27 de ani
de presa libera
Vineri, Aprilie 28, 2017 01:27 AM

Educatie

Aplauze pentru elevii hasdeieni în Franţa, în cadrul proiectului „Matematică în jeanşi“

de Cristian IONESCU
Educatie  |
27.03.2017, 00:00
10992

   După vizita partenerilor francezi în Buzău, elevii Colegiului „B. P. Hasdeu” s-au deplasat în Franţa în cadrul proiectului „Matematică în jeanşi” („Math En Jeans“).

   Proiectul, derulat alături de elevii Liceului „Francois Arago” din Perpignan, urmăre­şte să îmbine exerciţiile de matematică cu socializarea dintre elevii liceelor partenere, un fel de  mini-cercetare, o alternativă la olimpiadele şcolare, care nu implică însă competiţia.

   Astăzi, 27 martie, elevii hasdeieni încheie vizita în Franţa.

   „Am participat, de joi până sâmbătă, la al 28-lea congres Math en Jeans, la Marsilia. Elevii români au prezentat, împreună cu partenerii de la Liceul «Francois Arago> din Perpignan, rezultatele cercetă­rilor asupra unor probleme de matematică propuse în cadrul programului”, a declarat profesorul Bogdan Enescu, cel care a îndrumat elevii buzoieni alături de profesorii Melania Nicolae, Luminiţa Ghiţă (la matematică), Rebeca Jilinschi şi Tamara Popescu (la limba franceză).

   Cei zece elevi români incluşi în proiectului „Matematică în jeanşi” sunt Andreea Geamănu, Irina Nedelcu, Andreea Tătulescu, Miruna Botan, Roxana Mihai, Ştefan Neacşu, Andrei Mărunţiş, Andrei Mândruţă, Robert Băceanu şi Eduard Olteanu. Aceştia au obţinut aplauze la scenă deschisă pentru prezentările susţinute la Marsilia. 

Comentarii

EI SUNT MANDRIA SI SPERANTA NOASTRA...... (27 Mar, 09:52)
AURA GHETAU

Felicitari copiilor,felicitari mentorilor lor .....

Raspunde
sperante daca (27 Mar, 19:25)
gabriel

sperante daca nu pleaca din napastuita asta de tara. daca pleaca, sperantele sunt desarte.

Raspunde
Plecarea nu e singura varianta a afirmarii (28 Mar, 09:03)
Monica

Cine pleaca pentru un loc mai cald se gandeste in primul rand la partea materiala. Prin comparatie vedem o multime de medici,tot absolventi ai Hasdeului,care s-au dedicat meseriei,care fac totul cu pasiune si dragoste. Am lucrat printre ei,si desi nu am fost recunoscuta,in calitate de pacient am simtit pasiunea cu care muncesc,uneori 24 h. Felicitari tuturor !

Raspunde
felicitari! (29 Mar, 23:40)
raducan

ma bucur sa regasesc printre participanti 2 elevi de la sc 1 buzau,(Andreea tatulescu si edi olteanu)Felicitari!

Raspunde

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 21:50 OMUL POTRIVIT INTR-UN LOC POTRIVIT
Ion a comentat pentru articolul Valeriu Șușnea, în conducerea Institutului Cultural Român:
Competenta, profesionalismul, dedicarea sunt calități indiscutabile pe care un manager le poate dovedi pentru a ocupa o funcție intr-un Consiliu de conducere, cum este cel al ICR. Doresc dlui Susnea sa ne vedem, de ce nu, in poziția de reprezentant ICR pe la New York sau așa ceva. Succes si felicitări!
27 Apr, 21:31 Incotro,PNL?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
Probabil ca afacerile lui Cristi Romanescu vor prospera in continuare,dar PNL-ul "se va duce de rapa".Cine crede ca Romanescu poate fi un politician care sa scoata din mocirla morala in care se afunda PNL Buzau,ori este naiv,ori este rau intentionat.Asa cum il stiu pe Cristi Romanescu,este unpolitician pentru care e valabila zicala cu "interesu poarta fesu" si implicarea sa in politica are ca unica motivatie protejarea si dezvoltarea propriilor afaceri.In mod cert,el poate fi un bun manager,dar ca politician este precum un "pui de gaina" in mijlocul unui stol de ulii.Oricum,sunt ferm convins ca PNL-ul va insemna si va conta foarte putin in politica locala,iar reanimarea si revenirea dorite se amana sine die.
27 Apr, 20:10 Felicitari primului cetatean
Alt cetatean a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Bravo Domnul Marinescu , in sfarsit spune cineva ceva , ca pana acum totul a fost ,,secret de stat''
Google PageRank Checker