27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:41 AM

de

*În această perioadă, poliţiştii au constatat şi alte 700 de abateri de la regulile de circulaţie, cele mai multe constând în nerespectarea limitei de viteză

Aşa cum se obişnuieşte pe la noi cu ocazia marilor sărbători, buzoienii au chefuit pe cinste în week-end, profitând din plin de faptul că au mai avut la dispoziţie o zi liberă pentru a marca aşa cum se cuvine sărbătoarea Rusaliilor.

 |
14 Jun 2011
1468
de

Pe lângă celelalte surse de venit, municipalitatea râmniceană a obţinut fonduri inclusiv din concesionarea unor terenuri, bani care au fost direcţionaţi către instituţiile subordonate primăriei locale.

            Potrivit datelor furnizate de primarul Râmnicului, Viorel Holban, în urma vânzării loturilor de teren concesionate s-au obţinut cca. 5 miliarde de lei vechi, sumă folosită pentru dezvoltare. „Această sumă a fost redirecţionată către instituţiile noastre subordonate, pentru reparaţii capitale şi investiţii. Un prim beneficiar a fost societatea ACVATERM, pentru achiziţionarea a două automăturători stradale

 |
14 Jun 2011
1634
de

Lipsa utilităţilor constituie un adevărat obstacol pentru investitorii care vor să îşi deschidă afaceri în mediul rural, lucru dureros constatat şi de reprezentanţii administraţiei publice locale din Glodeanu Sărat.

            O crescătorie de păsări şi chiar o clinică particulară au fost până acum investiţiile care ar fi putut fi demara la Glodeanu Sărat, dar lipsa reţelei de gaze naturale a împiedicat acest lucru. În aceste condiţii, reprezentanţii primăriei locale au întocmit documentaţia necesară realizării aducţiunii de gaze, pe care au depus-o la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

 |
14 Jun 2011
1441
de

* Ca de obicei, tarabele comercianţilor nu mai atrag cu nimic, fiind pline de kitsch-uri şi chinezării

La sfârşitul săptămânii trecute, Drăgaica şi-a deschis din nou porţile pentru două săptămâni, eveniment ce s-a bucurat de prezenţa câtorva sute de buzoieni în frunte cu primarul Constantin Boşcodeală, care şi-a găsit timp să treacă puţin şi prin Drăgaică, chiar dacă avea o zi foarte încărcată, urmând a fi naş la aşa-numita nuntă a anului. Ca de obicei, în cinstea evenimentului a fost organizat şi un specatacol care anul acesta i-a avut capete de afiş pe Irina Loghin şi Fuego, în rest neputând fi remarcată nicio schimbare faţă de anii precedenţi.

Concluzia generală a celor obişnuiţi să frecventeze an de an târgul este aceea că “nu mai e Drăgaica aia care era odată”, în sensul că lucrurile s-au schimbat în rău, iar bâlciul a devenit o simplă piaţă de desfacere pentru mărfuri de proastă calitate şi un îndoielnic bun gust.

 |
13 Jun 2011
2098
de

 Zilele trecute, un bărbat de 55 de ani a fost prins după ce i-a smuls portofelul unei trecătoare şi apoi a fugit, refugiindu-se în incinta unui magazin, o contribuţie importantă la capturarea sa având-o şi doi trecători care l-au urmărit imediat după ce a comis fapta.

            Tâlhăria a fost comisă în plină zi, într-o zonă centrală a oraşului, tupeul de care a dat dovadă autorul fiind cu atât mai mare cu cât zona era foarte circulată la acea oră. Victima, o femeie de 44 de ani, tocmai ieşise dintr-un magazin şi intenţiona să pună portofelul în geantă când a fost observată de bărbatul care se afla prin preajmă.

 |
13 Jun 2011
1677
de

 Un tânăr de 24 de ani din Grebănu a trăit ruşinea vieţii sale după ce a fost prins zilele trecute că încerca să iasă dintr-un hipermarket având ascunse pe sub haine mai multe costume de baie şi cămăşi de noapte pe care le culesese de pe rafturi şi nu avea de gând să le plătească. Nu faptul ca a fost prins la furat ar fi atât de jenant, cât atracţia nefirească pe care tânărul o avea pentru articolele de lenjerie de damă, ajungând să rişte atât pentru un costum de baie sau o cămaşă de noapte.

 |
13 Jun 2011
2480
de

* Sute de copaci au fost tăiaţi ilegal după ce au fost însemnaţi cu marcaje false

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii buzoieni împreună cu inspectori de la ITM au dat de urma unei afaceri profitabile derulate în pădurile judeţului de către o firmă din Vrancea care exploata arbori pe care îi tăia ilegal, folosindu-se de marcaje false pentru  a da o tentă de legalitate activităţii. A fost vorba de o amplă acţiune derulată în comun de poliţişti şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, vizând prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise în domeniul silvic, dar şi identificarea cazurilor de muncă la negru în activităţile derulate pe această linie. Controlul s-a desfăşurat în zona Gura Teghii-Calvini-Chiojdu, atât pe suprafeţele împădurite, cât şi la 11 agenţi economici dar şi pe şodele, pe linia verificării legalităţii transporturilor de lemne.

 

 |
13 Jun 2011
4236
de

Pe vremuri de criză, reprezentanţii administraţiilor publice locale se gândesc la diverse soluţii pentru a face economii din fondurile comunităţii.

         O astfel de decizie aparţine primarului Ion Zaharia din Florica, şeful executivului local împreună cu consilierii din comună hotărând să achiziţionize două utilaje atât pentru a executa în regie proprie o serie de lucrări de interes public, cât şi pentru prestarea unor servicii către săteni. “Anul trecut am achiziţionat o volă în leasing, pentru care plătim 35 milioane lei vechi pe lună, utilaj pe care îl folosim în principal pentru balastarea drumurilor, dar şi pentru alte lucrări.Autogospodărirea cu utilajele noastre este o soluţie pentru a realiza balastarea mai multor străzi, cu aceiaşi bani, comparativ cu situaţia în care am fi apelat la firme de specialitate.

 |
13 Jun 2011
1311
de

 Situaţia preluării patrimoniului unităţilor militare râmnicene dezafectate de către administraţia municipiului Rm. Sărat rămâne încă în coadă de peşte, deşi de la semnarea documentelor premergătoare acestui transfer au trecut luni bune.

         Potrivit datelor furnizate de către primarul Râmnicului, Viorel Holban, toate actele necesare acestui transfer se află încă pe masa ministrului Apărării, Gabriel Oprea, până în prezent nefiind luată o decizie privind perfectarea şi punerea în practică a acestui demers, lucru care în opinia sa nu este în regulă. “Într-o unitate militară încă mai este personal acolo şi este în conservare.

 |
13 Jun 2011
1640
de Monica BĂNICĂ

Parcul “Crâng” a fost în weekend gazda celei de-a patra ediţii a Maratonului adopţiilor pentru câini şi pisici.

      În pofida vremii  capricioase, cortul instalat în apropierea Obeliscului şi care adăpostea cuştile cu căţei şi pisici, toţi dornici să-şi găsească stăpâni, i-a atras ca un magnet pe buzoienii ieşiţi la plimbare în parc.

 |
13 Jun 2011
2236
de

Aproximativ 150 de persoane au fost prezente a doua zi după nunta deputatului Adrian Mocanu cu tânăra Roberta Doloiu la tradiţionala ciorbă de potroace.

Petrecerea a fost găzduită tot de patinoarul Ice Magic. De data aceasta, responsabili cu buna dispoziţie au fost Fuego şi Orchestra de muzică populară a Radiodifuziunii, precum şi câţiva solişti de pe plaiuri buzoiene. Invitaţii au servit, la alegere, ciorbă de burtă sau de curcan, câte o friptură, precum şi sarmale de la nuntă, reîncălzite.Totul stropit din belşug cu vin din cramele de Buzău.

 |
13 Jun 2011
2390
de Monica BĂNICĂ

De astăzi, pacienţii primesc din nou reţete compensate şi bilete de trimitere

      Odiseea conflictului medicilor de familie cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) este pe punctul de a se încheia astăzi.

      Cel puţin asta au anunţat de la finalul săptămânii trecute reprezentanţii CNAS şi ai Ministerului Sănătăţii, indicând ca final al acestor proteste  data de 14 iunie, când medicii de familie  au dat asigurări că vor relua eliberararea reţetelor compensate şi a biletelor de trimitere.

 

 

 |
13 Jun 2011
1570
de Călin BOSTAN

Privită de unii drept o demonstraţie a forţei baronilor de Buzău, de alţii drept un simplu eveniment fericit din familia preşedintelui Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, nunta deputatului Adrian Mocanu şi a fiicei omului de afaceri Gheorghe Doloiu, reprezintă, fără îndoială, o sursă inepuizabilă de bârfă politico-mondenă, dar şi un bun prilej de a face o cât de sumară analiză a raportului de forţe din interiorul alianţei socialiste de la nivelul judeţului Buzău.

 |
13 Jun 2011
2093
de autor nespecificat

 

 |
12 Jun 2011
7484
de autor nespecificat

 

 |
12 Jun 2011
11856
de autor nespecificat

 |
11 Jun 2011
4731

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker