Sunt convins că o experiență inedită pentru Shin Dong-hyuk – coreeanul născut într-un lagăr și singurul care a izbutit să evadeze în lumea civilizată – ar fi fost aceea de a participa, ca martor, împreună cu prietenii și protectorii săi din Statele Unite, la paranghelia pesedistă de sâmbătă, de pe Arena Națională. Nu de alta, dar ar fi putut vedea cu toții că tovarășul Kim Ir-sen naște încă pui vii pe acest pământ, și nu oriunde, ci într-o țară membră a Uniunii Europene și a Alianței Nord-Atlantice. 
Dincolo de aspectele megalomanice ale lansării candidaturii lui Victor Ponta chiar cu ocazia zilei sale de naștere, de care ar fi mândri oameni precum Fidel Castro, actualul dictator sud-coreean împreună cu tatăl și cu bunicul său, Nicolae Ceaușescu și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Ion Iliescu, orice om cu bun-simț ar trebui să se întrebe cu câți și cu ce bani s-a plătit dezmățul pesedist de sâmbătă. Conform unui calcul sumar făcut de jurnaliștii de la www.gandul.info, suma sare de 3 milioane lei noi, adică 30 miliarde lei vechi, socotind, doar, părțile văzute și facturate ale parangheliei, precum firma de pază, curățenia de la final, pliante, chiria stadionului, tricouri. Dacă este să mai socotim autocarele închiriate, plasele cu mâncare și ,,diurne”, suma devine amețitoare. 
Dacă este cineva atât de naiv încât să creadă că toate aceste cheltuieli au fost suportate din banii poporului pesedist cu dare la mână, se înșeală amarnic. Sunt banii noștri, dați miilor de firma de partid pe licitații trucate, pe atribuiri directe și prin multe alte șmenuri, care s-au întors acum la mai marii social-democrați. Și să vedeți în campania electorală…
 

DISTRIBUIȚI
loading...