27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:41 AM

de

*I.T.M. Buzău a descoperit, la Ion Gavrilă, opt persoane care munceau fără forme legale la fermele sale de oi şi vaci

Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău a înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cel de-al  doilea dosar în care sunt reţinute acţiuni susceptibile a întruni elementele unor fapte penale, de la demarararea „Planului comun de acţiune“ privind reducerea incidenţei muncii la negru.

 |
14 Jun 2011
1448
de

Un hoţ la început de carieră a ajuns la propriu „de poveste” după ce, prins în flagrant de un cetăţean căruia tocmai îi furase nişte bani din gospodărie, a  luat-o la sănătoasa, aruncându-şi din mers papucii din picioare, pentru a nu-l împiedica la fugă. Mult mai în vârstă decât el, păgubitul nu a putut ţine pasul, însă a cules din noroi papucii hoţului, pe care i-a considerat corpuri delicte de o importanţă majoră pentru rezolvarea cauzei. Aşa cum văzuse prin filme, a pus papucii într-o pungă din plastic şi s-a prezentat la Poliţie, unde a povestit cum uitase o uşă deschisă la magazie, cum îl prinsese în fapt pe hoţ şi cum fugise acesta, lăsându-şi în urmă papucii, precum guşterul coada.

 |
14 Jun 2011
1742
de

Călătorii aflaţi marţi după-amiază pe peronul Gării Buzău au fost martorii unui cumplit accident, privind neputincioşi cum trenul pe care îl aşteptau să oprească în staţie surprinde între şine un tânăr care s-a grăbit să traverseze linia, deşi locomotiva se afla la mică distanţă.

Accidentul s-a petrecut la linia 3, în momentul în care rapidul de Suceava intra în staţie, victima neobservând, se pare, că trenul se apropiase.

 |
14 Jun 2011
2413
de

Un bărbat de 42 de ani din Dâmboviţa a comis un furt din curtea unei societăţi comerciale, demontând şase roţi de la o cisternă chiar sub nasul angajaţilor, mergând chiar mai departe şi făcându-şi apoi plinul din rezervorul acesteia, după ce a lăsat-o pe butuci.Omul a dat dovadă de mult tupeu, comiţând furtul pe parcursul câtorva ore, timp în care a acţionat nestingherit, fiind acoperit de faptul că era reprezentantul unei firme partenere de afaceri cu societatea căreia îi aparţinea cisterna.

 |
14 Jun 2011
1314
de

*Pe adresa Gărzii de Mediu au sosit numeroase sesizări în acest sens, dar sursa poluării nu a fost identificată

De câteva zile, locatarii cartierului Mihai Viteazul, în special cei care îşi au casele în apropierea staţiei de cale ferată se confruntă cu o problemă căreia nu au reuşit să-i găsească rezolvare, chiar dacă au apelat şi la autorităţi, făcând câteva sesizări la Garda de Mediu, în speranţa că vor descoperi sursa unui miros pestilenţial ce se aşterne la anumite intervale de timp în zonă.

 |
14 Jun 2011
2347
de Monica BĂNICĂ

*Sunt aşteptate în tabăra buzoiană peste 40 de echipe de elevi din întreaga ţară

Peste o lună, Tabăra buzoiană „Poiana Pinului“ va fi gazda concursului naţional pentru sănătate şi prim-ajutor „Sanitarii Pricepuţi”. Sunt aşteptate peste 40 de echipe de elevi din toate judeţele şi din Capitală, care timp de o săp­tămână se vor putea recreea în afara concursului într-un cadru natural deosebit, din apropierea Mănăstirii Ciolanu.

 |
14 Jun 2011
3098
de

În ultima perioadă, aleşii locali din Mihăileşti au alocat fonduri pentru reparaţii şi reabilitarea şcolilor din comună, primarul Stan Stan susţinând că nu a avut prea mare încredere că va primi fonduri de la nivel central.

            Pentru Şcoala din Mihăileşti, primarul Stan a explicat că anul trecut a fost alocată suma de 200 milioane de lei vechi, bani folosiţi pentru schimbarea tâmplăriei vechi cu tâmplărie termopan, anul acesta urmând să continue lucrările de finisaj necesare.

 |
14 Jun 2011
1556
de

Sătenii din comuna Florica vor intra în rândul lumii în ceea ce priveşte existenţa anexelor de pe lângă biserica locală destinate serviciilor religioase, prin construcţia unei capele.

            Noua construcţie se află chiar în centrul civic, ridicarea capelei fiind susţinută atât de enoriaşi, cât şi de către reprezentanţii Primăriei Florica. Potrivit datelor furnizate de primarul Ion Zaharia, iniţial ar fi dorit înfiinţarea unui centru social, investiţie care făcea parte dintr-un proiect integrat depus pentru modernizarea satelor. În condiţiile în care documentaţia nu a primit finanţare, alesul local a decis să sprijine iniţiativa preotului din sat.

 |
14 Jun 2011
1353
de

„Râmnicul va fi una dintre cele mai atractive destinaţii de turism ecumenic din zona Buzăului“, susţine primarul Viorel Holban

Strada Primăverii nr. 4, din Râmnicu Sărat, ar putea deveni o destinaţie foarte cunoscută pentru pasionaţii de turism ecumenic din ţară, dar şi din străinătate, prin derularea unui proiect de restaurare a Complexului Brâncovenesc.

 |
14 Jun 2011
2144
de

*Potrivit propunerii privind reorganizarea teritorială, buzoienii vor face parte din Moldova de Sud

*Proiectul nu se va realiza decât dacă UDMR va obţine un judeţ în care ponderea cetăţenilor de origine maghiară să fie majoritară

La mijlocul săptămânii trecute, cel mai activ jucător al României, Preşedintele Băsescu, a lansat ideea reorganizării administrativ teritoriale a României, care a început imediat să fie dezbătută în media. S-au aruncat idei, s-au adus argumente pro şi contra, fără a se sesiza faptul că scopul iniţial a fost atins. Ideea de reorganizare a fost impusă public, a devenit o temă de discuţie şi este acceptată chiar şi de unii reprezentanţi ai opoziţiei.

 |
14 Jun 2011
2197
de

CV de politician

Titi Holban, deputat P.N.L.

            Data şi locul naşterii: Vâlcelele (jud. Buzău), 10 noiembrie 1964

            Liceu absolvit: Liceul Industrial „Electroaparataj”, 1983

            Facultate absolvită: Facultatea de Contabilitate şi Economie Agrară, Universitatea „A. I. Cuza“ Iaşi, 1990

            Alte studii: Academia de Studii Economice Bucureşti, master în Managementul Afacerilor Publice Europene (2004)

 |
14 Jun 2011
1422
de Călin BOSTAN

*Pentru o gaură în gestiunea Primăriei de 932 milioane lei vechi

Fostul primar al comunei Verneşti, Constantin Oproescu, a fost condamnat, de Judecătoria Buzău, la un an de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu în formă continuată, tradusă printr-o gaură, în gestiunea instituţiei pe care a condus-o până în anul 2008, de 93.255 lei (932,550 milioane lei vechi). Alături de fostul primar, au mai fost condamnate două angajate ale Primăriei Verneşti, contabila Felicia Ştefănescu (un an închisoare cu suspendare) şi casiera Alecsandrina Miriţă (un an şi jumătate închisoare cu suspendare), cei trei având şi de plată, în solidar, suma sus-menţionată.

 |
14 Jun 2011
2816
de

*Mormanul de deşeuri zace „la fezandat” pe marginea pistei de la stadionul de atletism, la câţiva metri de locul în care Vanghelie a aterizat cu elicopterul

Luxul şi opulenţa afişate sâmbătă seară cu ocazia evenimentului nupţial din familia Mocanu, pe care mulţi s-au grăbit să-l catalogheze drept „nunta anului” sau chiar a secolului, contrastează flagrant cu imaginea patinoarului după plecarea invitaţilor şi cu muntele de gunoaie ce s-a înălţat alături, chiar pe marginea pistei stadionului de atletism.

 |
14 Jun 2011
2121
de

Mai nou, ultimul trend în branşa hoţilor de fier vechi este devastarea aparatelor de aer condiţionat, care îi atrag ca un magnet pe aceştia din cauza ţevilor de cupru care se vând bine la centrele de colectare.

            Un astfel de sport au practicat zilele trecute doi tineri din Buzău, care au escaladat acoperişul unei clădiri şi s-au apucat de lucru în văzul tuturor, trăgând de ţevile unei astfel de instalaţii. Câţiva locatari din zonă i-au zărit, dar le-a fost teamă să intervină, temându-se că tinerii ar putea deveni violenţi, aşa că au sunat la 112, sesizând Poliţia. Hoţii au fost surprinşi în plin proces distructiv şi nu au mai avut nicio cale de scăpare, fiind izolaţi pe acoperişul respectiv.

 |
14 Jun 2011
2331
de

Odată cu încălzirea vremii, pe şoseaua de centură şi în zona cluburilor din mediul rural au început din nou să-şi facă apariţia, uşor de recunoscut de către cei cu ochiul format, tentante pentru amatorii de o partidă de sex pe bani, dar, totodată o adevărată bătaie de cap pentru poliţişti care nu pot lua împotriva lor decât măsura sancţionării contravenţionale, pentru întocmirea unui dosar penal fiind necesar ca acestea să fie de mai multe ori depistate şi sancţionate, astfel putându-se face dovada că au ca principală ocupaţie prostituţia.

 |
14 Jun 2011
4319
de

*Pescarul a fost pus în urmărire generală, iar malurile lacului de acumulare sunt în continuare monitorizate

Drama continuă pentru rudele bărbatului de 42 de ani dispărut în urmă cu aproape două săptămâni în timp ce pescuia pe lacul de acumulare de la Siriu, omul fiind în continuare de negăsit, în ciuda eforturilor depuse de poliţiştii, pompierii şi scafandrii mobilizaţi în activităţile de căutare. Timp de mai multe zile, aceştia au răscolit pădurile din împrejurimi, au căutat pe toată suprafaţa lacului şi au sondat apele în adâncime, fără nicun rezultat, însă. Au fost mobilizaţi şi câţiva localnici, au fost chemaţi scafandri care au folosit un sonar performant, însă trupul pescarului dispărut nu a fost găsit nici pe apă, nici pe uscat

 |
14 Jun 2011
1677

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker