27 de ani
de presa libera
Vineri, Iunie 23, 2017 16:52 PM
dragaica

de Călin BOSTAN
Râmniceanul George Lucian Mocanca, în vârstă de 38 de ani, stabilit în Italia de mai bine de 17 ani, a decis să candideze pentru obținerea unui loc în Consiliul Local al micului orășel unde este rezident, Lignano Sabbiadoro
 |
23 May 2017
1148
de Vali MARINESCU
În urma unui flagrant ca la carte, oamenii legii au reușit să documenteze activitatea infracțională a 5 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de „braconaj“ și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor“, fiind efectuate șapte percheziții
 |
23 May 2017
864
de Vali MARINESCU
De săptămâna trecută, în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Buzău s-a deschis un nou ghișeu cu o destinație specială. Instituția Prefectului – Județul Buzău a anunțat că
 |
23 May 2017
304
de Vali MARINESCU
Moarte cu multe semne de întrebare în satul Țintești. Un localnic în vârstă de 43 de ani a fost găsit, astăzi, de mama sa într-o baltă de sânge și cu un cuțit înfipt în zona inimii.
 |
22 May 2017
1147
de Vali MARINESCU

Fosta șefă a Gărzii de Me­diu Buzău ar putea fi prefectul cu cel mai scurt mandat.  Din cauza neaplicării de către Comisia Județeană de Fond Funciar a unor decizii judecătorești

 |
22 May 2017
1646
de Vali MARINESCU

Un bărbat de 59 de ani, cel mai probabil băut, a fost lovit sâmbătă de un tren de persoane, după ce s-ar fi dezechilibrat. 

 |
22 May 2017
331
de Monica BĂNICĂ

Pe data de 24 mai 2017 se împlinesc 13 ani de la tragedia de la Mihăilești, eveniment  care va rămâne ca unul dintre cele mai triste momente din istoria pompierilor buzoieni. 

 |
22 May 2017
577
de Vali MARINESCU

Un motociclist în vârstă de 36 de ani, din București, a murit sâmbătă după-amiază pe Șoseaua de Centură a muni­ci­piului Buzău,

 |
22 May 2017
406
de Vali MARINESCU

Marți, 23 mai, în intervalul 11,00 -14,00, Inspectoratul de Poliție Județean Buzău își va deschide porțile pentru elevii buzoieni care doresc să observe îndeaproape o parte din tehnica folosită de polițiști în activitatea de combatere a infracționalității.

 |
22 May 2017
90
de Monica BĂNICĂ

Tinerii sportivi și artiști cu rezultate deosebite din întreaga țară au posibilitatea să se înscrie în cadrul unui program creat special pentru ei, cu scopul de a le susține și promova performanțele. 

 |
22 May 2017
101
de Vali MARINESCU
Accident grav pe calea ferată în zona Spitalului CFR.
 |
20 May 2017
1076
de Vali MARINESCU
Accident grav, sâmbătă după-amiază, pe Șoseaua de Centură, în zona Dedeman.
 |
20 May 2017
2906
de Vali MARINESCU
Accident produs vineri după-amiază pe strada Prutului, aproape de intersecția cu Constituției, de un șofer care a intrat pe contrasens.
 |
19 May 2017
466
de Monica BĂNICĂ

În ultima perioadă, jandarmii buzoieni  au depistat mai multe transporturi  ilegale de material lemons,  cel mai recent astfel de caz fiind înregistrat ieri

 |
19 May 2017
532
de Vali MARINESCU
Un bărbat de etnie romă, băut bine, a reușit ieri să avarieze cu căruța mai multe mașini
 |
19 May 2017
498
de Vali MARINESCU
Un accident cu trei mașini implicate s-a produs în această dimineață pe DN 2E85, în Oreavu.
 |
19 May 2017
1079

Stiri Agerpres

Tusk/Brexit: Oferta premierului Theresa May 'riscă să agraveze situația' europenilor în Marea Britanie
Vineri, Iunie 23, 2017 16:37 PM

Propunerile premierului britanic Theresa May cu privire la drepturile cetățenilor europeni în Marea Britanie după ieșirea acestei țări din Uniunea Europeană sunt sub așteptările noastre și riscă să agraveze situația europenilor de pe teritoriul britanic, a avertizat vineri președintele Consiliului European, Donald Tusk, la finalul Summitului UE desfășurat joi și vineri la Bruxelles, potrivit AFP și DPA.

DNA: Fost director al unei școli din Neamț, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene
Vineri, Iunie 23, 2017 16:35 PM

Doru Lozincă, fost director al Grupului școlar "Ion Ionescu de la Brad" din comuna Horia, județul Neamț, a fost trimis în judecată vineri de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru fraudă cu fonduri europene.

PNL Sector 5: Un an de administrație PSD în Sectorul 5 - cronica unui dezastru anunțat
Vineri, Iunie 23, 2017 16:25 PM

PNL Sector 5 consideră că un an de administrație PSD în această zonă administrativă înseamnă "cronica unui dezastru anunțat".

Primarul sectorului 2 intenționează să construiască zece parcări supraetajate
Vineri, Iunie 23, 2017 16:18 PM

Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, a declarat, vineri, cu ocazia prezentării bilanțului după un an de mandat, că în perioada următoare vor fi realizate studiile de fezabilitate pentru construirea a zece parcări supraetajate.

Donald Trump, deranjat de relația apropiată dintre Robert Mueller și James Comey
Vineri, Iunie 23, 2017 16:08 PM

Președintele american Donald Trump a afirmat, într-un interviu pentru Fox News difuzat vineri, că este deranjat de relația dintre Robert Mueller, procurorul special însărcinat cu ancheta privind ingerința Rusiei în alegerile din noiembrie, și fostul director FBI, James Comey, informează The Hill.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jun, 14:04 directori
prof a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
dar la sc 3 ramnic? se va incrie cineva? au proiecte , au fonduri, si-au luat masini.... E de luat in calcul: bani multi la gratis, fara ore fara rezultate... viata frumoasa
23 Jun, 13:01 Sunteți nebuni?Sunteți analfabeți cu toții? Opriți-vă!
George Călinescu a comentat pentru articolul Buzoianca Ramona Neculae dedică al treilea volum viitorului ei copil:
Doamnelor, domnilor, e de două ori trist ce se întâmplă. Odată că o grafomană agramată se închipuie creator de literatură și nu se mai oprește din producția de maculatură de o impostură incalificabilă. Dar asta ar fi, până la urmă, damblaua ei și nu ar trebui să ne vexeze inconștiența cu care această veleitară alterează ierarhia valorilor estetice și insultă spiritul public. Mai de condamnat sunt însă „lăudătorii”, organizatorii de așa zise lansări, gazdele iresponsabile, cadre didactice care deschid larg ușile școlilor spre a oferi elevilor veritabile antimodele de o monstruoasă lipsă de cultură și de îndemânare în mânuirea limbii române în scris.
23 Jun, 12:17 Încă-s treaz!...
Unu' a comentat pentru articolul Actuala dilemă a cetăţeanului (ne)turmentat:
Apreciez răspunsul, chiar dacă argumentele, și pe cale de consecință concluziile, sunt discutabile. Ghilimelele nu sugerează un citat decât dacă este indicată sursa. Bun, să presupunem că sunt atât de ignorant într-ale literaturii încât n-am auzit de Caragiale. Am auzit doar că, prin redacții, i se spunea "Moș Virgulă". Deci Caragiale nu putea să facă rabat niciodată de la corectitudinea gramaticală. Doar că multe s-au schimbat într-ale gramaticii în ultima sută (și ceva...) de ani. De acord, păstrăm cuvintele autorului, pentru a păstra parfumul epocii, sau licențele poetice ("Cobori în jos Luceafăr blând..."), dar nici la Caragiale, nici la Eminescu, sau la oricare alt autor nu păstrăm ortografia originală, dacă Onor' Academia a schimbat regulile. Chiar dacă Eminescu și Caragiale (de care, din câte ați remarcat, nu am prea auzit) au scris cu apostrof, noi folosim cratima. Deci, din punctul meu ignorant de vedere, a păstra o ortografie desuetă, fără a accentua, prin indicarea sursei, că doriți un anumit parfum antebelic, constituie o eroare. Părerea mea!...
Google PageRank Checker