27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:16 PM

Opinii

Am înnoit destul…

de Călin BOSTAN
Opinii  |
04.09.2017, 00:00
1896

   Motto: ,,Calul alerga de mânca pământul. După ce mâncă vreo două hectare, se opri brusc și spuse: «Domnu’ injiner, am mâncat destul. Acum aș bea ceva; simt miros de apă de trandafiri»”. (Divertis - “Făt Frumos, Prâslea cel Voinic, Fata Împăratului și… calul”)

   Cam așa și cu social-democrații buzoieni și cu înnoirea în baza căreia au rupt tot la alegerile locale și parlamentare din anul 2016. Au înnoit destul și acum ar bea ceva. Apă de trandafiri, ­ori­ginală, din vremea Tătucului Iliescu și a lui Adișor Năstase.

   Așa că au decis să pună un inspector general care, cu doi ani în urmă, se făcea de râsul curcilor când încerca, zadarnic, să câștige concursul pentru funcția respectivă, fiind umilită, de fiecare dată, de o învățătoare din Cislău. Că oamenii țin cu tot dinadinsul să își bată singuri cuie în talpă, anulând, practic, printr-o singură numire, tot ceea ce reușiseră să schimbe, cel puțin la nivelul imaginii în județul Buzău, este problema lor.

   Personal, la ora când scriu aceste rânduri, sper ca știrea alăturată, legată de numele noului inspector școlar ­ge­neral, să fie o gafă de presă. Sper să mă fac de râs în fața cititorilor mei, publicând o știre falsă. Și numele noului șef peste învățământul buzoian să fie cu totul altul. Și ca apa de trandafiri să fie contrafăcută.

  Din păcate însă, au înnoit destul. Acum ar bea ceva, niște apă de trandafiri originală, din vremea Tătucului Iliescu și a lui Adișor Năstase.

Comentarii

la fel peste tot (04 Sep, 07:10)
Ion

si ce va mai mira? Cum au anulat concursurile pentru directori la teatru, la muzeu si la biblioteca? Nu pentru ca oamenii sistemului nu puteau intra pe usa din fata? Traisca partidul si serviciile!

Raspunde
Josnic (04 Sep, 07:57)
Ioana

Citesc și ma minunez cum incompetenta și prostia, "atuurile" dnei Burducea, sunt puse la rang de cinste și stabilite drept criterii de selecție pentru postul de inspector școlar general.

Raspunde
Din 5 variante au ales pe CEA MAI PROASTA (04 Sep, 08:52)
Psd-iști ne vor prosti

Vinovați suntem noi cadrele didactice care acceptăm o asemenea umilință. Cum or fi gândit ei când au făcut o asemenea numire, când celelalte 4 variante erau infinit mai bune ? Dna Palcau avea cel mai bun Cv , Voicu a demonstrat de 3 ori , Wamsiedel avea măcar experiență și nu sa făcut de râs când a mai fost. ... În aceste condiții Cum sa pui o REPETENTA șef la educație ???? RUȘINE PSD-IȘTI, JOS PSD !

Raspunde
Să mă scutiți cu concursurile, că mi s-a acrit! (04 Sep, 09:37)
Pixelu zen

Ce tot o bociți pe fosta! Măcar Getuța și Ionela sunt învățătoare. Florina este educatoare. În afară de schimbat scutece din bumbac (pe vremea aia nu erau pamperși) ce știe să facă?
O educatoare care s-a trezit la 40 de ani să urmeze „învățământ superior de lungă durată” (numai proștii pot crede că la 40 ani mai poți face o facultate, pe bune; în CV-ul stufos de zeci de pagini i-a fost rușine să menționeze centrul universitar), propulsată în diverse funcții de politic.
Nici actuala numită interimar nu-i vreo lumină! Doamne ferește!
Măcar pe vremea comuniștilor Ion și Adșor erau numiți inspectori, profesori cu notorietate din primul eșalon spre deosebire de situația actuală când inspectoratul este îmbâcsit cu eșalonul secund.

Raspunde

Stiri Agerpres

Dragnea despre absența senatorilor din Comisia de apărare: În general nu cred în coincidențe
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:10 PM

Senatorii din Comisia de apărare au lipsit săptămâna trecută de la ședința în care trebuiau să voteze proiectul de lege privind achiziția rachetelor Patriot pentru că au fost invitați la un poligon de tir al SPP, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al social-democraților, care a precizat că nu "crede în coincidențe".

Creșterea schimburilor comerciale bilaterale și implicarea companiilor românești în realizarea de proiecte în Egipt, obiective comune româno-egiptene
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:09 PM

Identificarea domeniilor de cooperare de interes major, creșterea schimburilor comerciale bilaterale, implicarea companiilor românești în realizarea de proiecte în Egipt, dar și atragerea de investiții egiptene în România au fost principalele subiecte discutate luni de Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Sherif Ismail, prim-ministrul Republicii Arabe Egipt, informează marți ministerul de resort.

Tenis: Ana Bogdan, calificată în optimile turneului WTA de la Mumbai (India)
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:01 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului WTA de la Mumbai (India), dotat cu premii totale de 115.000 dolari, după 6-1, 6-1 cu Victoria Rodriguez (Mexic).

Argeș: Doi răniți în urma exploziei unei butelii în incinta unui restaurant din Pitești
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:57 PM

Două persoane au fost rănite, marți, în urma exploziei unei butelii care s-a produs în incinta unui restaurant din municipiul Pitești.

Un asteroid descoperit în octombrie este un vizitator dintr-un alt sistem solar
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:56 PM

Un misterios obiect stâncos care avea forma unei țigări detectat în luna octombrie provine dintr-un alt sistem solar, o apariție fără precedent care a fost confirmată luni de astronomi, relatează marți AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Nov, 10:28 Prima ,,plimbare,, deasupra Buzaului cu un avion alaturi de parasutisti !!!
Vasile Bugeac a comentat pentru articolul Români de excepţie care au promovat Buzăul / Primul general de paraşutişti, Grigore Baştan, omul care a sărit din avion cu fiul său în braţe:
In una din vizitele mele acasa (Fam.Bugeac era prietena cu Fam. Bastan )Gr. Bastan ma dat in ,prmire , cdt.de zbor ca sa vad cum se antreneaza parasutisti .Afost deosebit mai ales ca avionul era un aparat german cu 3 motoare di al doilea razboi . Nu voi uita nici-o data grija prieteneasca pe care a avuto Gr. Bastsn pentru mine !!
21 Nov, 07:55 e bine, bine, e foarte bine
bady@sula a comentat pentru articolul O fostă judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a băgat în corzi decidenţii Prefecturii pentru un teren de 5,44 ha:
Oricum,titlul de proprietate nr.109917/20.07.2017 era un document fals.A se vedea corespondenta ulterioara emiterii acestuia,dintre OCPI Buzau si Comisaia locala Beceni.Se vede treaba ca n-o sa le mearga smecheriile cu doamna judecator Circei.
21 Nov, 07:19 4,64 mld $ patrioate ~ 1/4 din 19,95 mld $ cât a împrumutat Băse de la FMI și BM
Pixelu patriot, ca și ținătorul mâinii drepte în dreptul inimii a comentat pentru articolul Ciolacu: ,,E important ca achiziţia de rachete Patriot să treacă săptămâna asta de Parlament“:
Interesantă este metoda prin care Dragnea a intrat în clubul select al imunilor la detenție, alături de Băsescu, Tăriceanu, Ponta, Iohannis și Isărescu. Nu s-a pus niciodată problema blocării achiziției (tehnică militară de pe vremea războiului din Vietnam), amânarea adoptării proiectului de achiziție a avut doar scopul de a obține asigurări că cele două noi dosare ale lui Dragnea se vor finaliza cu achitări. Pentru acest lucru a fost nevoie de vizita fulger a secretarului de stat american, Tillerson, care să parafeze înțelegerea. Happy end. Americanii cu banii pe patrioate expirate iar Dragnea cu imunitate la pușcărie.
Dacă chiar se dorea întărirea securității naționale, de ce nu s-au achiziționat patrioate de ultimă generație precum au făcut polonezii? Este drept, prețul era dublu, dar măcar aveai garanția că în eventualitatea unui conflict, chiar făceau ceva.
Google PageRank Checker