Săptămâna viitoare, Bu­zăul găzduiește cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Pla­iurile Mioriței”, eveniment la care vor participa reprezentanți din șapte țări. Festivalul se va desfășura în perioada 25-28 iulie în Parcul Crâng, și este organizat de către Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău.

Manifestarea va debuta joi, 25 iulie, la ora 17,30, cu o paradă a tuturor gru­purilor folclorice participante, care vor defila pe traseul Platoul din Piața Dacia – Parcul Crâng. În aceeași zi, de la ora 18,30, în Crâng va avea loc deschiderea festivalului, ocazie cu care vor evolua reprezentanții tuturor țărilor participante.

Pe 26 iulie, de la ora 18,00, pe scena festivalului vor evolua Ansamblul „Flori de Liliac” de la Cernătești, Formația de instrumente populare „Petrică Popescu” și grupurile folclorice din Vaslui, Franța, Spania și Muntenegru. Sâmbătă, 27 iulie, în festival vor evolua Ansamblul „Drăgăicuțele” din Berca și ansambluri folclorice din Buzău, Albania, Italia, Polonia. De asemenea, ansamblul „Hora Bucharest” va prezenta dansuri israeliene și tradiționale evreiești.

În ultima zi a festivalului, pe 28 iulie, de la ora 18,00, pe scena din Parcul Crâng vor fi prezente grupurile din toate țările participante.