un vânzător privat necesită întâlniri cu străini pentru test-drive, inspecții la service, finalizarea tranzacției. Dincolo de faptul că acest lucru necesită mult timp, pot apărea și situații neplăcute având de-a face cu necunoscuți. De aceea este înțelept să organizați întotdeauna întâlniri în locuri publice aglomerate, mai degrabă decât la domiciliul vânzătorului sau într-o zonă retrasă.

(P)

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului și un director din RATB, arestați preventiv
Duminica, Iulie 23, 2017 17:33 PM

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, Popa Gabriel, directorul de achiziții din RATB, Florin Badiu, și Constantin-Cosmin Coman au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de magistrații Tribunalului Ilfov în dosarul în care sunt acuzați de evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă.

Marea Britanie are nevoie de un acord de tranziție cu UE care să se încheie înainte de alegerile din 2022
Duminica, Iulie 23, 2017 16:47 PM

Ministrul britanic al comerțului Liam Fox a afirmat că susține un acord de tranziție care să înlesnească ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar acesta ar trebui să se încheie înainte de următoarele alegeri din 2022, relatează Reuters.

Galați: Rezervorul de apă al fabricii de conserve din Tecuci a cedat și a avariat 20 de autovehicule, o hală și anexe
Duminica, Iulie 23, 2017 16:40 PM

Rezervorul de apă de 1.000 metri cubi aparținând fabricii de conserve din Tecuci a cedat sâmbătă seara, iar valul de apă a avariat 18 mașini și două TIR-uri, a inundat o hală și mai multe anexe ale societății comerciale, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Cătălin Sion.

Europarlamentarul Daniel Buda: Standardele duble de calitate - o problemă ignorată de Guvernul PSD; solicit implicarea premierului
Duminica, Iulie 23, 2017 16:28 PM

Europarlamentarul PNL Daniel Buda solicită premierului Mihai Tudose și ministrului Agriculturii, Petre Daea, să își unească eforturile cu liderii țărilor din grupul de la Vișegrad pentru demersuri la Comisia Europeană, astfel încât să se evite standardele duble de calitate la alimentele comercializate, menționând că, în caz contrar, actualul Guvern acceptă ca România să devină "groapa de gunoi a Europei".

Papa face apel la "moderație și dialog" după evenimentele violente din Ierusalim
Duminica, Iulie 23, 2017 16:23 PM

Papa Francisc și-a exprimat, duminică, "îngrijorarea" față de evenimentele violente din ultimele zile din Ierusalim și a făcut un apel la dialog și moderație pentru restabilirii păcii.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jul, 16:52 Admitere
Observator a comentat pentru articolul Cinci licee din Buzău unde anul acesta s-a intrat cu media 2:
Păcat ce elevii de 1 si 2 se orientează catre liceu si nu se duc la sc.profesionala de învețe o meserie!BIne daca au noroc la bac ei vor fi viitorul de maine ca doar avem atâtea exemple!
23 Jul, 11:44 Directori
Sile a comentat pentru articolul A doua oară cu noroc pentru cele patru directoare buzoiene de şcoli care au picat concursul în guvernarea trecută:
Cum să nu existe PNL, însuși inspectoarea generală e pusă de PNL cică a luat ,,concursul,, și la cât de mari sunt salariile de director 5000 Ron net cel puțin, bani pe care mulți nu îi merită ar trebui să meargă bine școlile dar ce să meargă când vine directoare o fosta care nu o interesează de școală pt ca nu e de acolo, o adjuncta care e PNL-istã și care sta numa prin tribunale cu procese de executare silită, vine în fuste mini la vârsta pe care o are, stã tot timpul pe laptop la ore cicã se informeazã face trei lulele pe zi și copii mulțumiți cã ei nu știu cât ar trebui ei sã facã și sã învețe, a fost sancționată cu ceva ani în urma de CA-ul școlii dar dir de atunci care a luat acum concursul nu a știut cum să facă motivarea faptei și ISJ-ul a anulat tot, repet fapta a existat doar ca nu s-a descris așa cum cere legea, și acum amândouă să conducă școala Grebănu, cum credeți ca va fi?, It will rain with accusations and no one will not do anything for school, sin.
23 Jul, 08:30 Primarie
Nehoianu a comentat pentru articolul Comuna Chiojdu, oficial, fără primar ales:
Doamna prefect pe la Nehoiu de ce nu treceti? Sa vedeti aici nereguli.Functionari publici cu dosare penale,care lucreaza in primarie.Vedeti ce afaceri deruleaza prin primarie primarul,vicele,Muzgoci,domnisoara Tanta,Gabi Stan,Moise Adrian.
Google PageRank Checker