Scandal fără precedent în judeţul Buzău după ce imaginile de la parada organizată de primarul comunei Cislău, Dumitru Mitroiu, difuzate în mediul on-line, au stârnit indignare printre cetăţeni, dar şi printre oficialităţile civile şi militare.

Pe 1 Decembrie, la tradiţionala paradă organizată în comuna Cislău de Ziua Naţională în anul Centanarului, pe lângă militari, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au defilat şi maşini de gunoi şi un excavator, ,,împodobite” cu steagul României. Imaginile au fost postate pe Facebook şi au devenit virale.

,,Cislău, Buzău, un fel de LasFierbiţi. |n sfârşit, un primar care a făcut parade pentru cei care s-au tot perindat în ultimii 30 de ani pe la conducerea Româ­niei”, este mesajul postat pe Facebook, alături un filmuleţ care prezintă parada respectivelor utilaje. Pe filmare se vede cum la defilarea de 1 Decembrie participă şi maşini de gunoi ale firmei locale Salub Eco Cislău, dar şi un excavator în cupa căruia stă un bărbat care ţine două steaguri. ,,Ăştia de la LasFierbinţi trebuie să fie invidioşi pe regizorul de la Cislău”, este comentariul postat pe Facebook de un alt cetăţean.

Primarul comunei Cislău, Dumitru Mitroiu, a declarat corespondentului ,,Mediafax” că maşinile de gunoi şi excavatorul aparţin Primăriei, iar parada a fost ,,frumoasă”: ,,La defilare au fost armata, herghelia de stat Cislău, cu trăsură, călăreţi, ISU, buldoexcavatorul luat printr-un proiect pentru cei de la ISU, Compania de Apă şi maşinile de gunoi care deservesc zece localităţi de pe Valea Buzăului. A fost parada localităţii. M-ar fi bucurat să vină şi Ocolul Silvic, privaţii. E mai bine de ceilalţi care nu au făcut nimic. Nu ştiu câte comune au mai făcut aşa ceva”, a declarat Mitroiu pentru ,,Mediafax”.

Defilarea a avut loc pe strada Centurii, de la Primărie până la monumentul eroilor, pe o distanţă de 800 de metri. Primarul comunei Cislău justifică şi prezenţa maşinilor de gunoi la paradă: ,,Cei de la societatea de gunoi, care e a Primăriei, au împlinit zece ani de existenţă. Iar buldoexcavatorul a fost în paradă pentru că este pentru cei de la ISU”. Seara de sâmbătă s-a încheiat la Cislău cu o retragere cu torţe la care au participat peste o mie de persoane.

Lăsând la o parte faptul că cele petrecute de 1 Decembrie la Cislău demonstrează din plin ce a înţeles unul dintre cei mai vechi primari din judeţ, dar şi printre cei mai controversaţi, Dumitru Mitroiu, din însemnătatea momentului de referinţă din istoria României reprezentat de Centenarul Marii Uniri, lucrurile ar putea căpăta o întorsătură deloc plăcută pentru cei implicaţi. Surse apropiate Instituţiei Prefectului spun că responsabilii militari vor declanşa o anchetă pentru a afla prin ce minune militarii de la unitatea din Cislău au girat prin prezenţă o asemenea manifestare. Mai mult, o anchetă civilă, de această dată, ar putea cerceta împrejurările în care oficialităţile comunei au decis să încalce un ordin al prefectului care precizează clar modul în care ar fi trebuit organizate asemenea ­ma­nifestări, iar o alta ar cerceta încălcarea legislaţiei privitoare la arborarea drapelului naţional.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. SINCERE FELICITĂRI CISLĂU!

    Aţi demonstrat că iubiţi românismul şi România, motivând printr-un fel de educaţie, muncitorii dvs.
    Nu trebuie ignoraţi nici gunoierii. Iar cârcotaşilor ce să le spun când le lipsesc cei 7 ani de acasă?
    Aş fi curios să ştiu ce au făcut şi ce ştiu să facă bun pentru România anchetatorii?

  2. Pentru a spala rusinea autoritatilor – chiar a celor judetene, am inventat niste anchete de ochii lumii. De urmarit rezultatul acestora, care cu siguranta va fi unul nul, avand in vedere vechimea rosie a marelui carmaci al comunei. Prostire si manipulare ridicola pe fata ! Inca odata, asteptam rezultsatul anchetelor intr-un termen rezonabil domnule reporter!

Comments are closed.