Fermierii din județ, beneficiari ai măsurii “Plăți privind bunăstarea animalelor”, care intenționează să acceseze credite – în vederea finanțării activității lor curente – de la instituțiile bancare și nebancare ce au încheiat convenții cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură pentru anul de cerere 2018, se pot prezenta la sediul instituției buzoiene pentru a li se elibera adeverințele necesare. Mai exact, potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus, în perioada 3-31 ianuarie 2018, cerere de plată aferentă acestui an, pentru Măsura 14T – Plăți în favoarea bunăstării animalelor – pachetul porcine  sau  păsări.

Prin adeverință se confirmă valoarea de 70% pentru pachetul porcine și 70% pentru pachetul păsări, din valoarea sumei solicitate în cererea de plată aferentă anului 2018. Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverința cuvenită beneficiarului pentru Plățile privind bunăstarea animalelor, Campania 2018.

,,La nivelul județului nostru, avem șapte exploatații comerciale pentru pachetul la porcine și 11 exploatații pentru pachetul de păsări. Avem o singură solicitare de eliberare de adeverință până acum, pentru că abia am început primirea acestor solicitări și încheierea convențiilor. APIA certifică în această adeverință, faptul că solicitantul a depus cerere pentru anul de angajament 2018, confirmă și valoarea acesteia exprimată în euro, cuantumul de 70%, nivel până la care se acordă creditul de către bancă (…) Este o măsură de creditare pentru care beneficiarii pe această măsură din județul nostru au optat în fiecare an, pentru că autorizarea la plată se va face către sfârșitul anului, chiar începutul anului viitor, din cauza faptului că este necesar ca toate documentele justificative pe care ei le depun trimestrial să fie verificate administrativ și de asemenea să fie procesate rezultatele controalelor la fața locului”, spune Claudia Stelea, director APIA Buzău.

În ceeea ce privește comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, APIA atrage atenția fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii.

 

DISTRIBUIȚI
loading...