Teatrul „George Ciprian” găzduieşte pe 21 septembrie, de la ora 19,00, spectacolul „O relaţie des­chisă”, de Dario Fo şi Franca Rame. Este vorba despre o producţie a Teatrul de Artă Bucureşti, în regia Anei Ioana Macaria, avându-i în distribuţie pe Andreea Bibiri şi Lucian Pavel.

Spectacolul, nerecomandat persoanelor sub 16 ani, spune povestea unei femei care povesteşte des­pre criza de cuplu prin care a trecut, aducându-şi (la propriu) soţul în scenă. După numeroase tentative de sinucidere, din cauza aventurilor lui extraconjugale, femeia acceptă ­pro­punerea soţului de a avea o relaţie deschisă, de a continua să rămână cei mai buni prieteni căsătoriţi fiind, în timp ce au o viaţă intimă în afara căsniciei. Certurile continuă. Ea nu poate accepta în fapt ceea ce acceptase verbal. Într-un târziu, îşi dobândeşte forţa interioară de a se elibera emoţional din căsnicie şi se îndrăgosteşte de alt bărbat: bărbatul perfect.

Iar rolurile se inversează. În noii termeni, soţul nu mai acceptă relaţia deschisă.

În piesa lui Dario Fo şi a Francăi Rame, soţia e “dramaturgul” întregii întâmplări şi regizorul “punerii în scenă” a povestirii, chiar dacă personajul-soţ încearcă să se revolte pe alocuri. De ce nu spune el povestea? O să înţelegeţi abia în finalul spectacolului.

Spectacolul „O relaţie deschisă” se joacă la Buzău în cadrul celei de a III-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B. Preţul unui bilet este 50 lei. Biletele se găsesc la casa de bilete şi la agenţia  Teatrului ,,George Ciprian”, precum şi la numărul de telefon 0723.429.264.