În luna februarie, opt agenţi economici au fost surprinşi de inspectorii de muncă cu angajaţi fără forme legale. Inspectorii de muncă au depistat aici un număr de 15 persoane fără contracte individuale de muncă sau cu contracte de muncă netransmise la ITM BUZĂU în registrul general de evidenţa salariaţilor (REVISAL).

Inspectorii de muncă au mai constatat faptul că şase agenţi economici au primit 13 persoane fără contracte individuale de muncă  şi au  aplicat sancţiuni, reprezentând amendă contravenţională în cuantum de 260.000 lei.

În cursul lunii februarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău a efectuat nu mai puţin de  144 acţiuni de control având ca obiectiv verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legislaţiei în vigoare în domeniul relaţiilor de muncă  şi au sancţionat 14 angajatori pentru neregulile pe care le-au depistat. Inspectorii de muncă au dat şi  14 avertismente, precum şi termene pentru remedierea deficienţelor. În continuare, inspectorii de muncă sunt cu ochii pe angajatorii care trebuie să modifice salariile potrivit actelor normative  în baza cărora s-a făcut transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

În şedinţa Colegiului Prefectural, fostul director interimar al ITM Buzău, Tatiana Gherase, a spus: „Deocamdată, toţi angajatorii au conştientizat. Noi am făcut multe informări şi acţiuni în sprijinul acestei legi. Toţi ne-au informat că au iniţiat negocierile colective”. Şefa ITM a mai precizat că termenul până la care trebuie să intre în legalitate angajatorii cu documentele care se regăsesc în REVISAL este de 31 martie.

DISTRIBUIȚI
loading...