27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:12 PM

Educatie

Angajatorii buzoieni, chemaţi să îşi aleagă specializările din şcolile profesionale, pentru formarea viitorilor angajaţi

de Cristian IONESCU
Educatie  |
06.11.2017, 00:00
311

    Angajatorii buzoieni, chemaţi să îşi alegăspecializările din şcolile profesionale, pentru formarea viitorilor angajaţi Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului  Profesional şi Tehnic, prin in­ter­mediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, invitătoţi operatorii economici de pe raza judeţului Buzău săsolicite şcolarizare pentru anul şcolar 2018 - 2019, în anumite meserii/ calificări pentru învăţământul dual. Învă­ţă­mântul dual este forma de învăţământ care urmăreşte formarea de forţăde muncă exact pentru nevoile angajatorului, iar pentru anul şcolar în curs, şase firme buzoiene (ROTEC SA, BETA SA, EXIMPROD, VAE APCAROM, Total Electric şi Filati SRL Buzău) s-au arătat interesate săsusţinăşcolarizarea a 112 elevi buzoieni care săle devinăangajaţi dupăabsolvire. Cursanţii vor primi şi bani, 200 lei de la stat şi cel puţin 200 lei de la agenţii economici. 

   În acest sens, pânăpe 17 noiembrie 2017, toţi cei interesaţi pot trimite solicitările către CNDIPT şi IŞJ Buzău sau le pot încărca pe platforma special dedicatăpromovării învăţământului profesional şi tehnic de pe site-ul www.alegetidrumul.ro. Formularele pot fi descărcate de pe site-ul Inspectoratului Şcolar Jude­ţean Buzău, de la secţi­unea Noutăţi.

   În aceeaşi perioadă, operatorii economici pot înainta unităţilor de învăţământ profesional şi tehnic sau Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău solicitările de şcolarizare în învăţământul profesional (le stat (clasic) pentru anul şcolar 2018-2019. Formarea profesională iniţială prin învăţământul profesional cu durata de 3 ani constăîn pregătire profesionalăde bazăîntr-un domeniu de formare profesională, pe parcursul primului an de învăţământ profesional şi pregătire profesionalăgeneralăşi de specialitate, specificăunei calificări, pe parcursul celui de-al doilea şi al treilea an de învăţământ profesional.

   Implementat pentru prima datăla Buzău, începând cu anul şcolar 2017-2018, învăţământul dual este o formăde organizare a învăţământului profesional şi tehnic, propus la iniţiativa operatorilor economici interesaţi, în calitate de potenţiali angajatori şi parteneri de practică. Acesta se organizeazăpentru dobândirea de cunoştinţe, deprinderi şi competenţe, preponderent pentru ocuparea unui loc de muncă, pentru calificări profesionale de nivel 3, 4 şi 5, conform Cadrului naţional al calificărilor.

 

Comentarii

rotec (10 Nov, 14:13)
eu

pentru ce s-a mai inscris ROTEC SA la acest program , cand fabrica este moarta si ingropata

Raspunde
Si altii (12 Nov, 10:48)
Rotec

Meserii pentru care elevii nu mai vor sa se formeze. Nevoie ar fi.

Raspunde

Stiri Agerpres

Asociația ANCE Europe lansează proiectul 'Arhitectura României Mari'
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:41 PM

Asociația ANCE Europe lansează proiectul "Arhitectura României Mari", cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, prin organizarea unui eveniment la București în perioada 23-25 noiembrie, având ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a stilului arhitectural neoromânesc.

Republica Moldova: Duminică are loc referendumul pentru destituirea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:16 PM

Peste 650.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Chișinău sunt așteptate, duminică, la urne pentru a participa la referendumul pentru destituirea primarului Dorin Chirtoacă.

Sosirea lui Hariri la Paris contribuie la reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu, afirmă președinția franceză
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:11 PM

Sosirea premierului libanez demisionar Saad Hariri la Paris contribuie la "reducerea tensiunilor" în Orientul Mijlociu, unde Franța continuă să acționeze în această direcție, a afirmat sâmbătă președinția franceză, relatează AFP.

UPDATE Rugby: România - Samoa 17-13, în meci test la București (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:01 PM

Naționala de rugby a României a învins Samoa cu scorul de 17-13 (3-10), într-un meci test disputat sâmbătă seara pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală.

REPORTAJ Vrancea: 50.000 de stejari plantați la Mărășești în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 19:42 PM

Aproape 50.000 de stejari au fost plantați, sâmbătă, în apropierea localității Mărășești în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial, fiind primii din cei 335.000 de stejari câți vor fi sădiți până la sfârșitul anului viitor în Parcul Memoriei Naționale, care se va întinde pe o suprafață de 75 de hectare, nu departe de mausoleu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Nov, 12:47 Când voi avea drum prin Unguriu, opresc la primărie să strâng mâna unui român căruia îi pasă de români!
Pixelu fan Tirizică a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Devin fan „genunche” dacă legiferează și manualul unic. Momentan sunt fan Tirizică, singurul primar buzoian care a avut curajul să părăsească mizeria ADI „Buzău 2008”.
17 Nov, 10:18 tare in sfarsit
un oarecare a comentat pentru articolul Prefectura Buzău, șah la Academia Română și Judecătoria Pătârlagele:
Avem in sfarsit un prefect, o comisie judeteana si un judecator de la tribunal care arata ca se pot impotrivi unei sentinte definitive de punere in posesie a unei institutii pe 4500 ha teren padure.Macar daca nu putem sa probam competenta sa ne afisam cu varf si indesat indaratnicia.Acea sentinta o va aplica CEDO, iar pe cei cu adevarat vinovati ii va dura in basca pentru ca plateste contribuabilul roman
17 Nov, 09:59 nedumerire
kneji myamoto a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
este bine domnule primar ca vrei desfiintarea anfp care intr-adevar este parazitara,dar trebuie instituit un organism independent pentru selectarea unor viitori functionari publici din care primari destoinici ca dumneata sa-si aleaga personalul cu care sa lucreze, personal selectat printr-un concurs riguros in baza unei grile ca la judecatori si cu supraveghere ca la bacalaureat.Abia atunci vei avea de unde sa alegi.Daca primul criteriu este încrederea in persoana cu care lucrezi vei avea o mare dezamagire.Mie imi scapa criteriile pentru care l-ai ales pe dl Pistol secretar al primariei, dar te asigur ca vei avea cat de curând o mare deziluzie cu privire la competenta profesionala si moralitatea acestei persoane
Google PageRank Checker