Aida Parascan vă recomandă de Paști un preparat tradițional finlandez
Toate gospodinele sunt în febra cumpărăturilor și inventează fel de fel de rețete ca să-și pună creativitatea la încercare și curiozitatea musafirilor. Buzoianca Aida Parascan iese din tiparele pregătirii cozonacului sau a păștii tradiționale și ne recomandă un desert pe masa de Paști, venit tocmai din Finlanda. Este vorba despre Pasha.
„Cred că mâncarea a fost creeată pentru a face oamenii fericiți. Mâncarea poate uni oamenii proveniți din diferite culturi și credințe. Atunci când ne așezăm la masă împreună, împărtășim bune și rele, promovând bunătate, înțelegere și armonie. Mâncarea aduce la masă iubire, pace și compasiune, iar acest desert pe care vi-l propun în aceste zile de sărbătoare este tradițional finlandez, cu un timp de preparare de minimum 20 de minute”, a precizat masterchef-ul Aida Parascan.
Buzoianca și-a făcut de curând și un blog personal, unde împărtășește rețete și momente de la evenimente unde participa ea.
„Când mi s-a cerut o descriere a mea pentru a o publica pe site, primul lucru care mi-a venit în minte a fost că <nu pot să mă descriu în cuvinte>. Un om este atât de complex încât a încerca să descrii o ființă umană în câteva cuvinte mi se pare un lucru imposibil de realizat. Sunt atât de multe lucruri și am atât de multe roluri zi de zi, încât îmi este destul de greu să mă descriu în cuvinte. Așa că, cele mai importante roluri pe care le am și cu care mă identific cel mai des și pe care le-am scris și în logoul de pe blog au fost: mamă, femeie și chef”, a precizat Aida.
Ingrediente Pasha:
2 gălbenușuri de ou
270 grame de zahăr
100 grame unt topit și răcit
100 grame de smântână
750 grame de branză quark
100 grame de cireșe confiate tăiate gros
50 grame de stafide
50 grame de coajă de lămâie confiată
50 de grame de migdale tăiate felii
Înveliți forma cu un strat fin de muselină. Bateți gălbenușurile cu zahărul până când își schimbă culoarea și devin mai cremoase. Adăugați untul rece și amestecați smântâna cu brânza quark apoi amestecați. Adăugați fructele confiate, coaja de lămâie, migdalele și amestecați bine.
Puneți compoziția în formă și acoperiți-o cu hârtie de cuptor, apoi îl lăsați la frigider 24 de ore. În momentul servirii, scoateți din formă în mod delicat, decorați și serviți. Se poate folosi jumătate de brânză ricotta sau urdă, brânză quark. Poftă bună!