27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:44 AM

Actualitate

Ajutat şi de nouă cărăuși / Aproape 2.500 mc de lemn „volatilizaţi“ din actele contabile ale unui afacerist cu lemn din Mânzăleşti

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
10.08.2017, 00:00
141

   Un afacerist din Mânzăleşti şi 9 cărăuşi de lemn au reuşit să păcălească statul cu aproape 160.000 lei, făcând afaceri ilicite cu material lemnos. În calitatea sa de patron al unei societăţi comerciale cu profil de exploatare a lemnului, timp de patru ani, acesta  ar fi tăiat lemn de fag şi brad de pe domeniul unor proprietari privaţi de păduri, dar a ascuns provenienţa materialului lemnos şi vânzările de către persoane fizice. Aproximativ 1.000 de metri cubi de lemn i-ar fi vândut direct, iar aproximativ 1.500 de metri cubi ar fi fost comercializaţi în mai multe localităţi din judeţ, de transportatori neautorizaţi care s-au sustras de la plata taxelor aferente către stat.

   Faţă de toate cele zece persoane, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale pentru evaziune fiscală.

   „În ziua de 8 august, la pro­pu­nerea poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, pro­curorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un bărbat de 42 de ani, din Mânzăleşti, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

   Acesta este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2010 - 2014 ar fi obţinut venituri din exploatarea şi comercializarea directă a peste 450 mc de material lemnos, speciile brad şi fag, pentru care ar fi înregistrat în fals contracte privind prestarea de servicii către proprietari de păduri.

   De asemenea, acesta ar fi comercializat şi aproximativ 500 mc de material lemnos către persoane fizice neautorizate, înre­gistrând în evidenţele contabile tranzacţii către alte societăţi comerciale, neconfirmate în realitate, în acest mod încasând şi însuşindu-şi contravaloarea taxei pe valoarea adăugată, pe care nu a virat-o către bugetul de stat.

   Totodată a fost dispusă continuarea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală şi faţă de nouă persoane fizice, transportatori neau­torizaţi de material lemnos, care în aceiaşi perioadă ar fi achiziţionat aproximativ 1.500 mc de material lemnos şi pe care l-ar fi valorificat ulterior pe raza întregului judeţ, la diverse persoane fizice, fără a declara organelor fiscale sumele de bani obţinute în urma actelor de comerţ. În acest fel, cei zece buzoieni s-au sustras de la plata obligaţiilor către bugetul de stat, în sumă de 157.000 lei“, precizează IPJ Buzău.

   Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice continuă cercetările pentru documentarea tuturor aspectelor şi recuperarea prejudiciului.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker