26 de ani
de presa libera
Luni, Ianuarie 23, 2017 00:24 AM

de

 Localnicii comunelor Chiojdu şi Cătina nu vor mai avea motive de teamă de fiecare dată când sunt precipitaţii însemnate în zona montană, Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Buzău - Ialomiţa având în prezent în derulare un proiect de investiţii pentru executarea unor lucrări de regularizare pe râul Bâsca Chiojdului.

 |
26 May 2011
2072
de

Marţi după-amiază a fost mobilizare generală în rândul poliţiştilor buzoieni care au împânzit timp de cinci ore şoselele judeţului pentru a-i mai tempera pe vitezomani, prezenţi în trafic în număr tot mai mare. Au fost angrenaţi atât poliţişti de la toate formaţiunile serviciului rutier, cât şi agenţi de la posturile locale din Costeşti, Movila Banului, Grebănu, Valea Râmnicului şi Unguriu, fiind totodată trimise „pe teren” şi toate radarele din dotarea IPJ. Traficul a fost permanent supravegheat, în tot acest timp, fiind constatate 203 contravenţii, dintre care 199 au constat în depăşirea limitei legale de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora.

 |
25 May 2011
1548
de

Tatăl celebrului Tudor Gheorghe, Ilie Tudor, este mâine prezent la conferinţa „Mărturii din închisorile comuniste”, eveniment găzduit de la ora 18.00, de Muzeul Judeţean.

      Invitatul s-a născut pe 3 martie 1923, în comuna Podari, jud. Dolj. Cunoscut opozant al regimului comunist, a fost condamnat în 1958 la 22 de ani de închisoare, unde a cunoscut mari personalităţi, ca  părintele Dumitru Stăniloae,  filozoful Petre ţuţea, poetul  Radu Demetrescu Gyr, prinţul Alexandru Ghica, poetul  Nichifor Crainic

 |
25 May 2011
2247
de autor nespecificat

Drama cailor sălbatici din Deltă - vânaţi fără milă pentru a fi introduşi în ţarcuri, pentru ca, mai apoi, să ia calea unui abator din Ardeal, având drept final al destinaţiei salamuri de lux pentru pieţele Europei Occidentale – a revoltat o întreagă lume civilizată, mai puţin pe autorităţile române şi, bineînţeles, pe ”eroii” acţiunii

 |
25 May 2011
1041
de

*Plutonierul adjutant Constantin Geabă este primul reprezentant al jandarmeriei buzoiene care participă la o misiune în Afganistan

Începând de săptămâna trecută, jandarmii buzoieni au un reprezentant şi în teatrul de operaţii din Afganistan, după ce deja au devenit o prezenţă obişnuită în Kosovo. În premieră, un subofiţer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău a fost selecţionat pentru a face parte dintr-un detaşament special ce are misiunea de a antrena efectivele poliţiei afgane, reuşita sa fiind cu atât mai mare cu cât jandarmul buzoian se află la prima misiune internaţională, iar la selecţie s-a impus în faţa altor subofiţeri mai tineri şi cu experienţă în misiuni internaţionale.

 |
25 May 2011
2412
de

*Ultima victimă, o femeie tâlhărită imediat ce şi-a luat pensia

În ultima perioadă, bătrânii singuri şi neajutoraţi devin din ce în ce victime ale tâlharilor, care nu se sfiesc să-i atace în plină stradă şi să-i deposedeze de bruma de bani pe care o au la ei, profitând de incapacitatea acestora de a se apăra. Doar în această lună, trei bătrâni în pragul vârstei de 80 de ani au fost jefuiţi pe stradă, în două dintre cazuri atacatorii fiind minori de 11 şi 12 ani.

 |
25 May 2011
1956
de Monica BĂNICĂ

Tragedia la care a fost martoră la 10 ani nu a înfrânt-o şi acum este printre cei mai buni elevi de la Liceul “Eminescu”

Povestea ei ar putea lesne să fie subiectul unui  roman, cu un început dramatic, dar cu un deznodământ optimist.

      La o vârstă fragedă, Georgiana Florentina Sandu a primit cea mai cruntă lecţie a vieţii, fiind martorul inocent al unei crime, a cărei imagine teribilă a urmărit-o  ani la rând, până când a reuşit să şi-o alunge aproape de tot din minte.

 

 |
25 May 2011
5597
de Călin BOSTAN

    * Administratorii Bazinului Olimpic şi  Patinoarului au cerut municipalităţii să le preia măcar managementul

Două afaceri buzoiene din domeniul sportului au falimentat, în ciuda sprijinului material pe care l-au primit, din bani publici, din partea municipalităţii buzoiene. Este vorba despre Bazinul olimpic şi despre Patinoarul Ice Magic, ambii administratori ai acestora făcând deja demersuri către Primărie, în sensul ca municipalitatea să preia cele două obiective.

 |
25 May 2011
3310
de autor nespecificat

Un ţăran din comuna Merei şi-a pedepsit într-un mod nemaiîntâlnit taurul din bătătură, după ce animalul şi-a luat câmpii şi a fugit de acasă. Mai mult, după ce că nu s-a lăsat convins să se întoarcă în gospodăria omului, şi-a mai şi agresat stăpânul, acesta alegându-se cu mâna ruptă, după ce a fost lovit cu cornul. Moment în care cetăţeanul, furios, a uitat până şi de proverbul conform căruia bătaia este ruptă din rai, şi a cerut sprijinul unui consătean cu puşcă de vânătoare şi permis de port-armă, pedepsindu-şi animalul în mod ireversibil.

 |
23 May 2011
1379
de

Pentru locuitorii comunei Poşta Câlnău ziua de duminică a avut o semnificaţie aparte. După ce au cotrobăit prin şifoniere scoţând de la naftalină ţoalele de sărbătoare, s-au postat în faţa oglinizii. Aranjati, parfumaţi, însoţiţi de alţi membri ai familiei, vecini ori prieteni, oamenii şi-au îndreptat paşii spre poiana de lângă Gura Câlnăului.

 |
23 May 2011
3463
de

  Astăzi se împlinesc şapte ani de la teribila tragedie care a avut loc la Mihăileşti, când 18 vieţi au fost spulberate în urma exploziei unui camion încărcat cu azotat de amoniu, care a luat foc după ce a eşuat pe marginea DN2 E85. A fost cea mai mare catastrofă petrecută în România după război [...]

 |
23 May 2011
2454
de

Un cetăţean de 62 de ani din Smeeni a ajuns de râsul satului, fiind cercetat penal pentru furt, doar pentru că i-a fost pur şi simplu lene să cosească iarbă pentru animale, preferând să adune lucerna pe care o vecină de-a sa o cosise deja şi o lăsase la uscat.

 |
23 May 2011
1403
de

      Aleşii locali din Berca au susţinut lucrările de reabilitare a unui parc din centrul civic şi a pieţei comunale.

      Cunoscut de localnici drept “Parcul Petrolistului”, reabilitarea spaţiului verde şi mobilarea acestuia au fost susţinute inclusiv de reprezentanţii unei societăţi comerciale din acest domeniu de activitate. “Reabilitarea parcului a fost sponsorizată de Petrom SA, cu suma de 25.000 de euro, la care am contribuit şi noi cu 10.000 de euro din bugetul local. Tot noi am asigurat şi forţa de muncă pentru amenajarea spaţiului verde şi vrem să continuăm cu execuţia unor pavaje inclusiv în alte zone din localitate“, ne-a declarat primarul comunei, Valeriu Marcu.

 |
23 May 2011
1874
de autor nespecificat

Fără îndoială, ştirea mondenă a ultimei perioade, care, în momentele ei de glorie, a eclipsat cearta Columbenilor ori a lui Petru Mircea cu familia Mădălinei Manole pentru copilaşul defunctei artiste, este aceea marelui eveniment din viaţa cuplului Zsolt Csergo-Nicoleta Luciu, a căror familie se va îmbogăţi, curând, cu trei gemeni.

 

 |
23 May 2011
1138
de

* Deşi au trecut şapte ani, durerea celor care i-au pierdut atunci pe cei dragi este la fel de mare

Ieri a fost din nou zi de doliu la Mihăileşti, vremea frumoasă contrastând cu starea de spirit a celor adunaţi la monumentul de pe marginea şoselei europene pentru a-i comemora pe cei care, în urmă cu şapte ani, într-o dimineaţă mohorâtă, au fost spulberaţi într-o clipită de explozia camionului cu azotat de amoniu care luase foc în trafic. 

 |
23 May 2011
2552
de

* O reţea de contrabandişti a fost anihilată în urma unei anchete demarate de poliţiştii buzoieni

      Somnul a şase buzoieni care făceau parte dintr-o amplă reţea de contrabandă a fost întrerupt ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, de mai multe echipe de intervenţie ale „mascaţilor” care au descins la domiciliile lor în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe raza judeţelor Buzău şi Galaţi, sub coordonarea procurorilor de la DIICOT.

 |
23 May 2011
3284

Stiri Agerpres

UPDATE SRI: Afirmațiile privind implicarea Serviciului în protestul de duminică, denigratoare și menite să afecteze instituțiile democratice
Duminica, Ianuarie 22, 2017 23:16 PM

Serviciul Român de Informații precizează, într-un comunicat de presă, că afirmațiile privind implicarea SRI în organizarea protestului de duminică sunt "denigratoare și menite să afecteze instituții fundamentale ale regimului democratic".

Astra Giurgiu - Ural Ekaterinburg 4-2, în meci amical
Duminica, Ianuarie 22, 2017 23:15 PM

Astra Giurgiu, campioana en titre a României la fotbal, a învins formația rusă Ural Ekaterinburg cu scorul de 4-2 (1-0), duminică, într-un meci amical jucat în stagiul de pregătire din Cipru.

Cioloș: Oamenii care au protestat duminică nu au fost aduși în stradă de autocare, ci de idealuri
Duminica, Ianuarie 22, 2017 23:12 PM

Oamenii care au protestat duminică nu au fost aduși în stradă de autocare, ci de "idealuri", care sunt "resorturi mult mai puternice", afirmă fostul premier Dacian Cioloș.

Franța: Hamon și Valls în turul doi al alegerilor primare pentru candidatul stângii la prezidențiale
Duminica, Ianuarie 22, 2017 23:06 PM

Fostul ministru al educației Benoit Hamon și fostul premier Manuel Valls s-au clasat pe primele două locuri în turul întâi al alegerilor primare pentru desemnarea candidatului stângii la alegerile prezidențiale din Franța, transmite AFP. Cei doi se vor confrunta în turul al doilea pe 29 ianuarie, iar câștigătorul va candida din partea socialiștilor la președinția Franței, anul viitor.

Timiș: Incendiu la Spitalul de psihiatrie Gătaia; 70 de persoane evacuate
Duminica, Ianuarie 22, 2017 22:44 PM

Circa 70 de persoane au fost evacuate duminică seara din două pavilioane ale Spitalului de Psihiatrie Gătaia, după ce un incendiu a izbucnit la unul dintre acestea.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Jan, 16:02 Uite parcarea nu e parcarea
Andrei S a comentat pentru articolul Cum se va modifica regulamentul de atribuire a locurilor de parcare din municipiu:
Cat ne mai certam noi aici la blocul meu a mai aparut o duba. Astia care sunteti de acord cu masinile de serviciu la bloc, va doresc sa.aveti numai afaceristi la bloc, de-aia cu tir pe persoana fizica.
22 Jan, 15:19 d-lui ionescu o.
adrian a comentat pentru articolul Cum se va modifica regulamentul de atribuire a locurilor de parcare din municipiu:
Cele trei persoane din ipoteza dv. care-şi permit să aibă fiecare câte un autoturism, presupunând pentru fiecare taxe, întreţinere, carburant, etc., sigur au bani şi pentru o garsonieră cel puţin, sau sunt luate provizoriu în spaţiu de proprietarul de drept tocmai pentru a putea beneficia de un loc de parcare, aşa că nu le mai plângeţi de milă pentru faptul că stau înghesuiţi într-un apartament (unii pot fi şi căsătoriţi…). Cunosc familii (câte două persoane, soţ şi soţie) care au exact trei maşini şi care le rulează pe rând zilnic, dimineaţa, la prânz şi seara. Chiar trebuie Primăria, din pământ din iarbă verde, să le asigure trei locuri de parcare în condiţiile în care şi aşa acestea nu sunt suficiente ?
22 Jan, 11:01 pt Gica
Elena Panțuru a comentat pentru articolul Bilanț la IPJ Buzău: Criminalitatea sesizată în 2016, cea mai mică valoare din ultimii 5 ani:
Aveți dreptate,eu personal am sesizat câteva aspecte și am văzut că sesizarea pe 112 nu a avut o urmare,deși persoanele prezente au confirmat verbal ce eu am reclamat!Poate îmi spune și mie cineva de ce se fac astfel de mușamalizări!
Google PageRank Checker