27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:08 AM

Actualitate

Ajutat şi de nouă cărăuși / Aproape 2.500 mc de lemn „volatilizaţi“ din actele contabile ale unui afacerist cu lemn din Mânzăleşti

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
10.08.2017, 00:00
113

   Un afacerist din Mânzăleşti şi 9 cărăuşi de lemn au reuşit să păcălească statul cu aproape 160.000 lei, făcând afaceri ilicite cu material lemnos. În calitatea sa de patron al unei societăţi comerciale cu profil de exploatare a lemnului, timp de patru ani, acesta  ar fi tăiat lemn de fag şi brad de pe domeniul unor proprietari privaţi de păduri, dar a ascuns provenienţa materialului lemnos şi vânzările de către persoane fizice. Aproximativ 1.000 de metri cubi de lemn i-ar fi vândut direct, iar aproximativ 1.500 de metri cubi ar fi fost comercializaţi în mai multe localităţi din judeţ, de transportatori neautorizaţi care s-au sustras de la plata taxelor aferente către stat.

   Faţă de toate cele zece persoane, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale pentru evaziune fiscală.

   „În ziua de 8 august, la pro­pu­nerea poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, pro­curorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un bărbat de 42 de ani, din Mânzăleşti, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

   Acesta este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2010 - 2014 ar fi obţinut venituri din exploatarea şi comercializarea directă a peste 450 mc de material lemnos, speciile brad şi fag, pentru care ar fi înregistrat în fals contracte privind prestarea de servicii către proprietari de păduri.

   De asemenea, acesta ar fi comercializat şi aproximativ 500 mc de material lemnos către persoane fizice neautorizate, înre­gistrând în evidenţele contabile tranzacţii către alte societăţi comerciale, neconfirmate în realitate, în acest mod încasând şi însuşindu-şi contravaloarea taxei pe valoarea adăugată, pe care nu a virat-o către bugetul de stat.

   Totodată a fost dispusă continuarea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală şi faţă de nouă persoane fizice, transportatori neau­torizaţi de material lemnos, care în aceiaşi perioadă ar fi achiziţionat aproximativ 1.500 mc de material lemnos şi pe care l-ar fi valorificat ulterior pe raza întregului judeţ, la diverse persoane fizice, fără a declara organelor fiscale sumele de bani obţinute în urma actelor de comerţ. În acest fel, cei zece buzoieni s-au sustras de la plata obligaţiilor către bugetul de stat, în sumă de 157.000 lei“, precizează IPJ Buzău.

   Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice continuă cercetările pentru documentarea tuturor aspectelor şi recuperarea prejudiciului.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker