Buzăul, în continuare în topul judeţelor ,,fruntaşe“ la îmbolnăviri cu rujeolă. În ultima săptămână, au fost raportate alte 335 de cazuri noi, în 25 de judeţe, cele mai multe fiind înregistrate în Constanţa (82), Bucureşti (49) şi Buzău (37).  Potrivit statisticilor furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, încă două persoane au decedat din cauza rujeolei, fiind vorba despre un copil de trei luni şi un adult de 29 de ani. Numărul total de decese, de la debutul epidemiei, a ajuns la 54.

Potrivit INSP, ultimii decedaţi, sunt un copil de 3 luni şi un adult de 29 de ani, ambii din Constanţa. Persoana de 29 de ani suferea de imunodepresie severă şi nu era vaccinată împotriva rujeolei. La nivel naţio­nal, sunt înregistrate peste 13.300 de persoane care sunt sau au fost bolnave de rujeolă.

,,Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă unul are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România nouă din zece parinţi îşi vaccinează copiii”, arată pe siteul INSP.

 

DISTRIBUIȚI
loading...