27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:12 AM

Monden

Andreea Runceanu se simte în bucătărie ca... pe scenă!

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
08.08.2017, 00:00
249
  •    Buzoianca spune că a învăţat să gătească încă de la 15 ani, obligată de circumstanţe, acum fiind aproape un expert în bucătărie pentru familia sa

   Talentata violonistă a trupei Amadeus îşi răsfaţă, ori de câte ori are ocazia, soţul şi pe cei doi copii ai lor cu preparate care mai de care mai interesante şi mai delicioase, recunoscând că în bucătărie îi plac provocările şi aplauzele degustătorilor, la fel ca pe scenă. Unul dintre meniurile pe care le prepară este friptura de porc după o reţetă medite­raneană.

   „Eu gătesc încă din perioada liceului, pentru că locuiam în Bucureşti doar alături de fratele meu, astfel că a trebuit să învăţ să prepar mesele zilnice. Cu timpul, gătitul s-a transformat, din necesitate în pasiune. Reţeta tradiţională a familiei, mai ales în preajma sărbătorilor, este friptura de porc cu condimente mediteraneene. Carnea se pune la marinat cu o seară înainte de a fi servită, condimentată cu ulei de măsline, oţet de vin, usturoi zdrobit, foi de dafin şi muştar Dijon. Când e gata de pre­parare, se pune carnea într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu ulei, se adaugă ciuperci, cartofi tăiaţi felii, rondele de morcovi şi ceapă tăiată mărunt. Apoi se adaugă sosul în care a fost ţinută carnea la marinat şi apă cât să acopere jumătate. Se pune capacul deasupra şi se bagă la cuptor la 160 de grade, unde se ţine până când e gata carnea, cam două ore dacă este feliată şi trei ore dacă este o bucată întreagă. Ca să iasă rumenită, se pot scoate legumele şi se ridică temperatura la 180 de grade, timp de vreo 20 de minute”,  a explicat artista.

   Iar rezultatul aduce mereu zâmbetul pe buze invitaţilor şi o nouă programare la cină, în sânul unei familii fericite. Andreea este mama a doi băieţi minunaţi şi soţie de aproape zece ani, perioadă în care a învăţat cât de important este să ştii cum să păstrezi fericirea în cuplu.

   “Ceea ce mă defineşte cu adevărat este că sunt un om fericit şi echilibrat. Mă simt împlinită şi mă gândesc numai cu plăcere la anii care vor urma celor 36 pe care i-am parcurs deja. Gătesc, iubesc, zâmbesc şi ajut oamenii din jurul meu să simtă aceeaşi stare pozitivă, în fiecare zi”, a mai spus life-coachul care împarte scena cu familia şi orele sale la cabinetul personal. 

   Andreea Runceanu s-a năs­cut în Buzău şi, în perioada adolescenţei, s-a mutat alături de fratele ei, Xenti, în Bucureşti pentru a urma liceul de muzică. Cei doi, provenind dintr-o familie modestă, au studiat intens şi au muncit pentru a se perfecţiona ca şi muzicieni. După mulţi ani de eforturi şi sacrificii au cunoscut şi succesul în industria muzicii. Xenti a devenit membru al formaţiei “No Comment” şi, ulterior, un compo­zitor şi producător muzical de succes. La rândul ei, Andreea este membru fondator al trupei “Amadeus”, cu care a concertat în toată lumea şi, mai nou, în paralel cu activitatea muzicală, life-coach şi ambasador al Asociaţiei “EquiLife”.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker