După ce la începutul lunii ianuarie, SAJ Buzău a primit șapte ambulanţe noi, iată că şi în curtea ISU Buzău au ajuns două ambulanţe noi pentru a fi utilizate în acţiunile de salvare SMURD. Astfel, începând cu această săptămână, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” al județului Buzău au fost introduse în intervenție, informează Biroul de Presă al instituţiei. Cele două ambulanţe noi pentru intervenţiile SMURD  sunt de tip B2. Ambulanțele au fost achiziționate la sfârșitul anului 2018 prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 – “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale” de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin intermediul  Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Cele două ambulanțe au înlocuit cele mai vechi autospeciale de acest gen din dotarea I.S.U. Buzău care sunt dislocate la Detașamentul de Pompieri Buzău, acestea fiind fabricate în 2009, respectiv la Detașamentul de Pompieri Rm Sărat (an fabricație 2010).

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de Presă al ISU Buzău, noile achiziţii sunt mult mai performante . Sunt din categoria Ambulanţă de urgență tip B2, Volkswagen Transporter T6, tracţiune 4X4. Au motor Volkswagen; putere – 204 CP; capacitate cilindrică de 1968 cm3; norma de poluare Euro 6; cutie de viteze automată cu 7 trepte; Cu aceste caracteristici, noile ambulanţe vor putea fi utilizate pentru intervenție în caz de urgenţe medicale, precum și în cazul producerii unor situații de urgență care necesită folosirea acestora.

DISTRIBUIȚI
loading...