Jazzul a fost prima ei iubire! Asta declară Adina Răducan, buzoianca cu voce de aur din palmaresul căreia putem aminti premiul obținut la Sanremo, studiile la celebrul Colegiu de Muzică Berklee din SUA și trofeul X Factor din 2014. De curând, buzoianca de 20 de ani a fost cooptată în trupa lui Zoltán András, solistul formației Sarmalele Reci, Jazzappella.

Marți, 18 decembrie, Adina, alături de ceilalți membrii ai trupei Jazzappella au cântat în Târgul de Crăciun de la ARCUB, de pe strada Lipscani din București.

Jazzappella este un grup a cappella, înființat de către Zoltan Andras, cunoscut ca pianist de jazz și compositor, dar mai ales ca solist al formației Sarmalele Reci. Cu o bază repertorială bine aleasă, dar și aranjamente și compoziții proprii, Jazzappella a reușit, din 2005 și până acum, schimbând diferite formule, să-și creeze o identitate muzicală unică, gra­vitând în jurul binecunoscutelor standarde de jazz. Din repertoriul grupului vocal nu lipsesc, firește, piese celebre în genul pop și musical, devenind accesibili atât publicului iubitor de muzică, cât și cunoscătorilor. Repertoriul are o selecție bogată de piese românești semnate de Nicu Alifantis, trupa Sfinx, piese după Johnny Răducanu, prelucrări ale unor piese originale din folclor și versuri semnate Adrian Păunescu, compoziții ale liderului Jazzappella, Zoltán András, sau ale sopranei Ana Popescu. Acestora li se adaugă partituri din repertoriul internațional aranjate și reorchestrate de Zoltán András.

Din anul 2011 până în prezent, Jazzappella a continuat să concerteze ca sextet, în diverse componențe, participând la emisiuni radio și TV și susținând numeroase concerte în cluburi, la festivaluri de jazz, muzică contemporană și acappella, precum și în cadrul Festivalului Internațional ,,George Enescu”.

DISTRIBUIȚI
loading...