Ușa exterioară a unei locuințe este precum o carte de vizită, care are rolul de a crea o primă impresie bună celor care îți calcă pragul. Face parte din aspectul exterior al casei, care poate face oaspeții să își dorească să o cunoască mai bine, sau dimpotrivă le indică faptul că pot renunța, chiar în prag, la așteptările prea mari.

   Pe de altă parte, ușile de interior ar trebui să surprindă stilul locuinței tale. Prin urmare, alegerea ușilor interioare este la fel de importantă precum găsirea celei mai „primitoare” uși de exterior.

   Pentru a vă ajuta să descoperiți cele mai bune stiluri de uși interioare pentru stilul specific al casei tale, iată câteva exemple.

Pentru interioare în stil clasic

   Designul clasic îmbină perfect partea estetică și caracterul practic. Având în vedere acest lucru, sunt indicate uși cu balamale care se pot deschide în interior sau exterior, pline sau goale pe dinăuntru. Ușile pline sunt indicate pentru a opri zgomotele, fiind considerate o bună soluție pentru izolarea fonică a camerei.

   Ușile cu balamale se potrivesc cu ușurință temelor clasice de design interior pentru că acest mecanism este specific stilurilor sobre. Bineînțeles sunt excluse pentru interioare în stil clasic variantele de uși strălucitoare sau având culori stridente, chiar dacă sunt pe balamale. Ținând cont că trebuie să se integreze într-un decor clasic, aceste uși trebuie să aibă caracteristici pe măsură: decorațiuni metalice, să fie în formă de arcadă, elemente din sticlă etc.

Pentru interioare moderne

   Interioarele moderne nu trebuie să se confunde cu cele cu un design contemporan. În timp ce acesta din urmă se concentrează mai mult pe tendințele actuale, interiorul modern este mai înclinat spre utilizarea elementelor minimaliste și funcționale.

   Uși de interior glisante din sticlă, vinil, sau chiar din lemn, se potrivesc perfect designului modern. Aceste uși servesc ca separatoare / pereți funcționali, potrivindu-se în același timp cu atmosfera designului modern.

   Dacă ușile glisante nu vă sunt pe plac, ușile cu sistem Pocket Door pot fi o altă opțiune. Aceste uși folosesc un sistem de role care se acționează în același timp cu mânerul o pistă de alunecare și o „casetă” discretă în interiorul unui perete. Este un fel de ușă cameleon, care devin aproape invizibile când se deschid.

Pentru interioare ce combină stilurile

   Dacă interiorul casei tale nu se încadrează într-o anumită categorie, cum ar fi designul clasic sau modern sau dacă prezintă o combinație de diverse teme, atunci ușile de bypass și cele care se pliază sunt o opțiune pentru dvs.

  Pentru interioarele rustice, cum ar fi o cabană, sunt recomandate ușile de interior tip „barn door”, care culisează pe perete (nu în interior precum cele cu sistem Pocket Door) cu ajutorul unor șine vizibile care au de obicei un aspect nefinisat.

(P)

 

 

DISTRIBUIȚI
loading...