Galeriile de Artă „Ion Andreescu” găzduiesc marți, 5 februarie, de la ora 12,00, vernisajul expoziției aparținând artistului buzoian Ana-Maria Bogleș, intitulată „Formă și textură”. Curatorul expoziției este artistul Valeriu Șușnea, președintele Uniunii Artiștilor din România – filiala Buzău.

Ana-Maria Bogleș este membru stagiar al Uniunii Artiștilor Plastici din 2015, aceasta fiind cea de-a doua expoziție personală a sa. Bogleș a studiat conservare – restaurare la Facultatea de Arte Vizuale si Design din Iași și este profesor la Liceul de Artă „Margareta Sterian”, evidențiindu-se la catedră prin câteva proiecte importante, cum ar fi realizarea, alături de elevi, a primei treceri de pietoni 3D din România sau o expoziție pentru nevăzători, realizată într-o tehnică proprie.

„Voi prezenta în această expoziție aproximativ 22 de lucrări de pictură, în realizarea cărora m-am concentrat pe tehnică, formă și culoare. Îmi place să spun că este o pictură de suflet. Am încercat să exprim pe pânză ceea ce am simțit, ceea ce am trăit, pornind din copilărie și până la maturitate. Veți regăsi un portret al copilului meu, amintiri din copilărie, cum ar fi fereastra din casa bunicii…”, a declarat Ana-Maria Bogleș.

DISTRIBUIȚI
loading...