Administrație

Apă caldă pentru buzoienii clienți ai Regiei Autonome Municipale

Începând de vineri, cele aproximativ 6.000 de apartamente din municipiului Buzău branșate la sistemul centralizat de furnizare a căldurii și apei calde menajere vor beneficia din nou de acest ultim serviciu, anunță directorul Regiei Autonome Municipale, Aurel Gubandru, printr-un comunicat de presă.

„Cele aproximativ 6.000 de apartamente din municipiului Buzău afectate de oprirea abuzivă a furnizării agentului termic de către ECOGEN ENERGY SRL (CET), vor avea din nou apă caldă. După un efort susținut din partea Primăriei și a regiei municipale s-a pus în funcțiune cazanul de 10 Gcal la PT4 – Dorobanți, ce va face posibilă asigurarea apei calde, progresiv, în întreg orașul”, arată sursa citată.

În același document, conducerea Regiei Autonome Municipale dezvăluie și motivul pentru care producătorul de agent termic a refuzat să mai furnizeze apă caldă către RAM: „Pentru o corectă informare a buzoienilor, prin adresa nr. 696 din 14.08.2019 producătorul ECOGEN, impunea ca și condiție obligatorie în vederea continuării activității, plata în avans a contravalorii energiei termice aferentă întregului sezon rece următor și asumarea unor cantități aberant de mari, ce nu aveau corespondent în realitate. Acceptarea acestor impuneri ar fi însemnat ca întreg bugetul local să fie vărsat în visteria unor acționari din cadrul ECOGEN (CET) și, implicit, blocarea activității în municipiul Buzău”.

De asemenea, conducerea Regiei Autonome Municipale își asigură clienții că aceștia vor beneficia de cădură pe durate sezonului rece: „În perioada următoare vom continua lucrările de transformare a unor puncte termice în micro-CET-uri, încât să putem furniza încălzire iarna următoare. Astfel,  la PT4 – Dorobanți, CT7 – Caraiman și PT 16 vor fi puse în funcțiune, cazane și echipamente ce să acopere necesarul de energie termică”, se mai arată în comunicatul de presă semnat de Aurel Gubandru, directorul Regiei Autonome Municipale.

 

2 Comentarii

  1. Dar ce fel de primar si-ar dori locuitorii Buzaului?

    Banuiesc ca un primar ca al Bucurestiului, care sa toace 25% din bugetul orasului pe subventionarea gigacaloriei astfel incat ea sa coste cam 150 lei.
    Da, n-am ce zice, cu asa primar procentul de debransare ar fi de 8% (ca in Bucuresti) si toata lumea fericita.
    Totusi, avariile din reteaua primara ar mai reduce din fericirea buzoienilor.

    Ei bine, la Buzau NU SE POATE, pentru ca bugetul orasului nu e asa de mare ca la Bucuresti (raportat la numarul de locuitori).
    Primarul are de ales intre a inchide treptat sistemul centralizat (scapand de gaura neagra din buget reprezentata de subventii)
    sau a continua sa subventioneze cu maximum de buget, lasand alte activitati sociale sau investitii fara finantare.

    Nota bene:
    O buna parte din bugetul unui oras provine dintr-o cota defalcata din impozitul pe salarii ale locuitorilor sai.
    Cum Buzaul nu are salarii ca Bucurestiul… sper ca se intelege de ce nu poate avea gigacalorie de 150 lei.

  2. Articolul este realizat la 30 august dar intre timp ati face bine sa relatati in mod obiectiv cum reactioneaza locatarii din proximitatea PT 4 unde „binefacatorii grijulii” ai targului numit Buzau care pe deasupra este si resedinta de judet, au aprobat montarea Marelui Cazan !!!! Acest targ va ramane in continuare doar un loc in care a fost posibila realegerea unui primar pentru 5 mandate fara sa realizeze nimic pentru cetateni.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker