Ca în fiecare an, Sărbătoarea Bobotezei a atras la Buzău sute de credincioși veniți să asiste la procesiunea organizată pe malul râului Buzău. După slujba oficiată la Biserica „Sf. Sava”, începând cu ora 11,00, aproximativ 500 de buzoieni au pornit în alai către locul în care, în fiecare an, este oficiată slujba de sfințire a apei râului Buzău, în care a fost martirizat Sfântul Sava.

Procesiune a fost oficiată de către preotul Mihail Milea, alături de preoții Aurelian Damian și Alexandru Tudose. La eveniment au participat și primarul Constantin Toma și reprezentanți ai Prefecturii Buzău.

După sfințirea apei, preoții au aruncat în apele Buzăului crucea după care s-au aruncat doi buzoieni. Conform tradiției, cel care prinde crucea de Bobotează din apele înghețate va fi protejat tot anul. De peste 20 de  ani, conduşi de preoţi, buzoienii merg să sărbătorească Botezul Domnului, să asiste la scoaterea Sfintei Cruci din apele reci şi să primească Agheasma Mare.

Anul acesta crucifixul a fost prins de Adrian Petrache (41 ani) din Mărăcineni, cel care nu se află la prima astfel de reușită. Din păcate, buzoianul s-a rănit ușor la față și picioare în sloiurile de gheață din apă și a avut nevoie de intervenția unui echipaj SMURD.

 

DISTRIBUIȚI
loading...