• Piesa de teatru va fi jucată de către elevii Cercului de teatru de la Centrul Alexandru Marghiloman mâine, de la ora 17,30

    Drama unui tânăr, conflictul dintre generaţii şi o mare provocare pentru copiii pasionaţi de teatru din cadrul cercului coordonat de Adrian Nicolae! Acestea sunt ingredientele spectacolului „Fluturii sunt liberi“, care se va juca în premieră joi, 17 martie, de la ora 17,30, în cadrul Centrului Cultural „Alexandru Margiloman”.

   Intrarea va fi liberă, aşa că iubitorii de teatru sunt aşteptaţi la o oră de bună-dispoziţie, mai ales pentru a-i încuraja pe elevii ce sunt încă la începutul unei pasiuni artistice.

   „Cătălin Moraru, Maria Riciu, Adriana Stanciu şi Matei Valentin vor interpreta perso­najele din filmul făcut în anii ’70: Don, Jill, Florance şi Ralph. Ne bucurăm să anunţăm că punerea în scenă este premieră locală şi garantăm că publicul nu se va plictisi, deoarece subiectul este unul adaptat vremurilor noastre, replicile sunt haioase, iar copiii dornici de improvizaţie vor demonstra cât de bine  pot intra în pielea personajelor, astfel încât să aducă o parte din poveste direct pe scenă“, a precizat Adrian Nicolae, coordonatorul Cercului de teatru al centrului din Vila Albatros.

   Tot potrivit aceluiaşi profesor, piesa „Fluturii sunt liberi“, scrisă de Leonard Gershe, se va juca şi de Ziua Mondială a teatrului, pe 27 martie, alături de alte evenimente programate pentru sărbă­torirea acestei arte.

   Filmul „Fluturii sunt liberi” a obţinut, în anul 1972, premiul Oscar pentru „Cea mai buna actriţă într-un rol secundar”. Filmul, care o are în distribuţie pe Goldie Hawn, spune povestea lui Don Baker, un orb care trăieşte singur şi căruia nu îi place să fie ţinta milei celorlalţi. El o cunoaşte pe Jill, o tânără nonconformistă. Ea se mută cu el, iar relaţia lor e una deopotrivă comică şi romantică. Jill îi redă lui Don pofta de a trăi. Mai mult, ea încearcă să-l convingă pe Don să fie mai independent faţă de mama lui, o scriitoare de cărţi pentru copii, care tinde să îi organizeze fiecare clipă a existenţei. Situaţia devine mai tensionată după ce prietenul lui Jill îşi face apariţia.

DISTRIBUIȚI
loading...