26 de ani
de presa libera
Miercuri, Februarie 22, 2017 03:35 AM

de

„Râmnicul va fi una dintre cele mai atractive destinaţii de turism ecumenic din zona Buzăului“, susţine primarul Viorel Holban

Strada Primăverii nr. 4, din Râmnicu Sărat, ar putea deveni o destinaţie foarte cunoscută pentru pasionaţii de turism ecumenic din ţară, dar şi din străinătate, prin derularea unui proiect de restaurare a Complexului Brâncovenesc.

 |
14 Jun 2011
2100
de

*Potrivit propunerii privind reorganizarea teritorială, buzoienii vor face parte din Moldova de Sud

*Proiectul nu se va realiza decât dacă UDMR va obţine un judeţ în care ponderea cetăţenilor de origine maghiară să fie majoritară

La mijlocul săptămânii trecute, cel mai activ jucător al României, Preşedintele Băsescu, a lansat ideea reorganizării administrativ teritoriale a României, care a început imediat să fie dezbătută în media. S-au aruncat idei, s-au adus argumente pro şi contra, fără a se sesiza faptul că scopul iniţial a fost atins. Ideea de reorganizare a fost impusă public, a devenit o temă de discuţie şi este acceptată chiar şi de unii reprezentanţi ai opoziţiei.

 |
14 Jun 2011
2176
de

CV de politician

Titi Holban, deputat P.N.L.

            Data şi locul naşterii: Vâlcelele (jud. Buzău), 10 noiembrie 1964

            Liceu absolvit: Liceul Industrial „Electroaparataj”, 1983

            Facultate absolvită: Facultatea de Contabilitate şi Economie Agrară, Universitatea „A. I. Cuza“ Iaşi, 1990

            Alte studii: Academia de Studii Economice Bucureşti, master în Managementul Afacerilor Publice Europene (2004)

 |
14 Jun 2011
1397
de Călin BOSTAN

*Pentru o gaură în gestiunea Primăriei de 932 milioane lei vechi

Fostul primar al comunei Verneşti, Constantin Oproescu, a fost condamnat, de Judecătoria Buzău, la un an de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu în formă continuată, tradusă printr-o gaură, în gestiunea instituţiei pe care a condus-o până în anul 2008, de 93.255 lei (932,550 milioane lei vechi). Alături de fostul primar, au mai fost condamnate două angajate ale Primăriei Verneşti, contabila Felicia Ştefănescu (un an închisoare cu suspendare) şi casiera Alecsandrina Miriţă (un an şi jumătate închisoare cu suspendare), cei trei având şi de plată, în solidar, suma sus-menţionată.

 |
14 Jun 2011
2787
de

*Mormanul de deşeuri zace „la fezandat” pe marginea pistei de la stadionul de atletism, la câţiva metri de locul în care Vanghelie a aterizat cu elicopterul

Luxul şi opulenţa afişate sâmbătă seară cu ocazia evenimentului nupţial din familia Mocanu, pe care mulţi s-au grăbit să-l catalogheze drept „nunta anului” sau chiar a secolului, contrastează flagrant cu imaginea patinoarului după plecarea invitaţilor şi cu muntele de gunoaie ce s-a înălţat alături, chiar pe marginea pistei stadionului de atletism.

 |
14 Jun 2011
2098
de

Mai nou, ultimul trend în branşa hoţilor de fier vechi este devastarea aparatelor de aer condiţionat, care îi atrag ca un magnet pe aceştia din cauza ţevilor de cupru care se vând bine la centrele de colectare.

            Un astfel de sport au practicat zilele trecute doi tineri din Buzău, care au escaladat acoperişul unei clădiri şi s-au apucat de lucru în văzul tuturor, trăgând de ţevile unei astfel de instalaţii. Câţiva locatari din zonă i-au zărit, dar le-a fost teamă să intervină, temându-se că tinerii ar putea deveni violenţi, aşa că au sunat la 112, sesizând Poliţia. Hoţii au fost surprinşi în plin proces distructiv şi nu au mai avut nicio cale de scăpare, fiind izolaţi pe acoperişul respectiv.

 |
14 Jun 2011
2314
de

Odată cu încălzirea vremii, pe şoseaua de centură şi în zona cluburilor din mediul rural au început din nou să-şi facă apariţia, uşor de recunoscut de către cei cu ochiul format, tentante pentru amatorii de o partidă de sex pe bani, dar, totodată o adevărată bătaie de cap pentru poliţişti care nu pot lua împotriva lor decât măsura sancţionării contravenţionale, pentru întocmirea unui dosar penal fiind necesar ca acestea să fie de mai multe ori depistate şi sancţionate, astfel putându-se face dovada că au ca principală ocupaţie prostituţia.

 |
14 Jun 2011
4294
de

*Pescarul a fost pus în urmărire generală, iar malurile lacului de acumulare sunt în continuare monitorizate

Drama continuă pentru rudele bărbatului de 42 de ani dispărut în urmă cu aproape două săptămâni în timp ce pescuia pe lacul de acumulare de la Siriu, omul fiind în continuare de negăsit, în ciuda eforturilor depuse de poliţiştii, pompierii şi scafandrii mobilizaţi în activităţile de căutare. Timp de mai multe zile, aceştia au răscolit pădurile din împrejurimi, au căutat pe toată suprafaţa lacului şi au sondat apele în adâncime, fără nicun rezultat, însă. Au fost mobilizaţi şi câţiva localnici, au fost chemaţi scafandri care au folosit un sonar performant, însă trupul pescarului dispărut nu a fost găsit nici pe apă, nici pe uscat

 |
14 Jun 2011
1663
de

*În această perioadă, poliţiştii au constatat şi alte 700 de abateri de la regulile de circulaţie, cele mai multe constând în nerespectarea limitei de viteză

Aşa cum se obişnuieşte pe la noi cu ocazia marilor sărbători, buzoienii au chefuit pe cinste în week-end, profitând din plin de faptul că au mai avut la dispoziţie o zi liberă pentru a marca aşa cum se cuvine sărbătoarea Rusaliilor.

 |
14 Jun 2011
1448
de

Pe lângă celelalte surse de venit, municipalitatea râmniceană a obţinut fonduri inclusiv din concesionarea unor terenuri, bani care au fost direcţionaţi către instituţiile subordonate primăriei locale.

            Potrivit datelor furnizate de primarul Râmnicului, Viorel Holban, în urma vânzării loturilor de teren concesionate s-au obţinut cca. 5 miliarde de lei vechi, sumă folosită pentru dezvoltare. „Această sumă a fost redirecţionată către instituţiile noastre subordonate, pentru reparaţii capitale şi investiţii. Un prim beneficiar a fost societatea ACVATERM, pentru achiziţionarea a două automăturători stradale

 |
14 Jun 2011
1609
de

Lipsa utilităţilor constituie un adevărat obstacol pentru investitorii care vor să îşi deschidă afaceri în mediul rural, lucru dureros constatat şi de reprezentanţii administraţiei publice locale din Glodeanu Sărat.

            O crescătorie de păsări şi chiar o clinică particulară au fost până acum investiţiile care ar fi putut fi demara la Glodeanu Sărat, dar lipsa reţelei de gaze naturale a împiedicat acest lucru. În aceste condiţii, reprezentanţii primăriei locale au întocmit documentaţia necesară realizării aducţiunii de gaze, pe care au depus-o la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

 |
14 Jun 2011
1419
de

* Ca de obicei, tarabele comercianţilor nu mai atrag cu nimic, fiind pline de kitsch-uri şi chinezării

La sfârşitul săptămânii trecute, Drăgaica şi-a deschis din nou porţile pentru două săptămâni, eveniment ce s-a bucurat de prezenţa câtorva sute de buzoieni în frunte cu primarul Constantin Boşcodeală, care şi-a găsit timp să treacă puţin şi prin Drăgaică, chiar dacă avea o zi foarte încărcată, urmând a fi naş la aşa-numita nuntă a anului. Ca de obicei, în cinstea evenimentului a fost organizat şi un specatacol care anul acesta i-a avut capete de afiş pe Irina Loghin şi Fuego, în rest neputând fi remarcată nicio schimbare faţă de anii precedenţi.

Concluzia generală a celor obişnuiţi să frecventeze an de an târgul este aceea că “nu mai e Drăgaica aia care era odată”, în sensul că lucrurile s-au schimbat în rău, iar bâlciul a devenit o simplă piaţă de desfacere pentru mărfuri de proastă calitate şi un îndoielnic bun gust.

 |
13 Jun 2011
2083
de

 Zilele trecute, un bărbat de 55 de ani a fost prins după ce i-a smuls portofelul unei trecătoare şi apoi a fugit, refugiindu-se în incinta unui magazin, o contribuţie importantă la capturarea sa având-o şi doi trecători care l-au urmărit imediat după ce a comis fapta.

            Tâlhăria a fost comisă în plină zi, într-o zonă centrală a oraşului, tupeul de care a dat dovadă autorul fiind cu atât mai mare cu cât zona era foarte circulată la acea oră. Victima, o femeie de 44 de ani, tocmai ieşise dintr-un magazin şi intenţiona să pună portofelul în geantă când a fost observată de bărbatul care se afla prin preajmă.

 |
13 Jun 2011
1664
de

 Un tânăr de 24 de ani din Grebănu a trăit ruşinea vieţii sale după ce a fost prins zilele trecute că încerca să iasă dintr-un hipermarket având ascunse pe sub haine mai multe costume de baie şi cămăşi de noapte pe care le culesese de pe rafturi şi nu avea de gând să le plătească. Nu faptul ca a fost prins la furat ar fi atât de jenant, cât atracţia nefirească pe care tânărul o avea pentru articolele de lenjerie de damă, ajungând să rişte atât pentru un costum de baie sau o cămaşă de noapte.

 |
13 Jun 2011
2465
de

* Sute de copaci au fost tăiaţi ilegal după ce au fost însemnaţi cu marcaje false

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii buzoieni împreună cu inspectori de la ITM au dat de urma unei afaceri profitabile derulate în pădurile judeţului de către o firmă din Vrancea care exploata arbori pe care îi tăia ilegal, folosindu-se de marcaje false pentru  a da o tentă de legalitate activităţii. A fost vorba de o amplă acţiune derulată în comun de poliţişti şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, vizând prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise în domeniul silvic, dar şi identificarea cazurilor de muncă la negru în activităţile derulate pe această linie. Controlul s-a desfăşurat în zona Gura Teghii-Calvini-Chiojdu, atât pe suprafeţele împădurite, cât şi la 11 agenţi economici dar şi pe şodele, pe linia verificării legalităţii transporturilor de lemne.

 

 |
13 Jun 2011
4201
de

Pe vremuri de criză, reprezentanţii administraţiilor publice locale se gândesc la diverse soluţii pentru a face economii din fondurile comunităţii.

         O astfel de decizie aparţine primarului Ion Zaharia din Florica, şeful executivului local împreună cu consilierii din comună hotărând să achiziţionize două utilaje atât pentru a executa în regie proprie o serie de lucrări de interes public, cât şi pentru prestarea unor servicii către săteni. “Anul trecut am achiziţionat o volă în leasing, pentru care plătim 35 milioane lei vechi pe lună, utilaj pe care îl folosim în principal pentru balastarea drumurilor, dar şi pentru alte lucrări.Autogospodărirea cu utilajele noastre este o soluţie pentru a realiza balastarea mai multor străzi, cu aceiaşi bani, comparativ cu situaţia în care am fi apelat la firme de specialitate.

 |
13 Jun 2011
1295

Stiri Agerpres

Campanie pentru alegerile prezidențiale din Franța: Macron pierde din avantajul în sondaje
Miercuri, Februarie 22, 2017 02:07 AM

Două dintre cele mai recente sondaje de opinie înaintea alegerilor prezidențiale din Franța arată că Emmanuel Macron (foto) se află la egalitate cu Francois Fillon, relatează Reuters. Un al treilea sondaj îl cotează pe candidatul de centru chiar mai slab decât pe fostul premier conservator.

Un britanic eliberat de la Guantanamo a comis un atentat sinucigaș în Irak (presă)
Miercuri, Februarie 22, 2017 01:42 AM

Autorul unui atentat sinucigaș împotriva forțelor irakiene de lângă Mosul era un cetățean britanic, fost deținut la Guantanamo (foto), potrivit postului BBC, preluat de DPA.

Brexit: Reprezentanții Londrei se angajează în dialoguri bilaterale
Miercuri, Februarie 22, 2017 00:58 AM

Premierul britanic Theresa May l-a primit marți la Londra pe Emanuel Macron (foto), candidat de centru la președinția Franței, pentru a discuta despre retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, informează AFP.

Fotbal: Atletico Madrid, cu un pas în sferturile Ligii Campionilor, după 4-2 cu Bayer, la Leverkusen
Miercuri, Februarie 22, 2017 00:19 AM

Atletico Madrid a făcut un pas important spre sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, marți seara, grație victoriei cu scorul de 4-2 pe terenul formației germane Bayer Leverkusen, în prima manșă a optimilor de finală.

Fotbal: Manchester City - AS Monaco 5-3, în optimile Ligii Campionilor, după un meci spectaculos
Miercuri, Februarie 22, 2017 00:01 AM

Manchester City a învins cu scorul de 5-3 (1-2) formația AS Monaco, marți seara, pe teren propriu, la capătul unui meci cu răsturnări spectaculoase de scor, în prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Feb, 19:39 Adevarul, adevarat!
Neacsu Daniel a comentat pentru articolul Scandal la Liceul „Radu Vlădescu“ din Pătârlagele după reducerea numărului de clase:
Ceea ce nu vor sa inteleaga cei din Isj este faptul ca in zona sunt copii atat pentru cele 4 clase de la LTRV cat si pentru clasele de la LTNI Nehoiu si cele de la Lic. teh. Ptg, ba chiar si mai multi, deci reducerea nu era necesara la acest liceu.
21 Feb, 18:24 Pacat
Alex a comentat pentru articolul Scandal la Liceul „Radu Vlădescu“ din Pătârlagele după reducerea numărului de clase:
Nu se poate compara Liceul Tehnologic cu Liceul Teoretic din Patarlagele, cum nu se poate compara nici cu cel din Nehoiu. Elevii mai buni din Nehoiu vin sa invete carte la liceul de traditie din Patarlagele. Reducerea claselor la liceu, inseamma pierderea unor copii buni care se vor duce la tehnologic. Treaba e clara, TARA TE VREA PROST ,esti mai usor de manipulat.
21 Feb, 17:06 concurs
corect a comentat pentru articolul Val de demisii, la Buzău, în rândul noilor directori de şcoli după nota minstrului Educaţiei:
Asta asa este...e Romania, doar.Toti vrem nimeni nu face nimic.Cati dintre cei de aici ar avea curajul sa facă unmemoriu si sa meargă la isj cu tv , mai departe la minister...cum au făcut cu protestele jos Grindeanu?!
Google PageRank Checker