Ministerul pentru Mediul de Afaceri a publicat lista tuturor aplicanţilor în programul Start-up Nation 2017, cu punctajele obţinute în urma evalurării automate şi cu numărul locurilor de muncă pe care au promis că le vor crea. Peste 19.000 de proiecte au fost depuse, însumând o valoare a finanţării solicitate de 3,7 miliarde de lei şi aproximativ 45.000 noi locuri de muncă.

   Doar 8,653 de proiecte se încadrează în bugetul alocat pentru 2017, însă sunt căutate soluţii care să le permită antreprenorilor cu proiecte viabile să-şi implementeze planul de afaceri, chiar dacă nu au obţinut finanţare prin acest program. Majoritatea aplicanţilor au declarat că vor crea unul sau două locuri de muncă în proiect.

   13 dintre aplicanţi au declarat între 10 şi 43 de locuri de muncă noi, în producţie, aceştia având punctaj maxim, de 100 de puncte, la evaluarea automată.

   Din judeţul Buzău s-au înregistrat în program 192 de afaceri, dintre care 95 sunt finanţabile în limita bugetului, iar 97 sunt în aşteptare de finanţare.

   Mai mult de jumătate dintre aplicanţi, aproximativ 60%, sunt tineri, până la vârsta de 35 de ani.

   ,,Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat analizează introducerea unor produse alternative de finanţare pentru cele peste 10.000 de firme care s-au înscris în programul Start-Up Nation şi care nu s-au calificat pentru a primi fonduri în acest an“, a declarat, Ilan Laufer, ministrul de resort.

DISTRIBUIȚI