27 de ani
de presa libera
Joi, August 17, 2017 16:28 PM

de

* Diabeticii stau de o lună fără medicamente, iar bolnavii de cancer nu se mai pot trata ambulatoriu

Buzoienii bolnavi de cancer, cei cu diabet şi pacienţii din cadrul programului de TBC sunt condamnaţi, de luna aceasta, să renunţe la tratament, pentru că fondurile Casei de Asigurări de Sănătate au fost epuizate. Dacă nu se face o rectificare bugetară, nu se întrevede o posibilitate de redresare a situaţiei, iar responsabilii din sănătate dau din umeri.

 |
27 Jul 2011
1480
de

* Locatarii sunt nemulţumiţi de lucrările care se fac pe casa scării pentru cablarea blocurilor

La o întâlnire avută recent cu reprezentanţii principalilor furnizori de servicii, vicepreşedintele filialei Buzău a Uniunii Asociaţiilor de Proprietari, Constantin Ionescu, a pus pe tapet o problemă tot mai stringentă pe care o reclamă din ce în ce mai mulţi locatari, nemulţumiţi de zgomotul şi de stricăciunile produse  în blocuri de echipele de tehnicieni ale diferitelor firme de cablu.

 |
27 Jul 2011
1739
de

Pentru lucrări vor fi alocate 39 miliarde lei vechi

Localnicii din Gomoieşti, comuna Costeşti, vor avea mai multe şanse să îşi convingă copiii să îşi construiască locuinţe în satul natal, deoarece în curând urmează să înceapă modernizarea drumului de acces care face legătura către restul comunei.

         Potrivit datelor furnizate de primarul Constantin Moise, pentru lucrările de asfaltare ale drumului Spătaru – Gomoieşti s-a organizat deja licitaţia de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. “S-a licitat asfaltarea drumului Spătaru – Gomoieşti, fiind vorba de 2,8 km, iar valoarea totală pentru această investiţie este de 39 miliarde de lei vechi.

 |
27 Jul 2011
2189
de

Aleşii locali speră ca lucrările să fie începute în septembrie-octombrie, perioadă optimă pentru plantări

Comuna Costeşti se numără printre administraţiile buzoiene în care vor fi amenajate parcuri şi spaţii verzi cu fonduri de la Ministerul Mediului.

 |
27 Jul 2011
1479
de

* Aproape 20 de medici de familie, în frunte cu dr. Angela Mazdrag, au năvălit ieri în biroul preşedintei CJAS Laura Cîrcei, să-i ceară socoteală că nu le plăteşte perioada în care au  protestat, iar pacienţii nu au primit medicamente compensate

     Un nou episod al scandalului dintre medicii de familie buzoieni şi Casa de Asigurări de Sănătate s-a consumat ieri, în biroul preşedintei Laura Cîrcei.

 |
27 Jul 2011
1679
de

* În ultimul timp a crescut îngrijorător numărul înşelăciunilor comise de cei ce se pretind „băieţii de la cablu”

Conform statisticilor Poliţiei, primul semestru al acestui an a fost unul prolific pentru escrocii ce acţionează bătând din uşă în uşă şi declinându-şi fel şi fel de calităţi, victimele predilecte ale acestora fiind în special persoanele vârstnice.

 |
27 Jul 2011
1636
de

* Fostul ofiţer s-a retras într-un conac la Săhăteni şi se ceartă aproape zilnic cu patronul unei pizzerii deschise peste drum

* Mărul discordiei îl constituie o parcare pe care Truţulescu nu şi-o doreşte în apropierea reşedinţei

Dispărut de mai multă vreme din atenţia opiniei publice, după ce ecourile afacerii „Ţigareta” s-au stins, colonelul Gheorghe Truţulescu s-a retras la ţară, în prezent petrecâdu-şi majoritatea timpului la conacul pe care îl deţine în comuna Săhăteni. Caracterizat de majoritatea localnicilor drept o prezenţă discretă, Truţulescu nu a ieşit până acum cu nimic în evidenţă şi nu a deranjat pe nimeni, nefiind la rândul său deranjat de ceilalţi.

 |
25 Jul 2011
3533
de

* ISU şi Inspectoratul de Jandarmi au primit ieri în dotare trei ATV-uri pentru intervenţie şi patrulare

Începând de ieri, pompierii şi jandarmii montani vor putea să răzbată cu mai multă uşurinţă în zonele greu accesibile şi în condiţii meteo extreme, după ce au primit în dotare trei ATV-uri nou-nouţe achiziţionate din banii Consiliului Judeţean, ce vor putea fi folosite cu prima ocazie.

 

 |
25 Jul 2011
5029
de

Aleşii locali speră să obţină fonduri şi pentru canalizare

Astăzi este o zi importantă pentru aleşii locali din Gherăseni, fiind programată organizarea licitaţiei pentru lucrările de reabilitare a drumului comunal DC 29.

         Modernizarea principalului drum către proprietăţile agricole ale localnicilor era cuprinsă în proiectul pentru Măsura 322, documentaţia fiind depusă apoi pentru obţinerea finanţării la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Potrivit datelor furnizate de primarul Vasile Ţintă, fondurile alocate pentru acest obiectiv se cifrează la nouă miliarde de lei vechi. “Reabilitarea acestui drum este foarte importantă pentru comunitatea noastră, deoarece această cale rutieră asigură accesul către proprietăţile agricole ale localnicilor."

 |
25 Jul 2011
1512
de

Reprezentanţii Primăriei Gherăseni au alocat fonduri din bugetul local pentru reabilitarea mai multor sedii ale instituţiilor de interes public.

Potrivit datelor furnizate de primarul Vasile Ţintă, iniţial lucrările de reabilitare ale Căminului Cultural au făcut parte din documentaţia depusă pentru dezvoltarea comunităţilor din mediul rural alocate, prin Măsura 322 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

 |
25 Jul 2011
1552
de

* O femeie din Ojasca a fost lovită în plin de o maşină scăpată de sub control

Oboseala la volan se pare că a fost principala cauză a producerii unui grav accident ce a avut loc ieri la Ojasca, accident în urma căreia o femeie de 52 de ani a murit, iar şoferul care a lovit-o a ajuns rănit la spital. Poliţiştii care au efectuat cercetarea la faţa locului sunt de părere că şoferul a adormit la volan, întrucât pe asfalt nu au fost depistate urme de frânare...

 |
24 Jul 2011
1949
de

* Un bărbat a murit luat de ape, iar zeci de gospodării au fost inundate

* La Racoviţeni, trei localnici au fost înţepaţi de albine în timp ce încercau să salveze stupii din calea şuvoaielor

Efectele nedorite ale ploilor abundente căzute în ultimele zile nu au întârziat să se facă simţite, primele localităţi din judeţ afectate fiind Murgeşti şi Racoviţeni, acolo unde apele dezlănţuite ale pârâului Câlnău au produs pagube însemnate şi chiar au provocat moartea unui om, surprins de viitură în timp ce traversa un podeţ.

 |
24 Jul 2011
3549
de

Un grup de aproape 150 de localnici din Dealul Viei solicită reprezentanţilor Primăriei Merei să aloce sumele necesare extinderii alimentării cu apă în satul în care locuiesc.

         Petiţia adresată autorităţilor locale este semnată de nu mai puţin de 144 de persoane, care în calitatea lor de contribuabili la bugetul comunei îi cer primarului Ion Fătu ca la următoarea rectificare bugetară să ia în calcul inclusiv asigurarea sumei necesare pentru această investiţie.

 |
24 Jul 2011
1930
de

Investiţiile făcute pe cele 487 ha dintre Breaza şi Pietroasele vor fi punctate suplimentar la finanţările europene

Consiliile locale ale comunelor Breaza şi Pietroasele se numără printre primele din ţară care au obţinut împreună statutul de custode al unui sit natural de aproape 500 de hectare de teren, lucru care le va permite sătenilor obţinerea de produse eco...

 |
24 Jul 2011
1201
de

*Un bărbat a murit luat de ape iar zeci de gospodării au fost inundate

*La Racoviţeni, trei localnici au fost înţepaţi de albine în timp ce încercau să salveze stupii din calea şuvoaielor

 |
23 Jul 2011
2329
de

* Peste 200 de buzoieni protestează miercuri la Palatul Cotroceni

Înarmaţi cu bâte, fluiere şi pancarde, peste 200 dintre revoluţionarii înscrişi în Asociaţia Decembrie 1989 – Metrou, coordonată la Buzău de Gheorghe Ioniţă, vor lua drumul Capitalei miercuri dimineaţă, pentru a protesta împotriva măsurilor anunţate de premierul Emil Boc, de anulare a unor drepturi prevăzute de Legea Recunoştinţei.

 

 |
23 Jul 2011
1664

Stiri Agerpres

INHGA: Cod galben de inundații pe râul Olt, pe raza județelor Covasna, Harghita și Brașov, până la ora 21:00
Joi, August 17, 2017 16:00 PM

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele cinci ore, în bazinul hidrografic Olt.

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului
Joi, August 17, 2017 15:59 PM

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, potrivit unei decizii luate joi la o dezbatere care a avut loc la Ministerul Sănătății.

Bodog: Vaccinul pneumococic pentru copii, un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva bolilor
Joi, August 17, 2017 15:55 PM

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat joi că introducerea efectivă, din acest an, a vaccinului pneumococic pentru copii reprezintă un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva unor boli precum pneumonii, otite, septicemii și meningite.

Constanța: Primarul Decebal Făgădău va deschide lucrările Conferinței PRIA Aviation
Joi, August 17, 2017 15:54 PM

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, va participa vineri, 18 august, la lucrările conferinței PRIA Aviation, ce va avea loc pentru al doilea an succesiv în județul Constanța, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Supus criticilor, Donald Trump acuză presa că i-a 'deformat' afirmațiile despre violențele de la Charlottesville
Joi, August 17, 2017 15:49 PM

Președintele american Donald Trump a estimat joi că mass-media au 'deformat' declarațiile sale de după protestele violente de sâmbătă din Charlottesville, în timpul cărora o femeie a fost ucisă, informează DPA și AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Aug, 15:51 Traian
Ilie a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Incepand cu1975 a fost primsecretar la buzau, pana atunci a fost Ion Sarbu !!
17 Aug, 09:03 Marcel se-ncordează dar s-ar putea să facă febră!
Pixelu sceptic a comentat pentru articolul Cum a aruncat Boşcodeală ani la rând asfaltul la canal:
Nu cred că este pură întâmplare faptul că saitul ADI „Buzău 2008” și-a modificat înfățișarea, activă fiind doar pagina de start și probabil așa va rămâne mult timp de acum încolo. Chiar sunt curios ce modificări se vor propune la Contractul de Delegare astfel încât să nu sară de băs în sus reprezentanta Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în România (o româncă sadea care n-are nici cea mai mică străbatere să pună propriile interese înaintea intereselor propriilor concetățeni români) și să amenințe cu proceduri de infringement și returnarea împrumuturilor nerambursabile derulate prin POS Mediu între anii 2007-2013 (100 milioane euro) și POIM 2014-2020 (~200 milioane euro). Vă readuc aminte că nu este vorba doar de ADI „Buzău 2008” ci de multitudinea de ADI înființate cu același scop în toată țara (nu le-am numărat dar cred că în aproape fiecare județ este constituit un ADI – dacă nu este cu apă atunci sigur este cu gunoi). Miza este uriașă. Dacă s-ar modifica algoritmul de calcul al tarifului operatorului Compania de Apă Buzău S.A., în sensul micșorării tarifelor, s-ar creea un precedent periculos care ar putea să genereze un tăvălug de astfel de modificări în toate ADI-urile din țară, fapt de neconceput pentru cel care deține în momentul actual controlul și anume BERD. Să nu ne amăgim cu mușchii lui Ciolacu. Orice partid aflat vremelnic la guvernare nu face decât să pună în practică voința proprietarului de drept al României, acela care deține capitalul și cum România mai deține mai puțin de 4% din active cam ăsta este aportul la deciziile pe care le ia partidul aflat la guvernare. În firma pe care o administrez eu dețin capitalul și, în consecință, sunt cel care ia deciziile, salariații n-au nicio putere de decizie. Cea mai recentă ispravă a bravilor apărători ai nevoiașilor este trecerea CAS-ului și a CASS-ului de la angajator la angajat, lucru care va genera anularea majorării salariului minim pe economie, fiind încă un cadou oferit capitalului în defavoarea muncii. Pare ipocrizie că tocmai eu, în calitate de angajator, critic o măsură care îmi convine dar dacă se perpetuează trendul cu cadourile oferite capitalului în defavoarea muncii (să împaci și capra și varza este imposibil), România va deveni în cel mai scurt timp un teritoriu pustiu, populația fiind forțată să migreze spre teritorii în care un loc de muncă o scoate din sărăcie și nu o adâncește, așa cum se întâmplă acum în colonia încă România.
17 Aug, 08:13 Compania de apa Nehoiu
Nehoianu a comentat pentru articolul Cum a aruncat Boşcodeală ani la rând asfaltul la canal:
Referitor la angajari,si la Nehoiu sau facut tot pe pile. Aici angajarile sau facut cu acordul domnului primar Milea.Marea majoritate a angajatilor sunt membri Psd Nehoiu.Spaga ptr angajare a fost de 2000 lei.In oras sunt abonati care nu platesc apa.Analizati si cum a fost executat proiectul de racordare la apa si canal.Aceasta lucrare a fost castigata de Hidroconstructia Bucuresti,dupa care este subinchiriata firmelor de casa a Psd.Sau executat lucrari pe unele tronsoane unde era deja apa si canal.Vedeti cum au fost avizate si fazele determinante de catre Inspectia de stat in constructii.In oras daca nu esti agreat de Milea,Constantinescu si celebru de acum Muzgoci(mai nou mare sef la serviciul urbanism oras Patarlagele)
Google PageRank Checker