27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:38 AM

Monden

Andreea Runceanu se simte în bucătărie ca... pe scenă!

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
08.08.2017, 00:00
320
  •    Buzoianca spune că a învăţat să gătească încă de la 15 ani, obligată de circumstanţe, acum fiind aproape un expert în bucătărie pentru familia sa

   Talentata violonistă a trupei Amadeus îşi răsfaţă, ori de câte ori are ocazia, soţul şi pe cei doi copii ai lor cu preparate care mai de care mai interesante şi mai delicioase, recunoscând că în bucătărie îi plac provocările şi aplauzele degustătorilor, la fel ca pe scenă. Unul dintre meniurile pe care le prepară este friptura de porc după o reţetă medite­raneană.

   „Eu gătesc încă din perioada liceului, pentru că locuiam în Bucureşti doar alături de fratele meu, astfel că a trebuit să învăţ să prepar mesele zilnice. Cu timpul, gătitul s-a transformat, din necesitate în pasiune. Reţeta tradiţională a familiei, mai ales în preajma sărbătorilor, este friptura de porc cu condimente mediteraneene. Carnea se pune la marinat cu o seară înainte de a fi servită, condimentată cu ulei de măsline, oţet de vin, usturoi zdrobit, foi de dafin şi muştar Dijon. Când e gata de pre­parare, se pune carnea într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu ulei, se adaugă ciuperci, cartofi tăiaţi felii, rondele de morcovi şi ceapă tăiată mărunt. Apoi se adaugă sosul în care a fost ţinută carnea la marinat şi apă cât să acopere jumătate. Se pune capacul deasupra şi se bagă la cuptor la 160 de grade, unde se ţine până când e gata carnea, cam două ore dacă este feliată şi trei ore dacă este o bucată întreagă. Ca să iasă rumenită, se pot scoate legumele şi se ridică temperatura la 180 de grade, timp de vreo 20 de minute”,  a explicat artista.

   Iar rezultatul aduce mereu zâmbetul pe buze invitaţilor şi o nouă programare la cină, în sânul unei familii fericite. Andreea este mama a doi băieţi minunaţi şi soţie de aproape zece ani, perioadă în care a învăţat cât de important este să ştii cum să păstrezi fericirea în cuplu.

   “Ceea ce mă defineşte cu adevărat este că sunt un om fericit şi echilibrat. Mă simt împlinită şi mă gândesc numai cu plăcere la anii care vor urma celor 36 pe care i-am parcurs deja. Gătesc, iubesc, zâmbesc şi ajut oamenii din jurul meu să simtă aceeaşi stare pozitivă, în fiecare zi”, a mai spus life-coachul care împarte scena cu familia şi orele sale la cabinetul personal. 

   Andreea Runceanu s-a năs­cut în Buzău şi, în perioada adolescenţei, s-a mutat alături de fratele ei, Xenti, în Bucureşti pentru a urma liceul de muzică. Cei doi, provenind dintr-o familie modestă, au studiat intens şi au muncit pentru a se perfecţiona ca şi muzicieni. După mulţi ani de eforturi şi sacrificii au cunoscut şi succesul în industria muzicii. Xenti a devenit membru al formaţiei “No Comment” şi, ulterior, un compo­zitor şi producător muzical de succes. La rândul ei, Andreea este membru fondator al trupei “Amadeus”, cu care a concertat în toată lumea şi, mai nou, în paralel cu activitatea muzicală, life-coach şi ambasador al Asociaţiei “EquiLife”.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker