Agenţia Naţională de Administrare Fiscală trebuie să crească nivelul de colectare până la finalul acestui an, iar accentul principal se va pune pe colectarea taxei pe valoarea adăugată (TVA), a anunţat ministrul Finantelor ­Pu­blice, Eugen Teodorovici. ,,ANAF are de recuperat foarte mult. Până la finalul acestui an, eu chiar voi pune accent pe zona de TVA agresiv chiar, agresiv”, a subliniat Teodorovici.

Acest accent agresiv pe colectarea TVA se va materializa prin intermediul unui pachet de măsuri ­le­gislative, susţine sursa citată. ,,Până la final de an, vom avea un set de măsuri stricte pe TVA, pentru că va fi o luptă agresivă cu această evaziune pe TVA”, a completat ministrul Finantelor Publice. ­Teodo­rovici a mai afirmat că pla­nul de colectare al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală este la „103% faţă de planul propus” la începutul acestui an.

Ministrul Finanţelor a mai precizat că un lucru care trebuie schimbat la Fisc este planul, dar şi măsurile specifice de recuperare a TVA, potrivit Mediafax. „Ei fac planul la început, cum merge economia pe viitor, dar, din trecut, TVA aceasta lipsă nu este un subiect diferit. În mod normal, planul ANAF trebuie să fie un pic diferit. Trebuie să mergi la ce este ideal: ce trebuie să îţi dea ţie economia într-un an”, a mai spus Teodorovici. El a adăugat că este interesat de colectarea din TVA, accize, taxe vamale etc.

Pe de altă parte, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a început să pună popriri pe conturile datornicilor, pentru a recupera banii pe care aceştia îi datorează statului român.

DISTRIBUIȚI
loading...