27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:36 PM

Cultura

Şapte artişti plastici, promotori ai turismului buzoian

de Cristian IONESCU
Cultura  |
29.08.2017, 00:00
706

   Tabăra de creaţie „Măgura Art” merge mai departe, reunind, şi anul acesta, şase artişti plastici aflaţi la debut pentru a promova valorile turistice ale Buzăului.

   Alături de cei şase tineri artişti (Boglar Balazs - Buzău, Ana Maria Bogleş - Buzău, Adrian Dică - Teleorman, Stelian Ghinea - Focşani, Laura Niculescu - Bucureşti, Diana Tăicuţu - Focşani), în tabără se află şi iniţiatorul proiectului, Valeriu Şuşnea, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Buzău.

   Cei şapte artişti sunt cazaţi, timp de o săptămână, în Tabăra de la Poiana Pinului pentru perioada de documentare. Mai exact, participanţii vizitează cele mai importante obiective turistice din zonă, care vor fi ulterior transpuse pe pânză. Astfel, lucrări de artă care întruchipează obiective precum Mănăstirea Ciolanu, Tabăra de Sculptură Măgura, Mănăstirea Cetăţuia, lăcaşurile de patrimoniu din Berca vor putea fi folosite pentru promovarea turismului buzoian. Potrivit regulamentului taberei, participanţii au la dispoziţie materiale necesare realizării lucrărilor şi beneficiază de cazare şi masă gratuite.

   La finalul acestei săptămâni, artiştii invitaţi vor pleca din tabără, urmând să îşi finalizeze lucrările. Ulterior va fi organizată o expoziţie cu toate creaţiile şi un catalog. Fiecare artist va dona câte o lucrare Consiliului Judeţean Buzău, principalul susţinător al ediţiei a IV-a a Taberei „Măgura Art”. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a vorbit cu ambasadorul Italiei despre cazul româncei sechestrate
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:27 PM

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a vorbit, joi, cu ambasadorul Italiei, Marco Giungi, despre cazul româncei sechestrate timp de 10 ani în peninsulă, anunță un comunicat al ministerului, transmis AGERPRES.

Cătălin Ivan: Există un grup în PSD, tot mai mare, care lucrează la un nou proiect
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:25 PM

Grupul de social-democrați care lucrează în prezent la un nou proiect pentru PSD își va face publice ideile la începutul anului viitor, a declarat joi europarlamentarul Cătălin Ivan.

Rugby: Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei, începând de anul viitor, a anunțat joi conducerea World Rugby (WR), care a menționat că dorește să acționeze în continuare pentru egalitatea de gen la toate nivelurile organizației.

Dragnea anunță că nu va accepta invitația președintelui Iohannis de 1 Decembrie
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că nu va accepta invitația președintelui Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie, dar că va fi prezent la un alt eveniment dedicat Zilei Naționale.

Dragnea, despre moțiune: Ne-am îngrijit să avem colegi în sală, ca să le asigurăm cvorum
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:22 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat, joi, că textul moțiunii de cenzură a fost "plin de invective, de minciună" și a adăugat că parlamentarii PSD au fost prezenți în sală pentru a asigura cvorumul necesar.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker