27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Educatie

Admiterea 2017 / La Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, locuri la buget pentru licență și masterat

Educatie  |
30.08.2017, 00:00
532

   Cu o tradiție de aproape 70 de ani, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este cea mai prestigioasă instituție de învățământ superior de stat din sud-estul României. În cea de-a doua sesiune de admitere din acest an, universitatea gălățeană are disponibile, pentru studiile universitare de licență, 434 de locuri la buget și 947 cu taxă.

   Calendarul concursului de admitere – sesiunea Septembrie 2017 este următorul: înscrierile se pot face până pe data de 10 septembrie, la sediul Rectoratului din strada Domnească nr. 47, la Comisia Centrală de Admitere, pentru toate facultățile care mai au locuri disponibile.

   Spre deosebire de prima sesiune, admiterea se va face pe bază de dosar, cu trei excepții  – Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie (domeniile Teologie și, respectiv, Arte vizuale), Facultatea de Arte (domeniile Teatru și artele spectacolului, Muzică și Arte Vizuale) și Facultatea de Educație Fizică și Sport (domeniile Educație fizică și sport și științe ale educației), la care candidații vor susține probe de aptitudini eliminatorii, în zilele de 12 și 13 septembrie. În zilele de 14 și 15 septembrie vor avea loc redistribuiri și afișarea rezultatelor.

Repartizarea locurilor în sesiunea din septembrie

   La studiile de licență, Facultatea de Inginerie scoate la concurs 126 de locuri la buget și 134 cu taxă, la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor sunt disponibile 83 de locuri la buget și 107 cu taxă, la Facultatea de Inginerie și Agronomie Brăila sunt 68 de locuri la buget și 48 cu taxă, la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică sunt 47 de locuri la buget și 110 cu taxă, la Facultatea de Științe și Mediu sunt 46 de locuri la buget și 40 cu taxă, la Facultatea de Arte sunt disponibile 5 locuri la buget și 12 cu taxă, la Facultatea de Arhitectură Navală sunt 24 de locuri la buget și 2 cu taxă, la Facultatea de Litere sunt disponibile 24 de locuri la buget și 220 cu taxă, iar la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie sunt 10 locuri la buget și 161 la taxă.

   Sunt două facultăți – cea de  Economie și Administrarea Afacerilor (60 locuri), respectiv cea de Educație Fizică și Sport (53 locuri) la care se organizează concurs doar pentru locurile cu taxă, cele la buget fiind deja ocupate din prima sesiune.

   Taxa de înscriere este de 150 lei/facultate pentru toate facul­tățile. În momentul depunerii dosarului, acesta trebuie să fie complet și să conțină Diploma de bacalaureat a candidatului, în original. Taxele de școlarizare pentru locurile nesubvenționate de la bugetul de stat sunt cuprinse între 2.700 de lei și 3.200 de lei pe an. Programul înscrierilor este de luni până vineri, între orele 9,00 și 14,00. În ultimele două zile, pe 9 și 10 septembrie, programul înscrierilor este de la 9,00 la 12,00.

   Pentru candidații care optează pentru domeniile de licență Edu­cație fizică și sport, Sănătate, Teatru și artele spectacolului și Muzică adeverințele medicale vor fi vizate în perioada 4-8 septembrie, între orele 8,00-14,00, la cabinetul medical studențesc situat în Campusul studențesc (lângă Grădina Publică), pe strada Parcului, nr. 4, în Căminul F, la parter. Pentru candidații de la domeniile amintite, adeverința medicală trebuie să conțină în mod obligatoriu analiza de sânge (VDRL). Pentru vizarea adeverințelor medicale la cabinetul medical studențesc, candidații trebuie să aibă asupra lor și dovada de vaccinări.

Admiterea la studiile de masterat

  La ciclul de studii universitare de masterat, învățământ cu frecvență, cu durata de doi ani, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați scoate la concurs, în sesiunea din septembrie, un număr de 846 de locuri la buget și 1.163 de locuri cu taxă. Înscrierile au loc în perioada 15-19 septembrie; între 21 și 23 septembrie se vor desfășura probele de concurs, va avea loc prelucrarea datelor, rezolvarea contestațiilor și afișarea rezultatelor, iar pe 24 septembrie vor avea loc redistribuiri și afișarea rezultatelor finale.

   Repartizarea locurilor pe facultăți este următoarea: la Facultatea de Inginerie sunt 150 de locuri la buget și 274 cu taxă, la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor sunt disponibile 120 de locuri la buget și 157 cu taxă, la Facultatea de Inginerie și Agronomie Brăila sunt 50 de locuri la buget și 29 cu taxă, la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică sunt 100 de locuri la buget și 71 cu taxă, la Facultatea de Științe și Mediu sunt 50 de locuri la buget și 55 cu taxă, la Facultatea de Arte sunt disponibile 11 locuri la buget și 1 cu taxă, la Facultatea de Arhitectură Navală sunt 45 de locuri la buget și 5 cu taxă, la Facultatea de Litere sunt disponibile 65 de locuri la buget și 140 cu taxă, iar la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie sunt 40 locuri la buget și 40 la taxă, la Facultatea de Educație Fizică și Sport sunt 55 de locuri la buget și 84 la taxă, la Facultatea de  Economie și Administrarea Afacerilor sunt 110 locuri la buget și 265 cu taxă, la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice sunt 50 de locuri la buget și 42 la taxă.

   Pentru orice alte informații suplimentare puteți accesa site-ul www.admitere.ugal.ro. Numărul final de locuri disponibile la licență pentru sesiunea de admitere din Septembrie va fi afișat pe site în data de 30 august.

(P)

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a vorbit cu ambasadorul Italiei despre cazul româncei sechestrate
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:27 PM

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a vorbit, joi, cu ambasadorul Italiei, Marco Giungi, despre cazul româncei sechestrate timp de 10 ani în peninsulă, anunță un comunicat al ministerului, transmis AGERPRES.

Cătălin Ivan: Există un grup în PSD, tot mai mare, care lucrează la un nou proiect
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:25 PM

Grupul de social-democrați care lucrează în prezent la un nou proiect pentru PSD își va face publice ideile la începutul anului viitor, a declarat joi europarlamentarul Cătălin Ivan.

Rugby: Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei, începând de anul viitor, a anunțat joi conducerea World Rugby (WR), care a menționat că dorește să acționeze în continuare pentru egalitatea de gen la toate nivelurile organizației.

Dragnea anunță că nu va accepta invitația președintelui Iohannis de 1 Decembrie
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că nu va accepta invitația președintelui Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie, dar că va fi prezent la un alt eveniment dedicat Zilei Naționale.

Dragnea, despre moțiune: Ne-am îngrijit să avem colegi în sală, ca să le asigurăm cvorum
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:22 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat, joi, că textul moțiunii de cenzură a fost "plin de invective, de minciună" și a adăugat că parlamentarii PSD au fost prezenți în sală pentru a asigura cvorumul necesar.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker