27 de ani
de presa libera
Joi, August 17, 2017 16:28 PM

de

* Începând de azi, până pe 31 iulie, Poliţia şi ARR-ul vor fi cu ochii pe transportatorii de persoane

Săptămâna debutează cu o acţiune concertată, desfăşurată în comun de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi inspectorii de la ARR, ţinta luată în colimator fiind conducătorii vehiculelor destinate transportului de persoane , vehicule a căror capacitate de transport este mai mare de 8+1 locuri. Astfel, începând de azi, echipele mixte se vor afla zilnic în teren, atât pe traseele microbuzelor şi autobuzelor care efectuează curse în oraş, cât şi pe rutele de transport între localităţi.

 |
23 Jul 2011
2021
de

*Pilotul buzoian se află în continuare în stare critică, internat la Spitalul Floreasca din Bucureşti

*Victor Huci a suferit numeroase traumatisme şi arsuri, fiind suspectat şi de fractură cervicală

 |
23 Jul 2011
3436
de

Localnicii din Pietroasele care îşi au gospodăriile în apropiere de pasajul construit pe Drumul Vinului pentru a proteja situl arheologic al băilor romane descoperit cu ocazia lucrărilor, riscă în orice moment să se trezească în curte sau pe acoperişul casei cu vreo maşină zburată de pe şosea, oamenii privind cu îngrijorare peste gard de câte ori aud un motor turat.

 

 |
23 Jul 2011
1338
de Călin BOSTAN

Chiar dacă face parte dintre cele trei comune buzoiene care nu este străbătută de niciun drum judeţean ori naţional, una dintre principalele preocupări ale administraţiei locale din Pănătău este modernizarea şi menţinerea în stare cât mai bună a drumurilor comunale de pe raza acesteia. Primarul Nicolae Stoica spune că, în urmă cu doi ani, DC 172 a beneficiat de o finanţare în valoare de 500.000 lei (5 miliarde lei vechi) din partea Companiei  Naţionale de Investiţii, ca drum-pilot, pentru modernizarea sa. De asemenea, au fost balastaţi 10 kilometri de drum comunal, pe raza satelor Begu, Lacul cu Anini şi Tega, lucrare în valoare de 350.000 lei (3,5 miliarde lei vechi).

 |
23 Jul 2011
2726
de Călin BOSTAN

Arborii căzuţi din pricina vântului cu aspect de vijelie care au afectat căile de comunicaţii, aceasta a fost principala problemă înregistrată pe parcursul furtunii care a cuprins, miercuri noapte, întregul judeţ. Conform prefectului Paul Beganu, în municipiul Buzău, a fost doborâţi un arbore în imediata vecinătate a societăţii ”Contactoare”, precum şi un stâlp de iluminat pe strada Ion Băieşu.

 |
21 Jul 2011
1550
de Călin BOSTAN

*”În iunie s-au aprobat 24 de posturi pentru 12 administraţii”, a spus prefectul Paul Beganu

Primăriile buzoiene profită din plin de deblocarea posturilor din administraţia publică locală, în fiecare lună Instituţia Prefectului primind asemenea solicitări, a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentantul Guvernului în teritoriu.

 

 |
21 Jul 2011
1564
de

* Senatorul Ion Vasile, viceprimarul Marcel Ciolacu, directorul URBIS Petre Burada şi alţi 700 de posesori de certificate şi-ar putea pierde privilegiile, dacă ameninţările premierului Boc se aplică

 |
21 Jul 2011
3340
de Călin BOSTAN

Un parc balnear ar putea constitui, alături de Muzeul Minei, un nou punct de atracţie turistică pentru staţiunea Sărata Monteoru, dacă Primăria Merei va primi, din partea Ministerelor Agriculturii şi al Dezvoltării Regionale şi Turismului, o finanţare de 5-7 milioane lei (50-70 miliarde lei vechi) pentru realizarea acestuia. Proiectul,  care va include şi o sală de agrement de 600 locuri, ce ar putea fi situată în zona pensiunii ”Casa cu Tei”, se află, conform primarului comunei Merei, Ion Fătu, în stadiul de studiu de fezabilitate, pentru care a şi fost alocată suma de 70.000 lei (700 milioane lei vechi).

 |
21 Jul 2011
1740
de

Un buzoian de 34 de ani, care îşi propusese să muncească doar pentru el şi se apucase de taximetrie, a realizat între timp că i-ar merge şi mai bine dacă s-ar apuca şi de proxenetism, folosindu-se de statutul de taximetrist drept paravan, maşina pe care practica devenind foarte importantă în această ecuaţie.

 

 |
21 Jul 2011
3101
de

* Plângerile de de acest gen la 112 au făcut ca numărul furturilor să crească artificial cu peste 50 la sută

* Şeful IPJ declară că este vorba de „furturi de subzistenţă”, comise pe fondul neajunsurilor create de criză

 

 |
21 Jul 2011
2201
de

* O Dacie care transporta frecvent pasageri între Buzău şi Săgeata s-a zdrobit de un camion care i-a tăiat calea

Grav accident de circulaţie, ieri dimineaţă, pe DJ 203K, eveniment în urma căruia o persoană a murit, iar alte două au fost rănite şi se află în prezent internate la Spitalul judeţean, în timp ce şoferul vinovat de producerea accidentului a scăpat teafăr şi este cercetat penal pentru ucidere din culpă.

 

 |
21 Jul 2011
3107
de

 

* Buzoianul de 28 de ani era căutat de autorităţile din Germania pentru mai multe furturi

În tentativa sa de a se căpătui peste hotare, Vasile C., un tânăr de 28 de ani, din Pătârlagele, a eşuat lamentabil, aflându-se în prezent în arest şi asteptând să fie trimis în Germania pentru a fi cercetat pentru mai multe furturi pe care le-ar fi comis aici.

 |
19 Jul 2011
3503
de

* Poliţiştii au descins în locuinţele a doi contrabandişti ţinuţi sub observaţie de mai multă vreme

Zilele trecute, poliţiştii buzoieni au făcut o nouă captură constând în peste 8.000 de ţigarete de contrabandă descoperite în casele a doi localnici din Ruşeţu, cunoscuţi ca principalii furnizori de „ţigări moldoveneşti” din zonă.

 

 |
19 Jul 2011
2100
de

Deznodământ tragic dar, totodată, previzibil în cazul tânărului de 25 de ani, dispărut miercurea trecută de la o stână de pe raza localităţii Săgeata, acesta fiind descoperit ieri plutind fără viaţă în apele râului Buzău.

 

 |
19 Jul 2011
2505
de

* În lunile iulie şi august, când consumul de apă este mai mare, Primăria plăteşte 6 lei din contul fiecărei facturi

Demarate în cursul anului 2005 cu fonduri Sapard, lucrările pentru alimentarea cu apă a locuitorilor din comuna Pietroasele s-au desfăşurat în două etape şi au fost finalizate de curând, primarul Cornel Enache declarând că la momentul actual nu există nicio gospodărie care să nu poată beneficia de apă curentă.

 |
19 Jul 2011
1508
de Călin BOSTAN

Finalizarea lucrărilor de reabilitare şi de extindere a şcolii cu clasele I-VIII din Merei a secătuit, practic, bugetul comunei, declară primarul Ion Fătu, care spune că suma de 50.000 de lei (500 milioane lei vechi) primiţi de la Guvern la ultima rectificare bugetară a anului 2010 a fost infimă faţă de costul total al lucrării, de un milion lei (10 miliarde lei vechi).

 |
19 Jul 2011
1308

Stiri Agerpres

INHGA: Cod galben de inundații pe râul Olt, pe raza județelor Covasna, Harghita și Brașov, până la ora 21:00
Joi, August 17, 2017 16:00 PM

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele cinci ore, în bazinul hidrografic Olt.

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului
Joi, August 17, 2017 15:59 PM

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, potrivit unei decizii luate joi la o dezbatere care a avut loc la Ministerul Sănătății.

Bodog: Vaccinul pneumococic pentru copii, un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva bolilor
Joi, August 17, 2017 15:55 PM

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat joi că introducerea efectivă, din acest an, a vaccinului pneumococic pentru copii reprezintă un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva unor boli precum pneumonii, otite, septicemii și meningite.

Constanța: Primarul Decebal Făgădău va deschide lucrările Conferinței PRIA Aviation
Joi, August 17, 2017 15:54 PM

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, va participa vineri, 18 august, la lucrările conferinței PRIA Aviation, ce va avea loc pentru al doilea an succesiv în județul Constanța, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Supus criticilor, Donald Trump acuză presa că i-a 'deformat' afirmațiile despre violențele de la Charlottesville
Joi, August 17, 2017 15:49 PM

Președintele american Donald Trump a estimat joi că mass-media au 'deformat' declarațiile sale de după protestele violente de sâmbătă din Charlottesville, în timpul cărora o femeie a fost ucisă, informează DPA și AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Aug, 15:51 Traian
Ilie a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Incepand cu1975 a fost primsecretar la buzau, pana atunci a fost Ion Sarbu !!
17 Aug, 09:03 Marcel se-ncordează dar s-ar putea să facă febră!
Pixelu sceptic a comentat pentru articolul Cum a aruncat Boşcodeală ani la rând asfaltul la canal:
Nu cred că este pură întâmplare faptul că saitul ADI „Buzău 2008” și-a modificat înfățișarea, activă fiind doar pagina de start și probabil așa va rămâne mult timp de acum încolo. Chiar sunt curios ce modificări se vor propune la Contractul de Delegare astfel încât să nu sară de băs în sus reprezentanta Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în România (o româncă sadea care n-are nici cea mai mică străbatere să pună propriile interese înaintea intereselor propriilor concetățeni români) și să amenințe cu proceduri de infringement și returnarea împrumuturilor nerambursabile derulate prin POS Mediu între anii 2007-2013 (100 milioane euro) și POIM 2014-2020 (~200 milioane euro). Vă readuc aminte că nu este vorba doar de ADI „Buzău 2008” ci de multitudinea de ADI înființate cu același scop în toată țara (nu le-am numărat dar cred că în aproape fiecare județ este constituit un ADI – dacă nu este cu apă atunci sigur este cu gunoi). Miza este uriașă. Dacă s-ar modifica algoritmul de calcul al tarifului operatorului Compania de Apă Buzău S.A., în sensul micșorării tarifelor, s-ar creea un precedent periculos care ar putea să genereze un tăvălug de astfel de modificări în toate ADI-urile din țară, fapt de neconceput pentru cel care deține în momentul actual controlul și anume BERD. Să nu ne amăgim cu mușchii lui Ciolacu. Orice partid aflat vremelnic la guvernare nu face decât să pună în practică voința proprietarului de drept al României, acela care deține capitalul și cum România mai deține mai puțin de 4% din active cam ăsta este aportul la deciziile pe care le ia partidul aflat la guvernare. În firma pe care o administrez eu dețin capitalul și, în consecință, sunt cel care ia deciziile, salariații n-au nicio putere de decizie. Cea mai recentă ispravă a bravilor apărători ai nevoiașilor este trecerea CAS-ului și a CASS-ului de la angajator la angajat, lucru care va genera anularea majorării salariului minim pe economie, fiind încă un cadou oferit capitalului în defavoarea muncii. Pare ipocrizie că tocmai eu, în calitate de angajator, critic o măsură care îmi convine dar dacă se perpetuează trendul cu cadourile oferite capitalului în defavoarea muncii (să împaci și capra și varza este imposibil), România va deveni în cel mai scurt timp un teritoriu pustiu, populația fiind forțată să migreze spre teritorii în care un loc de muncă o scoate din sărăcie și nu o adâncește, așa cum se întâmplă acum în colonia încă România.
17 Aug, 08:13 Compania de apa Nehoiu
Nehoianu a comentat pentru articolul Cum a aruncat Boşcodeală ani la rând asfaltul la canal:
Referitor la angajari,si la Nehoiu sau facut tot pe pile. Aici angajarile sau facut cu acordul domnului primar Milea.Marea majoritate a angajatilor sunt membri Psd Nehoiu.Spaga ptr angajare a fost de 2000 lei.In oras sunt abonati care nu platesc apa.Analizati si cum a fost executat proiectul de racordare la apa si canal.Aceasta lucrare a fost castigata de Hidroconstructia Bucuresti,dupa care este subinchiriata firmelor de casa a Psd.Sau executat lucrari pe unele tronsoane unde era deja apa si canal.Vedeti cum au fost avizate si fazele determinante de catre Inspectia de stat in constructii.In oras daca nu esti agreat de Milea,Constantinescu si celebru de acum Muzgoci(mai nou mare sef la serviciul urbanism oras Patarlagele)
Google PageRank Checker