Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță beneficiarii proiectelor de investiții în agricultură și pentru dezvoltarea mediului rural că rambursarea cheltuielilor eligibile, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014–2020, se realizează fără întreruperi, atât pentru beneficiarii privați, cât și pentru cei publici, conform procedurilor de lucru aprobate și a legislației în vigoare. Astfel, cererile de plată depuse online la AFIR în vederea rambursării fondurilor europene vor fi decontate de către Agenție, după verificarea și autorizarea acestora, urmând același flux procedural ca și în anul anterior.

„Toate sumele necesare rambursării cheltuielilor efectuate de către beneficiari sunt în acest moment asigurate, banii fiind deja în conturile Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Așadar, Agenția este pregătită să proceseze în cel mai scurt timp solicitările de plată pe care le primește, condiția fiind ca beneficiarii să respecte instrucțiunile de plată pe care le au la dispoziție încă de la semnarea contractului”, a precizat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a decontat până în prezent, pentru proiectele de investiții, 2,63 miliarde de euro, din care 934 milioane de euro pentru proiecte de utilitate publică și 1,7 miliarde de euro pentru proiecte de investiții în ferme, unități de procesare a produselor agricole și pomicole, precum și pentru investiții non-agricole în mediul rural. De la sfârșitul anului 2018, depunerea și autorizarea cererilor de plată se realizează online, prin intermediul modulului de plăți, disponibil pe portalul www.afir.info.

DISTRIBUIȚI
loading...