27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 01:35 AM

de Călin BOSTAN

* Primarul Valeriu Beşliu aşteaptă concretizarea a două proiecte de suflet, includerea în circuitul turistic a peşterilor de la Meledic şi protejarea colecţiei de cultură populară a Văii Slănicului

Obţinerea pentru zona Melediculului a statutului de zonă de dezvoltare turistică şi modernizarea Căminului Cultural Mânzăleşti sunt două dintre cele 14 proiecte ale Primăriei comunei Mânzăleşti aflate în diverse stadii de derulare ori de obţinere a finanţării, ne-a declarat primarul Valeriu Beşliu.

 |
06 Jul 2011
2368
de

* Pentru eliberarea răniţilor din cele două maşini implicate, a fost nevoie de intervenţia echipajului de la descarcerare

Miercuri după-amiază, circulaţia pe DN2 E85 a fost îngreunată timp de câteva zeci de minute din cauza unui grav accident de circulaţie, în urma căruia cinci persoane au fost rănite şi au rămas blocate în caroseriile contorsionate ale celor două maşini în care se aflau.

 |
06 Jul 2011
6698
de

Un localnic de 62 de ani din Berca s-a ales zilele trecute cu un dosar penal după ce a încercat să împrăştie o gaşcă de tineri adunaţi la colţul blocului care ascultau muzică şi nu îl lăsau să-şi facă somnul după beţie, omul punând mâna pe cuţit şi ieşind în stradă să restabilească liniştea. S-a întâmplat la lăsarea întunericului, după ce bărbatul îşi petrecuse mare parte din zi stând la umbră pe treasă şi golind pahar după pahar

 |
06 Jul 2011
1939
de

* Vizita oamenilor legii a fost una de bun augur, oamenii fiind instruiţi cum să se protejeze de hoţi şi de escroci

În cursul zilei de ieri, poliţiştii buzoieni, în colaborare cu jandarmii au desfăşurat o acţiune preventivă pe raza a două dintre comunele cu cei mai mulţi locuitori din judeţ, acesta fiind unul din criteriile pentru care Mărăcineniul şi Poşta Câlnău au fost alese pentru o astfel de activitate.

 |
05 Jul 2011
2578
de

* Un şofer matolit nu a vrut să stea să i se ia sânge, iar un tovarăş de pahar l-a încurajat să facă scandal

Ca şi cum nu ar fi fost suficient că şoferii băuţi au devenit aproape o prezenţă obişnuită pe şoselele din judeţ, nefiind zi în care poliţiştii să nu pescuiască cel puţin un astfel de exemplar în trafic, în ultima vreme se înmulţesc şi cazurile în care respectivii îşi dau în petec atunci când sunt aduşi la spital pentru a li se recolta probe.

 |
05 Jul 2011
1938
de

* Tânărul a comis un accident chiar în parcare şi a condus fără permis până la casa bunicii

Un tânăr de 21 de ani, din Pătârlagele, s-a trezit dis-de-dimineaţă cu chef de aventură, făcându-i-se subit dor de bunica sa, care locuia la Lopătari. S-a hotărât prin urmare să-i facă o vizită pe nepusă masă, folosindu-se de o maşină a părinţilor săi, care nu mai fusese mişcată de mult timp din parcarea aflată în faţa blocului, având acumulatorul „mort”.

 |
05 Jul 2011
1699
de

* 15 lucrători din cadrul IPJ şi alţi 26 de la ISU urmează să fie disponibilizaţi, în baza rezultatelor pe care le vor obţine la evaluări

* La jandarmi, alţi 15 subofiţeri au fost deja puşi la dispoziţie, iar în trei luni au mari şanse de a părăsi sistemul

 |
05 Jul 2011
1955
de

*Patronul SC Triculescu Service SRL are de încasat în total 9,5 miliarde lei vechi restanţe, inclusiv pentru Sala de sport Pogoanele şi alimentarea cu apă din Blăjani

Acumularea unor restanţe de ordinul miliardelor de lei vechi pentru lucrările executate în urma unor contracte cu statul îi determină pe oamenii de afaceri să ia măsuri extreme în încercarea de a recupera aceste datorii.

 |
05 Jul 2011
2045
de

Poliţiştii şi jandarmii se vor mobiliza astăzi pentru a descinde cu efective sporite la Mărăcineni şi Poşta Câlnău, de această dată acţiunea forţelor de ordine având un scop preventiv, menit să-i instruiască pe localnici despre modul în care trebuie să se protejeze de hoţi, dar şi despre regulile pe care trebuie să le respecte atunci când traversează sau se deplasează pe marginea drumului european ce tranzitează cele două localităţi.

 

 |
04 Jul 2011
1522
de Călin BOSTAN

*Se organizează licitaţie publică, ce pleacă de la 675 euro

Consiliul Local Municipal a aprobat, în şedinţa ordinară de joia trecută, vânzarea la licitaţie publică cu strigare a unui teren în suprafaţă de 15 metri pătra?i, teren aflat în proprietatea privată a municipiului. Terenul – în momentul de faţă viran, transformat în parcare ad-hoc de către locatarii blocului în faţa căruia este situat – se află în cartierul Micro XIV, la intersecţia străzii Prieteniei cu Aleea Şcolilor.

 |
04 Jul 2011
1882
de

* Animalul i-a condus pe anchetatori direct la poarta hoţului, urmând exact traseul parcurs de acesta în noaptea în care dăduse lovitura

Dacă şi în cazul lor s-ar oferi astfel de recompense, câinele poliţist Duş ar trebui propus la primă pentru luna aceasta datorită rapidităţii cu care a rezolvat un caz de furt reclamat zilele trecute de un bătrân de 86 de ani din Stâlpu, supărat că rămăsese peste noapte fără cazanul de ţuică, în valoare de 500 de lei, conform propriilor estimări.

 |
04 Jul 2011
1953
de

* Femeia a ajuns la spital până să-şi dea seama ce i s-a întâmplat

O femeie de 40 de ani a fost zilele trecute victima unui accident mai puţin obişnuit, în urma căruia a ajuns pe patul de spital, putându-se totuşi considera norocoasă că a scăpat cu viaţă. Victima a fost lovită din senin în timp ce mergea pe trotuar de un obiect greu, pe care nu a apucat să îl identifice în primă fază, abia ulterior aflând că fusese vorba de o roată de remorcă desprinsă de la un vehicul care trecuse prin dreptul ei.

 |
04 Jul 2011
2078
de

*Aleşii locali vor să facă investiţiile “pe bucăţi”, cu bani din bugetul local

Aleşii locali din comuna Robeasca sunt decişi să investească bani din bugetul local pentru a reface acoperişul Şcolii cu clasele I-VIII din centrul civic, deşi în vederea reabilitării acestui obiectiv au avut depus un proiect pentru obţinerea de fonduri regionale.

 |
04 Jul 2011
1677
de

*“De această sumă e nevoie într-o primă fază şi s-a promis că se va începe anul acesta”,  susţine primarul Ion Grama

         Aleşii locali din Vadu Paşii speră ca până la finalul acestui an să fie alocate primele fonduri pentru reabilitarea podului ce face legătura directă între comuna pe care o reprezintă şi municipiul Buzău.

 

 |
04 Jul 2011
1733
de

* Conducerea  DGASPC a solicitat demisia directoarei centrului, care a lipsit nemotivat în ziua în care unul dintre copii a murit înecat cu un dumicat de mâncare

 

 

 

 |
03 Jul 2011
1288
de Călin BOSTAN

* Onorariul lui Ionuţ Dolănescu a fost de 6.000 lei

Doar ploaia care căzut pe întreg parcursul dimineţii de duminică a fost cea care i-a împiedicat pe organizatorii Festivalului Slănicului - ajuns la cea de-a patruzeci şi una ediţie, şi desfăşurat, ca în fiecare an, pe platoul de la Meledic (comuna Mânzăleşti) – să consemneze un nou record de participare, care, în anii anteriori, s-a ridicat la peste 8.000 de persoane, după cum ne-a declarat primarul comunei Mânzăleşti, Valeriu Beşliu.

 |
03 Jul 2011
1880

Stiri Agerpres

Rețelele sociale se aliază împotriva terorismului
Marti, Iunie 27, 2017 01:19 AM

Corporațiile care domină rețelele sociale - Facebook, YouTube (proprietate a Google), Twitter și Microsoft - au anunțat luni formarea unui grup de lucru la nivel mondial pentru eliminarea conținutului online cu caracter terorist, informează Reuters.

NK Celje - FC Viitorul 2-3, în meci amical
Marti, Iunie 27, 2017 00:22 AM

FC Viitorul Constanța a învins formația NK Celje cu scorul de 3-2 (2-1), luni seara, pe ''Petrol Arena'' din Celje, într-un meci amical susținut în stagiul de pregătire din Slovenia, potrivit site-ului campioanei României la fotbal.

Rugby: Internaționalul Luke Samoa, pus pe lista de transferuri de CSM Știința Baia Mare
Marti, Iunie 27, 2017 00:18 AM

Conducerea administrativă a echipei de rugby CSM Știința Baia Mare, a decis să renunțe la serviciile fundașului de origine neozeelandeză Alex Giovanni Luke Samoa, a anunțat vicecampioana României pa pagina sa de Facebook.

Bistrița-Năsăud: Zeci de case afectate de grindină, copaci căzuți și mașini distruse, în urma unei vijelii
Luni, Iunie 26, 2017 23:41 PM

Comunele Mărișelu și Lechința au fost afectate, luni seara, de o vijelie puternică însoțită de grindină, care a afectat zeci de case, a distrus mașini și a pus la pământ mai mulți copaci.

Argentinianul Culio a revenit la CFR Cluj
Luni, Iunie 26, 2017 23:31 PM

Echipa de fotbal CFR Cluj a oficializat, luni, revenirea mijlocașului argentinian Juan Emmanuel Culio la formația din Gruia, a anunțat clubul pe pagina sa de Facebook.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Jun, 23:04 noutati
titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ce bine, unii au aflat de unde se porneste caculatorul. Pinguinul loveste din nou sub centura, atat poate trebuie sa intelegeti.
26 Jun, 22:55 frustratul de Berca
alt prof titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Așa spun si despre mine numai minciuni : ca nu m.au vrut colegii sa le fiu sef , ca fostul primar mi.a cumpărat scoala si ca ma comportam ca pe tarlaua mea , ca elevii ziceau despre scoala ca este Jilava, ca nu ma ocup de fata mea si de aceea am dat.o la pregătire, ca nu am ce face acasa si imi fac conturi false pe facebook ( gen Luminita Begu) pentru ai jigni pe colegi si pe elevi. Numai răutăți. Lista ar continua dar vă mai zic si data viitoare. Eu inca mai vreau sa fiu director, dar nu ma mai vrea nimeni, nici chiar ISJ.ul. Și poate de aceea zice lumea ca eu atac pe unul , pe altul . Dar nu e adevărat. Sufletul meu e curat!
26 Jun, 22:53 Berca
Titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Aceasta mizerie fara de margini nu va lua sfasit pana cand acest cercopitec repetent si securist pe nume marcu secondat de catelusul lui dinu nu va iesi odata la pensie...astia doi nu au facut altceva decat sa reclame, toata viata, sa se ascunda in spatele unor postari cu nume false, conturi de fb pe care scriu agramat si sa improaste cu mocirla... nu ca ar fi prea doxati, fie vorba intre noi...doar Dumnezeu, de care nu le e frica, ii poate opri.
Google PageRank Checker