27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 05:02 AM
opinia-balcescu

Opinii

Am înnoit destul…

de Călin BOSTAN
Opinii  |
04.09.2017, 00:00
1483

   Motto: ,,Calul alerga de mânca pământul. După ce mâncă vreo două hectare, se opri brusc și spuse: «Domnu’ injiner, am mâncat destul. Acum aș bea ceva; simt miros de apă de trandafiri»”. (Divertis - “Făt Frumos, Prâslea cel Voinic, Fata Împăratului și… calul”)

   Cam așa și cu social-democrații buzoieni și cu înnoirea în baza căreia au rupt tot la alegerile locale și parlamentare din anul 2016. Au înnoit destul și acum ar bea ceva. Apă de trandafiri, ­ori­ginală, din vremea Tătucului Iliescu și a lui Adișor Năstase.

   Așa că au decis să pună un inspector general care, cu doi ani în urmă, se făcea de râsul curcilor când încerca, zadarnic, să câștige concursul pentru funcția respectivă, fiind umilită, de fiecare dată, de o învățătoare din Cislău. Că oamenii țin cu tot dinadinsul să își bată singuri cuie în talpă, anulând, practic, printr-o singură numire, tot ceea ce reușiseră să schimbe, cel puțin la nivelul imaginii în județul Buzău, este problema lor.

   Personal, la ora când scriu aceste rânduri, sper ca știrea alăturată, legată de numele noului inspector școlar ­ge­neral, să fie o gafă de presă. Sper să mă fac de râs în fața cititorilor mei, publicând o știre falsă. Și numele noului șef peste învățământul buzoian să fie cu totul altul. Și ca apa de trandafiri să fie contrafăcută.

  Din păcate însă, au înnoit destul. Acum ar bea ceva, niște apă de trandafiri originală, din vremea Tătucului Iliescu și a lui Adișor Năstase.

Comentarii

la fel peste tot (04 Sep, 07:10)
Ion

si ce va mai mira? Cum au anulat concursurile pentru directori la teatru, la muzeu si la biblioteca? Nu pentru ca oamenii sistemului nu puteau intra pe usa din fata? Traisca partidul si serviciile!

Raspunde
Josnic (04 Sep, 07:57)
Ioana

Citesc și ma minunez cum incompetenta și prostia, "atuurile" dnei Burducea, sunt puse la rang de cinste și stabilite drept criterii de selecție pentru postul de inspector școlar general.

Raspunde
Din 5 variante au ales pe CEA MAI PROASTA (04 Sep, 08:52)
Psd-iști ne vor prosti

Vinovați suntem noi cadrele didactice care acceptăm o asemenea umilință. Cum or fi gândit ei când au făcut o asemenea numire, când celelalte 4 variante erau infinit mai bune ? Dna Palcau avea cel mai bun Cv , Voicu a demonstrat de 3 ori , Wamsiedel avea măcar experiență și nu sa făcut de râs când a mai fost. ... În aceste condiții Cum sa pui o REPETENTA șef la educație ???? RUȘINE PSD-IȘTI, JOS PSD !

Raspunde
Să mă scutiți cu concursurile, că mi s-a acrit! (04 Sep, 09:37)
Pixelu zen

Ce tot o bociți pe fosta! Măcar Getuța și Ionela sunt învățătoare. Florina este educatoare. În afară de schimbat scutece din bumbac (pe vremea aia nu erau pamperși) ce știe să facă?
O educatoare care s-a trezit la 40 de ani să urmeze „învățământ superior de lungă durată” (numai proștii pot crede că la 40 ani mai poți face o facultate, pe bune; în CV-ul stufos de zeci de pagini i-a fost rușine să menționeze centrul universitar), propulsată în diverse funcții de politic.
Nici actuala numită interimar nu-i vreo lumină! Doamne ferește!
Măcar pe vremea comuniștilor Ion și Adșor erau numiți inspectori, profesori cu notorietate din primul eșalon spre deosebire de situația actuală când inspectoratul este îmbâcsit cu eșalonul secund.

Raspunde

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker