27 de ani
de presa libera
Vineri, Iunie 23, 2017 16:51 PM
dragaica

de Monica BĂNICĂ
O nouă instituție care va avea rolul de a promova și apăra respectarea drepturilor copillului se va înființa până la finalul acestui an. Astfel, Ministerul Muncii și Justiției Sociale a anunțat înființarea Instituției Avocatul Copilului, care va acționa
 |
06 Jun 2017
76
de Monica BĂNICĂ
La finalul săptămânii trecute, mai exact sâmbătă, 3 iunie, în Parcul Tineretului s-a dat startul sezonului estival prin deschiderea ștrandului, unde buzoienii au la dispoziție două bazine de înot, dintre care unul destinat copiilor
 |
06 Jun 2017
421
de Monica BĂNICĂ
Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), angajatorii pot beneficia de stimulente financiare lunare, dacă încadrează în muncă elevi sau studenți. Este vorba despre stimulente în valoare de 250 de lei pentru
 |
06 Jun 2017
146
de Vali MARINESCU
Un bărbat de 42 de ani, din Limpeziș, a fost găsit duminică dimineață decedat pe un teren cu lucernă de lângă localitate, cu multiple leziuni la nivelul feței.
 |
05 Jun 2017
1862
de Monica BĂNICĂ

   Jandarmii buzoieni continuă campania de stopare a tăierilor ilegale de arbori.

 |
04 Jun 2017
966
de Vali MARINESCU

Un nou accident grav, cu un mort și patru răniți, s-a produs vineri după-amiază, pe DN2-E85, în zona Hanului lui Țintă.

 |
02 Jun 2017
2341
de Vali MARINESCU
Un tânăr de 18 ani, din satul Coca Antimirești, a fost găsit miercuri spânzurat într-o pădure din zona Vintilă Vodă. Tânărul plecase de acasă pe 28 mai spre Buzău unde lucra pentru o firmă care execută lucrări la Arhiepiscopie.
 |
02 Jun 2017
1604
de Monica BĂNICĂ

Pompierii buzoieni au intervenit, joi seara, la stingerea unui incendiu în localitatea Bâscenii de Sus, comuna Calvini.

 |
01 Jun 2017
5501
de Cristian IONESCU

Curtea Teatrului „G. Ciprian” a fost luată, joi, cu asalt de copii.

 |
01 Jun 2017
926
de Monica BĂNICĂ

   În această săptămână, jandarmii buzoieni din cadrul posturilor montane au efectuat un stagiu de pregătire cu instructori din cadrul Centrului Montan Sinaia.

 |
31 May 2017
412
de Vali MARINESCU
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău Cristinel Marian Bîgiu a fost condamnat miercuri, definitiv, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul mitei pentru contractul de lucrări de la Ghergheasa.
 |
31 May 2017
1979
de Vali MARINESCU

Accident grav în celebra intersecție a străzilor Plevnei și Colonel Buzoianu din municipiu.

 |
31 May 2017
1683
de Monica BĂNICĂ
Peste 350 de pompieri de la ISU Buzău cu 42 de mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină, în perioada 1 iunie – 6 iunie 2017, la nivel județean, pentru acordarea primului ajutor medical de urgență, stingerea incendiilor
 |
31 May 2017
315
de Vali MARINESCU
Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău pierde un magistrat cu o bogată experiență.
 |
31 May 2017
582
de Vali MARINESCU

UPDATE: Trupul neînsuflețit al medicului Anca Marinescu a fost depus miercuri, pentru aproximativ o oră, în holul Spitalului Județean pentru ca toți cei care i-au fost colegi să-și poată lua rămas bun. Ea va fi înmormântată în București.

 |
31 May 2017
5247
de Monica BĂNICĂ

În cursul lunii mai, patru medici au devenit angajați ai Spitalului Județean de Urgen­ță Buzău, după ce au promovat concursul pe posturi.

 |
31 May 2017
556

Stiri Agerpres

Tusk/Brexit: Oferta premierului Theresa May 'riscă să agraveze situația' europenilor în Marea Britanie
Vineri, Iunie 23, 2017 16:37 PM

Propunerile premierului britanic Theresa May cu privire la drepturile cetățenilor europeni în Marea Britanie după ieșirea acestei țări din Uniunea Europeană sunt sub așteptările noastre și riscă să agraveze situația europenilor de pe teritoriul britanic, a avertizat vineri președintele Consiliului European, Donald Tusk, la finalul Summitului UE desfășurat joi și vineri la Bruxelles, potrivit AFP și DPA.

DNA: Fost director al unei școli din Neamț, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene
Vineri, Iunie 23, 2017 16:35 PM

Doru Lozincă, fost director al Grupului școlar "Ion Ionescu de la Brad" din comuna Horia, județul Neamț, a fost trimis în judecată vineri de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru fraudă cu fonduri europene.

PNL Sector 5: Un an de administrație PSD în Sectorul 5 - cronica unui dezastru anunțat
Vineri, Iunie 23, 2017 16:25 PM

PNL Sector 5 consideră că un an de administrație PSD în această zonă administrativă înseamnă "cronica unui dezastru anunțat".

Primarul sectorului 2 intenționează să construiască zece parcări supraetajate
Vineri, Iunie 23, 2017 16:18 PM

Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, a declarat, vineri, cu ocazia prezentării bilanțului după un an de mandat, că în perioada următoare vor fi realizate studiile de fezabilitate pentru construirea a zece parcări supraetajate.

Donald Trump, deranjat de relația apropiată dintre Robert Mueller și James Comey
Vineri, Iunie 23, 2017 16:08 PM

Președintele american Donald Trump a afirmat, într-un interviu pentru Fox News difuzat vineri, că este deranjat de relația dintre Robert Mueller, procurorul special însărcinat cu ancheta privind ingerința Rusiei în alegerile din noiembrie, și fostul director FBI, James Comey, informează The Hill.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jun, 14:04 directori
prof a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
dar la sc 3 ramnic? se va incrie cineva? au proiecte , au fonduri, si-au luat masini.... E de luat in calcul: bani multi la gratis, fara ore fara rezultate... viata frumoasa
23 Jun, 13:01 Sunteți nebuni?Sunteți analfabeți cu toții? Opriți-vă!
George Călinescu a comentat pentru articolul Buzoianca Ramona Neculae dedică al treilea volum viitorului ei copil:
Doamnelor, domnilor, e de două ori trist ce se întâmplă. Odată că o grafomană agramată se închipuie creator de literatură și nu se mai oprește din producția de maculatură de o impostură incalificabilă. Dar asta ar fi, până la urmă, damblaua ei și nu ar trebui să ne vexeze inconștiența cu care această veleitară alterează ierarhia valorilor estetice și insultă spiritul public. Mai de condamnat sunt însă „lăudătorii”, organizatorii de așa zise lansări, gazdele iresponsabile, cadre didactice care deschid larg ușile școlilor spre a oferi elevilor veritabile antimodele de o monstruoasă lipsă de cultură și de îndemânare în mânuirea limbii române în scris.
23 Jun, 12:17 Încă-s treaz!...
Unu' a comentat pentru articolul Actuala dilemă a cetăţeanului (ne)turmentat:
Apreciez răspunsul, chiar dacă argumentele, și pe cale de consecință concluziile, sunt discutabile. Ghilimelele nu sugerează un citat decât dacă este indicată sursa. Bun, să presupunem că sunt atât de ignorant într-ale literaturii încât n-am auzit de Caragiale. Am auzit doar că, prin redacții, i se spunea "Moș Virgulă". Deci Caragiale nu putea să facă rabat niciodată de la corectitudinea gramaticală. Doar că multe s-au schimbat într-ale gramaticii în ultima sută (și ceva...) de ani. De acord, păstrăm cuvintele autorului, pentru a păstra parfumul epocii, sau licențele poetice ("Cobori în jos Luceafăr blând..."), dar nici la Caragiale, nici la Eminescu, sau la oricare alt autor nu păstrăm ortografia originală, dacă Onor' Academia a schimbat regulile. Chiar dacă Eminescu și Caragiale (de care, din câte ați remarcat, nu am prea auzit) au scris cu apostrof, noi folosim cratima. Deci, din punctul meu ignorant de vedere, a păstra o ortografie desuetă, fără a accentua, prin indicarea sursei, că doriți un anumit parfum antebelic, constituie o eroare. Părerea mea!...
Google PageRank Checker