Arduino este o platformă simplu de utlizat cu ajutorul unui microcontroller. Poate fi asociat foarte ușor cu un minicalculator și are puterea unui computer obișnuit fabricat acum cincisprezece ani. Este capabil să adune informații din mediul înconjurător și să reacționeze la acesta. Placa principală prin care funcționează este Arduino UNO. Această abilitate a lui Arduino de a fi un receptor pentru tot ceea ce se întâmplă în jurul lui este cea mai mare calitate a lui Arduino. Orice fel de informație ți-ai dori să culegi din mediu, orice fel de conexiuni cu alte sisteme ai avea nevoie, există o șansă foarte mare să găsești un dispozitiv pentru Arduino capabil să îți ofere ceea ce ai nevoie. .

Care sunt senzorii care pot funcționa cu Arduino UNO?  Recunoașterea nu vine peste noapte, iar gama de informații pe care Arduino le poate culege este practice, completă. Pot fi folosiți senzori care determină nivelul de alcool în aer respirat, senzor ultrasonic, sensor de incendiu, monoxid de carbon, forța de apăsare, gradul de rotire și multe altele. Că să putem înțelege mai bine cum și unde este aplicat Arduino în viața de zi cu zi, am pregătit o listă cu anumite proiecte care pot fi realizate cu Arduino.

Proiecte realizabile folosind Arduino UNO

  • Dispozitiv pentru măsurarea nivelului de alcool din aerul respirat. Acest dipozitiv poate fi contruit foarte ușor folosind un senzor de alcool conectat la Arduino, Arduino apoi conectat la PC. Când nivelul de alcool din aerul respirat depășește un nivel prestabilit, PC-ul îți va da o alarmă atunci când vrei să postezi lucruri pe Instagram, de exemplu.
  • Roboțel inteligent care se poate descurca singur să ocolească anumite obstacole. Acest lucru este posibil cu ajutorul unui senzor ultrasoniccare este capabil să măsoare distanța de la senzor la obiect.
  • Roboțel inteligent care poate fi controlat prin Bluetooth folosind un telefon mobil sau un laptop.
  • Dacă ești mai inventiv poți crea un dispozitiv automat pentru pictat ouă.

Pentru cei care vor să ducă tehnologia mai departe decât un simplu joc, Arduino poate ajuta la funcționarea unor invenții mai complexe:

  • Folosind Arduino UNO, un senzor de temperatură, senzor de umiditate, un senzor de presiune atmosferică si o placă Ethernet care sa transmită datele de mediu pe Google Docs de exemplu. Astfel tocmai ți-ai creat o mini masinărie care transmite date atmosferice, precipiatații, temepratura, intr-un cuvant, vremea.
  • O mână robotică bazată pe senzori de mișcare, servomotoare și senzori de îndoire.

– Cu ajutorul senzorilor potriviți, poți crea un sistem care monitorizează energia electrică consumată în casă.

De obicei, timpul petrecut pentru un asemnea dispozitiv nu ar trebui să depășească 30 de minute. Nu trebuie să depui muncă mecanică, să lipești fire, etc. Tot ceea ce trebuie să faci este să instalezi mediul de dezvoltare și să scrii primul tău program pe Arduino.

 

DISTRIBUIȚI
loading...