27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:32 PM

Sanatate

Aproape 100 de noi angajați, la Spitalul Județean din aprilie

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
23.03.2017, 00:00
2955

   În pofida unei concurențe acerbe, în medie aproape șase candidați pe un loc, primele 102 posturi vacante scoase la concurs de Spi­talul Județean de Urgență Buzău nu vor fi ocupate integral. Astfel, după ce, inițial, 560 de candidați s-au prezentat la concursurile organizate în această lună la cea mai mare unitate sanitară din județ, în urma rezultatelor finale, numai 96 dintre aceștia vor fi angajați pe locuri vacante. Dintre aceștia, 43 candidați declarați promovați după afișarea rezultatelor finale s-au prezentat ieri, 22 martie, la sediul Spitalului Județean, pentru a primi repartiția pe post, care se realizează în baza punctajelor obținute, în ordine descres­cătoare.

  Acestora li se vor adăuga șase viitori angajați la UPU – SMURD, dintre care doi asistenți medicali debutanți, doi asistenți medicali principali, un brancardier și o îngrijitoare, fiind ocupate astfel doar jumătate dintre cele 12 posturi scoase la concurs la această secție.

  De asemenea, după soluțio­narea eventualelor contestații, până acum fiind formulate 14 cereri de recorectare a lucrărilor, vor fi afișate rezultatele finale și în cazul altor 47 de posturi, respectiv 26 pentru infirmiere debutante, 18 pentru îngrijitoare, două pentru brancardier și unul pentru asistent medical principal la Serviciul Medicină Legală. Toate etapele concursului pentru aceste posturi s-au încheiat, iar punctajele obținute de candidați evidențiază o concurență strânsă, cu multe rezultate foarte bune și cu nu mai puțin de 12 note de 10,00 la proba interviului, fiind astfel cert faptul că toate aceste 47 de posturi vacante vor fi ocupate integral.

   Cu șase posturi neocupate dintre cele 12 vacante la UPU-SMURD, Spitalul Județean va avea, începând din aprilie, 96 de noi angajați, care vor diminua din deficitul de personal înregistrat la mai multe secții ale unității sani­tare. Candidații care au promovat concursurile organizate în această lună, după primirea repartiției, vor începe lucrul pe secțiile ATI, Chirurgie pediatrică, Neurologie, Cardiologie, Chirurgie generală, Pediatrie, O.G. I, O.G. II, Medicină internă, Pediatrie – activitate dietetică, ORL, Diabet, Urologie, Compartiment Oftalmologie, Oncologie, Cabinet Oftalmologie Ambulator Spital, Cabinet Ortopedie Ambulator Spital, Cabinet Nefro­logie Ambulator Spital, Laborator Radiologie, Serviciul Medici­nă Legală, Pneumologie, Compar­timent Nefrologie, Chirurgie plastică, și Bloc operator O.G.

   Totodată, ieri a fost dat startul pentru un nou concurs pentru post vacant la Spitalul Județean, de această dată destinat personalului tehnic. Este vorba despre un loc disponibil pentru inginer grad II la Compartimentul Tehnic, cu specializarea mecanică fină – aparate optice și biomedicale, pentru care s-a înscris un candidat, care a și trecut de proba selecției dosarului.

  Luna viitoare seria concursu­rilor organizate de Spitalul Jude­țean va continua cu cel destinat personalului medical de specialitate. Este vorba despre scoaterea la concurs a 22 de posturi pentru medici cu diverse specializări și un loc vacant pentru farmacist.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker