27 de ani
de presa libera
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:39 PM

de

* Victima - un taur nărăvaş, care şi-a atacat stăpânul
Scene demne de un film de Kusturica s-au derulat la sfârşitul săptămânii trecute pe un câmp de pe raza comunei Merei, patru bărbaţi în toată firea, dintre care unul cu mâna în ghips şi un altul cu o puşcă de vânătoare pe umăr putând fi văzuţi alergând în şir indian după un taur şi proferând ameninţări la adresa animalului. Scena era de tot hazul, însă finalitatea a fost una dramatică, la un moment dat animalul de câteva sute de kilograme prăbuşindu-se la pământ, după ce în prealabil au răsunat trei focuri de armă trase unul după altul de către urmăritorul posesor de puşcă. în peisaj au apărut ulterior şi poliţiştii, toată tevatura finalizându-se cu dosare penale pentru cei patru bărbaţi angajaţi în urmărirea taurului.

 |
16 May 2011
1892
de

* Ultimul client, un buzoian ţepuit cu 1.800 de lei

Un escroc recidivist în vârstă de 43 de ani, din Gălbinaşi, care era deja cercetat de poliţişti pentru înşelătorie, nu s-a putut abţine şi a tras încă o ţeapă, profitând de clemenţa judecătorilor, care hotărâseră că poate fi cercetat în stare de libertate, omul nostru ajungând din nou în arest pentru o perioadă de 29 de zile.
Escrocul avea un mod de operare propriu, inspirat fiind de creşterea galopantă a preţului la combustibili, precum şi de lăcomia oamenilor în momentul în care dau peste un chilipir. Concret, acesta aborda diverşi clienţi. cărora li se lăuda că are pile la o staţie de carburanţi şi că le poate procura pe sub mână motorină, la un preţ sub cel de pe piaţă.

 |
16 May 2011
2020
de

*  Alimentarea populaţiei se face prin furnizarea apei din comuna vecină Săpoca şi din aducţiunea de la Mânzăleşti


Din cinci foraje de alimentare cu apă potabilă în comuna Cernăteşti, aleşii locali nu se mai pot baza decât parţial pe un singur foraj.
Pentru a nu întrerupe furnizarea de apă către populaţie, reprezentanţii primăriei locale au decis să contracteze furnizarea de apă de la colegii din administraţia locală Săpoca. De asemenea, potrivit datelor furnizate de primaru Valerică şercăianu, în satul Fulga alimentarea cu lichidul vital este asigurată din sursa de la Mânzăleşti, care asigură apă pentru mai multe comune de pe Valea Slănicului.

 |
16 May 2011
2306
de

Duminică, 22 mai, localnicii comunei Poşta Câlnău şi buzoienii amatori de o ieşire la iarbă verde şi de muzica de rezonanţă folclorică, şi nu numai, vor avea posibilitatea să petreacă momente de relaxare într-o pădure de salcâmi de pe Valea Câlnăului.
Potrivit datelor furnizate de primarul Gheorghe Lazăr, ca şi ediţiile precedente, festivalul este organizat  ca urmare a sponsorizării în totalitate de către doi fii ai satului, George Ivănescu şi Gheorghe Rădulescu.

 |
16 May 2011
3173
de autor nespecificat

Fara îndoiala, notorietatea comunei Sapoca este data, în primul rând, de asezamântul neuropsihiatric de pe raza localitatii-resedinta. Pacientii Spitalului de Neuropsihiatrice, poate la fel de celebru precum cel de la Socola, au devenit de mult timp cetateni ai comunei: oamenii îi accepta, le înteleg si le deplâng suferinta, si chiar se mândresc ca, de-a lungul timpului, pe acolo au trecut „nume mari”. Chiar daca, în ultima vreme, una dintre locatiile spitalului – care si-a îmbogatit denumirea cu sintagma „si de Masuri de Siguranta” – gazduieste si persoane cu care, cu siguranta, nu ar fi facut nimanui placere sa se întâlneasca în perioada cât acestia erau în libertate.

 |
15 May 2011
1677
de

Începând de saptamâna trecuta, IPJ Buzau recruteaza candidati pentru locurile scoase anul acesta la concurs de catre institutiile de învatamânt ale MAI, precum si de institutiile din cadrul MAp care pregatesc specialisti ce vor fi încadrati în Ministerul de Interne. Oferta se adreseaza în special tinerilor din anii terminali de liceu care doresc sa devina politisti, fiind scoase la concurs atât locuri pentru învatamântul superior, cât si pentru scolile de subofiteri.

 |
15 May 2011
2747
de
  • Concluziile anchetei depind de rezultatele examenelor toxicologice efectuate în laboratoarele institutului

La o zi dupa ce sotia medicului cardiolog Al-Azzawi a fost gasita decedata în apartament împreuna cu copilul în vârsta de doar 11 luni, medicii legisti de la Buzau au efectuat autopsia celor doua cadavre, în speranta ca astfel vor face lumina în acest caz, stabilirea cauzelor mortii oferindu-le anchetatorilor indicii despre cele petrecute în acea dupa-amiaza fatidica.
Procedura a fost putin întârziata din cauza unor neconcordante în documente, în timp ce se desfasurau procedurile birocratice, medicul irakian sosind la SML, unde a tinut sa-si vada sotia si copilul înainte ca acestia sa fie autopsiati.

 |
15 May 2011
3122
de

Primarul Gheorghe Radu regreta ca nu au fost finalizate podetele de Valea Catinei si Corbu, întrucât ar fi putut aplica si pentru modernizarea DC 56

Alesii locali din Catina, una dintre putinele comune din judet care au câstigat finantare în baza unui proiect depus pentru Masura 322 din Programul National de Dezvoltare Rurala, regreta ca din mai multe cauze obiective nu au avut posibilitatea accesarii unei sume mai mari, care sa permita reabilitarea mai multor drumuri.
În prezent, proiectul se afla în derulare, primarul Gheorghe Radu explicând ca suma disponibila se cifreaza la un milion de euro, bani destinati reabilitarii a trei kilometri de drumuri comunale, constructiei unui after school si achizitionarii de costume populare pentru formatiile de fluierasi si de dans a elevilor din localitate.

 |
15 May 2011
2406
de

 

A patra ediţie a sărbătorii de la Varlaam va avea loc sâmbătă, 14 mai

La sfârşitul acestei săptămâni, ANTREC Buzău, în colaborare cu pensiunile din zona Varlaam vor organiza cea de-a patra ediţie a sărbătorii locale „Înţărcatul mielior”, eveniment care anul acesta a fost puţin întârziat din cauza capriciilor vremii.
Ca de fiecare dată, organizatorii urmăresc să promoveze un produs turistic inedit valabil doar la pensiunile din zonă, anume Terapia cu zer de Varlaam.

 

 |
12 May 2011
1792
de autor nespecificat

Conflictul dintre soţii Columbeanu, pe tema custodiei temporare asupra fiicei fostului cuplu, a intrat în faza de lacrimi, revoluţie contra Protecţiei Copilului şi plângeri adresate direct premierului Emil Boc de către Irinel, în timp ce Monica îşi vede de treburi prin statele Unite ale Americii. Subiectul, mult mai mediatizat decât ţigănia, între timp încheiată, din cuplul Pepe-Oana Zăvoranu, nu a trecut neobservat nici printre participanţii la dezbaterile din Poiana lu´ Iocan, dezbateri desfăşurate, în acestă săptămână, în comuna Săpoca.

 

 |
12 May 2011
1616
de

* Cardiologul a respectat astfel o tradiţie musulmană

La mai bine de 24 de ore de când tragedia familiei cardiologului de origine irakiană Al-Azzawi a ieşit la iveală, cauzele care au dus la moartea soţiei acestuia şi a fiului lor în vârstă de 11 luni nu erau cunoscute încă, misterul plutind în continuare în jurul acestei cumplite drame.

După ce şi-a mai revenit din şoc, medicul a stat de vorbă cu anchetatorii, exprimându-şi dorinţa de a-şi vedea la morgă soţia şi copilul înainte ca legiştii să treacă la autopsierea celor două victime, respectând în acest fel o tradiţie musulmană

 |
12 May 2011
2171
de

Recent, România a trecut la implementarea unui mecanism unic de alertă, proiect cofinanţat de Comisia Europeană, ce are ca scop instituirea unui sistem de alertă naţional în cazul răpirii unui copil.

Intitulat „Alertă răpire copil”, proiectul este derulat de IGPR în parteneriat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual. Proiectul a debutat cu o campanie de informare care se desfăşoară în prezent şi pe raza judeţului Buzău.

 |
12 May 2011
1787
de

Soţia medicului irakian a fost găsită spânzurată, iar copilul de 11 luni zăcea lângă ea fără viaţă

Gazele de la aragaz erau deschise, iar uşa apartamentului încuiată pe interior

Medicul cardiolog Al-Azzawi-Ala-Aldin, cunoscut printre pacienţi şi colegi drept „doctorul Ali”, trăieşte în aceste zile o dramă sfâşietoare, după ce ieri soţia şi fiul său în vârstă de doar 11 luni au fost găsiţi morţi în apartamentul în care familia locuia cu chirie de aproape un an. Tragedia este cu atât mai mare, ţinând cont de faptul că moartea celor doi este deocamdată un mister total, atât pentru cei apropiaţi, cât şi pentru anchetatori, care la această oră pot face doar supoziţii despre cele petrecute.

 

 |
12 May 2011
2792
de Călin BOSTAN

 

Prezent luni la Buzău, alături de premierul Emil Boc, ocazie cu care a semnat, alături de viceprimarul Marcel Ciolacu, contractele aferente proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional şi incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Buzău, ministrul Elena Udrea a promis că va continua să se ocupe de proiectele iniţiate de ministerul pe care îl conduce în judeţul său natal: “Sunt multe alte proiecte pe care le avem aici la Buzău. Nu am uitat de locuinţele A.N.L., pe care le-am înscris în programul comun cu Ministerul Apărării Naţionale - cel la iniţierea căruia am venit aici împreună cu domnul ministru Oprea - sperăm să putem demara licitaţia şi, fiind vorba despre un număr mare de locuinţe, sperăm să putem lansa programul de atragere de fonduri private pentru construcţia de locuinţe A.N.L., însă, în mod cert, îi vom da drumul în acest an. Am făcut o vizită, anul trecut, legată de potenţialul turistic al judeţului Buzău, am fost în Pietroasele, am introdus Căminul Cultural de acolo la reabilitare”, a spus ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

 |
12 May 2011
1798
de autor nespecificat

 

 

Concentraţia mare de sărbători – oficiale ori foste oficiale – din zilele de 8, 9 şi 10 Mai îi poate pune, uneori, în mare dificultate chiar şi pe şcolarii conştiincioşi şi cu note mari la Istorie. De aceea, nu este de mirare că, pentru mulţi oameni vârstnici, semnificaţia acestor zile este o necunoscută sau chiar reprezintă nişte informaţii despre care au condiderat că nu merită a fi reţinute. Cu oarecari excepţii, bineînţeles. Iată, deci, ce au răspuns cetăţenii din Săpoca, participanţi la dezbaterile din Poiana lu´ Iocan, la următoarea întrebare:

Ce sărbătorim de 8 Mai? Dar de 10 Mai?

 

 |
12 May 2011
1355
de

Un adolescent de 19 ani a avut parte de un sfârsit groaznic, la finele saptamânii trecute fiind gasit zacând fara viata cu trupul prins într-un gard de sârma ghimpata. Pe cat de cumplita i-a fost moartea, pe atât de stupida pare a fi împrejurarea în care a avut loc tragedia, totul petrecându-se cel mai probabil pe fondul consumului exagerat de alcool.

 |
10 May 2011
1902

Stiri Agerpres

Mișa (MFP): Evaziunea fiscală subminează sustenabilitatea economiei, taxarea corectă și competiția onestă
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:37 PM

Evaziunea fiscală subminează sustenabilitatea economiei, taxarea corectă și competiția onestă, iar România va continua să susțină evoluția cadrului fiscal și îmbunătățirea instrumentelor de luptă împotriva evaziunii, a declarat, luni, ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, la Seminarul de Formare în domeniul Schimbului de Informații organizat sub egida Forumului Global și a ANAF.

REPORTAJ Sibiu: A părăsit o multinațională, pentru o afacere de succes - bijuterii inedite din ceasuri, telefoane și laptopuri stricate
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:33 PM

Una din cele mai căutate căsuțe din Târgul de Crăciun de la Sibiu este cea în care sunt expuse bijuterii inedite, realizate manual de brașoveanca Diana, cea care a părăsit o multinațională și a "meșterit" în ultimii cinci ani o afacere de succes, realizând aproape orice din piese provenind de la ceasuri, telefoane mobile și laptopuri stricate.

Ungaria susține că se confruntă cu un 'atac frontal' din partea lui George Soros
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:12 PM

Ungaria se confruntă cu un 'atac frontal' din partea miliardarului american George Soros, care atacă țara prin intermediul organizațiilor sale neguvernamentale și al birocraților Uniunii Europene, a declarat vicepreședintele partidului de guvernământ Fidesz, Gergely Gulyas, relatează Reuters.

Plenul a aprobat ca legile cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în comisia specială condusă de Iordache
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:10 PM

Plenul comun al Parlamentului a aprobat luni, cu 198 de voturi "pentru" și 119 "împotrivă", modificarea regulamentului Comisiei speciale privind sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislației în domeniul Justiției, astfel încât actele normative cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în această comisie.

CEPCB: Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de 2016
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:09 PM

Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de anul precedent cu zece procente, însă situația rămâne "gravă" deoarece continuă creșterea rapidă a consumului de antibiotice de rezervă, care ar trebui să fie prescrise în ultimă instanță, se arată într-un studiu realizat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, prezentat luni de prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Nov, 13:38 nu cred
vasile a comentat pentru articolul Fostul senator de Buzău Teodorovici, printre martorii care au confirmat că Tel Drum este firma lui Dragnea:
Nu cred că se va finaliza dosarul Tel Drum. Dacă legea a fost făcută în așa fel încât eu să am o firmă și nimeni să nu știe că e a mea , cal care a gândit-o e consultant în Sicilia probabil. Camora și Nașul rămân fraeri pe lângă legiuitorii noștri. „Unde lucrezi?”-La tel drum! -„ce-i aia?”-o firmă care umblă Teleleu și face drumuri. „aha și cui e?”-a lui Teleleu Tănase! „cine-i ăla?” -nu se știe!!!
19 Nov, 13:34 observator
ionescu o. a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
Observator pe naiba! Pus doar pe șicane de postac. E limpede că „nu vede pădurea din cauza copacilor”.N-ai cu cine să limpezești ceva din pricina tendințelor oportuniste...
19 Nov, 13:30 vin
ionescu o. a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Nu e un zvon ci un proiect. Îngijorarea profesorilor e maximă...Unul-de educație fizică-se întreba cum va face sport cu tableta-n mână. Altul-diriginte- se plânge că n-are unde să le depoziteze în clase. Un profesor de matematică era fericit:„eu pot preda și face exerciții la tabletă, de acasă. Cineva -administratorul unei școli-s-a hotărît să se reprofileze pe depanare tablete.Informaticianul din altă unitate bănuie că tabletele nu vor fi de calitate și nici leptopurile. Un părinte era mânios :„Adică nu-i deajuns că fi-miu stă toată ziua acasă cu nasul în calculator, să-i văd și la școală?”O mămică zglobie a întrebat directoarea unei școli: „Da de jucat se vor mai juca elevii ăștia?”Oricum vor nu vor unii , VIN TABLETELE ȘI LEPTOPURILE!!! Să nu vă bateți pe ele...
Google PageRank Checker