Dacă unii bugetari au primit tichetele de vacanţă şi s-au bucurat deja de ele, alţii încă le aşteap­tă. Vineri a venit însă şi o veste bună dinspre conducerea Consiliului Jude­ţean Buzău pentru angajaţii CJ şi pentru cei ai instituţiilor subordonate.

Aceştia vor primi tichetele de vacanţă cu care pot pleca gratuit în concedii în ţară, dar până pe 30 noiembrie.

Până acum, această informaţie era sub semnul incertitudinii, deoarece autorităţile nu confirmaseră că au banii necesari acordării voucherelor. Rectificarea bugetară operată recent de Guvern a rezolvat această problemă iar angajaţii CJ Buzău şi a celorlalte instituţii subordonate trebuie să-şi programeze concediul în următoarele două luni.

Potrivit legii, salariaţii din instituţiile şi autorităţile publice vor ­be­neficia, până la 30 noiembrie 2018, de indemnizaţie de vacanţă, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 de lei. Acordarea voucherelor se face în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinaţie, în bugetele proprii aprobate fiecărui ordonator de credite.

De asemenea, legea mai arată că salariaţii din mediul privat şi bugetarii pot primi tichete de vacanţă în limita a şase salarii minim brute, care pot fi folosite doar în ­tu­rismul din România. Avantajul pentru privaţi este faptul că sumele pe care le plăteşte angajatorul pentru aceste tichete de vacanţă sunt deductibile la calculul impozitului pe profit.

Anul acesta, tichetele de vacanţă au revigorat turismul intern. Guvernul a promis că va acorda şi în 2019 vouchere de vacanţă.

 

DISTRIBUIȚI
loading...