Militarul Ciprian Ștefan Polschi, căzut la datorie, joi, în teatrul de operații din Afganistan, a fost desemnat, luni, cetățean de onoare al municipiului Buzău, titlu acordat post-mortem, prin votul consilierilor locali.

De asemenea, aleșii municipiului Buzău au fost de acord cu acordarea unui ajutor financiar familiei, în valoare de 10.000 lei.

Ciprian Ștefan Polschi a fost ucis, joi, într-un atac terorist la Kabul. El avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii, de 9 și 11 ani. ­Mi­litarul, încadrat la ­Bata­lionului 52 Operații Speciale ,,Băneasa-Otopeni”, îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, și și-a pierdut viața în urma exploziei unei mașini-capcană, în apropie­re de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu. Trupul neînsuflețit al militarului urmează să fie repatriat în această săptămână.

Ciprian Ștefan Polschi este al cincilea militar buzoian mort în Afganistan. Pe lista eroilor buzoieni care au pierit în teatrul de operații se mai află Dan Ciobotaru, ucis în 2010, Adrian Viziteanu și Iulian Dumitrescu, decedați în 2016, și Mădălin Stoica, ucis în 2017, de asemenea în Afganistan, într-un atac sinucigas.

Buzoianul Ciprian Ște­fan Polschi, ucis joi în Afganistan, a fost avansat sublocotenent și decorat cu Ordinul Național „Steaua României”, în grad de ­ca­valer cu însemne pentru război. Povestea lui este una despre sacrificiu pentru binele familiei. Ciprian se afla la a treia misiune în Afganistan, împins de nevoia de a strânge bani pentru terapiile celor doi copii ai săi, născuți cu anumite probleme de sănătate.

Ciprian Polschi era pentru a doua oară în acest an în Afganistan. Ultima dată a plecat pe 22 iulie, numărând zilele până când urma să se întoarcă acasă. Pe 5 septembrie s-a întâmplat însă nenorocirea. Doi băieți, Gabriel, de 11 ani, și Alex, mai mic cu doi ani, au rămas fără tată.

Trupul militarului buzoian va fi înmormântat cu onoruri militare în Cimitirul Eroilor din Buzău, alături de camarazii săi care au pierit în împrejurări si­milare.

DISTRIBUIȚI
loading...