27 de ani
de presa libera
Joi, Martie 30, 2017 03:45 AM

de autor nespecificat

“Pe 21 mai, va avea loc un cutremur cu mult mai mare decât toate care au avut loc până acum pe Pământ şi acesta va fi începutul Zilei Judecăţii”, suna profeţia lui Harold Camping, în vârstă de 89 de ani, patronul unui post de radio religios american “Family Radio Worldwide”. Panouri publicitare montate în toată lumea au avertizat oamenii că Pământul va fi distrus la sfârşitul săptămânii trecute. Potrivit adepţilor lui Harold Camping, sfârşitul lumii ar fi trebuit să vină sub forma unui cutremur devastator.

 |
26 May 2011
1137
de Monica BĂNICĂ

În pofida nenumăratelor avertizări,  a amenzilor aplicate, precum şi a ameninţării cutremurelor tot mai frecvente în ultimul timp,  sunt destui buzoieni care apelează în continuare la modificări riscante în propriile apartamente, fără consultarea unui specialist.

      Astfel, din dorinţa de a câştiga un plus de spaţiu sau doar pentru un design special în locuinţă, nu ţin cont că aceste lucrări pot pune în pericol structura de rezistenţă a blocului, situaţie care poate deveni dramatică nu numai  în cazul unui cutremur.

 |
26 May 2011
1690
de

* Autorităţile au înscenat producerea unui cutremur devastator în zona cu cele mai şubrede blocuri din oraş

Cei care s-au încrezut în prezicerile aberante ale pastorului american care a prezis sfârşitul lumii pentru sfârşitul săptămânii trecute au avut ieri prilejul de a-şi freca mâinile cu satisfacţie văzând desfăşurarea de forţe ce a avut loc în zona blocurilor de la Bazar, dacă nu ar fi ştiut despre ce este vorba, la faţa locului părând că s-a produs o mare catastrofă. Spre dezamăgirea lor, a fost doar un exerciţiu de simulare ce nu a avut nicio legătură cu respectivul pastor şarlatan şi nici cu noua sa prezicere cum că apocalipsa se amână pentru luna octombrie.

 |
26 May 2011
3598
de

Începând cu această lună, structura Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău s-a modificat, îmbogăţindu-se cu două noi subunităţi de ordine publică ce activează deja în zona localităţilor Pogoanele şi Pătârlagele.

 Conform spuselor locotenent colonelului Florin Micheten, comandantul IJJ, înfiinţarea celor două grupe de ordine publică a fost necesară din nevoia de a exista o mai mare prezenţă a jandarmilor în stradă, în nişte zone în care situaţia operativă impunea acest fapt.

 |
26 May 2011
3630
de

Centrul de zi din Unguriu şi-a închis porţile pentru cei 40 de elevi beneficiari ai programului de sprijin social, din lipsă de finanţare.

Potrivit datelor furnizate de primarul comunei Unguriu, Florin Ristea, situaţia are la bază întreruperea finanţării de la Consiliul Judeţean, care asigura 50 la sută din finanţarea Centrului de zi “Iulia Hasdeu”.

 |
26 May 2011
1586
de

 Localnicii comunelor Chiojdu şi Cătina nu vor mai avea motive de teamă de fiecare dată când sunt precipitaţii însemnate în zona montană, Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Buzău - Ialomiţa având în prezent în derulare un proiect de investiţii pentru executarea unor lucrări de regularizare pe râul Bâsca Chiojdului.

 |
26 May 2011
2080
de

Marţi după-amiază a fost mobilizare generală în rândul poliţiştilor buzoieni care au împânzit timp de cinci ore şoselele judeţului pentru a-i mai tempera pe vitezomani, prezenţi în trafic în număr tot mai mare. Au fost angrenaţi atât poliţişti de la toate formaţiunile serviciului rutier, cât şi agenţi de la posturile locale din Costeşti, Movila Banului, Grebănu, Valea Râmnicului şi Unguriu, fiind totodată trimise „pe teren” şi toate radarele din dotarea IPJ. Traficul a fost permanent supravegheat, în tot acest timp, fiind constatate 203 contravenţii, dintre care 199 au constat în depăşirea limitei legale de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora.

 |
25 May 2011
1564
de

Tatăl celebrului Tudor Gheorghe, Ilie Tudor, este mâine prezent la conferinţa „Mărturii din închisorile comuniste”, eveniment găzduit de la ora 18.00, de Muzeul Judeţean.

      Invitatul s-a născut pe 3 martie 1923, în comuna Podari, jud. Dolj. Cunoscut opozant al regimului comunist, a fost condamnat în 1958 la 22 de ani de închisoare, unde a cunoscut mari personalităţi, ca  părintele Dumitru Stăniloae,  filozoful Petre ţuţea, poetul  Radu Demetrescu Gyr, prinţul Alexandru Ghica, poetul  Nichifor Crainic

 |
25 May 2011
2266
de autor nespecificat

Drama cailor sălbatici din Deltă - vânaţi fără milă pentru a fi introduşi în ţarcuri, pentru ca, mai apoi, să ia calea unui abator din Ardeal, având drept final al destinaţiei salamuri de lux pentru pieţele Europei Occidentale – a revoltat o întreagă lume civilizată, mai puţin pe autorităţile române şi, bineînţeles, pe ”eroii” acţiunii

 |
25 May 2011
1056
de

*Plutonierul adjutant Constantin Geabă este primul reprezentant al jandarmeriei buzoiene care participă la o misiune în Afganistan

Începând de săptămâna trecută, jandarmii buzoieni au un reprezentant şi în teatrul de operaţii din Afganistan, după ce deja au devenit o prezenţă obişnuită în Kosovo. În premieră, un subofiţer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău a fost selecţionat pentru a face parte dintr-un detaşament special ce are misiunea de a antrena efectivele poliţiei afgane, reuşita sa fiind cu atât mai mare cu cât jandarmul buzoian se află la prima misiune internaţională, iar la selecţie s-a impus în faţa altor subofiţeri mai tineri şi cu experienţă în misiuni internaţionale.

 |
25 May 2011
2433
de

*Ultima victimă, o femeie tâlhărită imediat ce şi-a luat pensia

În ultima perioadă, bătrânii singuri şi neajutoraţi devin din ce în ce victime ale tâlharilor, care nu se sfiesc să-i atace în plină stradă şi să-i deposedeze de bruma de bani pe care o au la ei, profitând de incapacitatea acestora de a se apăra. Doar în această lună, trei bătrâni în pragul vârstei de 80 de ani au fost jefuiţi pe stradă, în două dintre cazuri atacatorii fiind minori de 11 şi 12 ani.

 |
25 May 2011
1972
de Monica BĂNICĂ

Tragedia la care a fost martoră la 10 ani nu a înfrânt-o şi acum este printre cei mai buni elevi de la Liceul “Eminescu”

Povestea ei ar putea lesne să fie subiectul unui  roman, cu un început dramatic, dar cu un deznodământ optimist.

      La o vârstă fragedă, Georgiana Florentina Sandu a primit cea mai cruntă lecţie a vieţii, fiind martorul inocent al unei crime, a cărei imagine teribilă a urmărit-o  ani la rând, până când a reuşit să şi-o alunge aproape de tot din minte.

 

 |
25 May 2011
5706
de Călin BOSTAN

    * Administratorii Bazinului Olimpic şi  Patinoarului au cerut municipalităţii să le preia măcar managementul

Două afaceri buzoiene din domeniul sportului au falimentat, în ciuda sprijinului material pe care l-au primit, din bani publici, din partea municipalităţii buzoiene. Este vorba despre Bazinul olimpic şi despre Patinoarul Ice Magic, ambii administratori ai acestora făcând deja demersuri către Primărie, în sensul ca municipalitatea să preia cele două obiective.

 |
25 May 2011
3339
de autor nespecificat

Un ţăran din comuna Merei şi-a pedepsit într-un mod nemaiîntâlnit taurul din bătătură, după ce animalul şi-a luat câmpii şi a fugit de acasă. Mai mult, după ce că nu s-a lăsat convins să se întoarcă în gospodăria omului, şi-a mai şi agresat stăpânul, acesta alegându-se cu mâna ruptă, după ce a fost lovit cu cornul. Moment în care cetăţeanul, furios, a uitat până şi de proverbul conform căruia bătaia este ruptă din rai, şi a cerut sprijinul unui consătean cu puşcă de vânătoare şi permis de port-armă, pedepsindu-şi animalul în mod ireversibil.

 |
23 May 2011
1410
de

Pentru locuitorii comunei Poşta Câlnău ziua de duminică a avut o semnificaţie aparte. După ce au cotrobăit prin şifoniere scoţând de la naftalină ţoalele de sărbătoare, s-au postat în faţa oglinizii. Aranjati, parfumaţi, însoţiţi de alţi membri ai familiei, vecini ori prieteni, oamenii şi-au îndreptat paşii spre poiana de lângă Gura Câlnăului.

 |
23 May 2011
3489
de

  Astăzi se împlinesc şapte ani de la teribila tragedie care a avut loc la Mihăileşti, când 18 vieţi au fost spulberate în urma exploziei unui camion încărcat cu azotat de amoniu, care a luat foc după ce a eşuat pe marginea DN2 E85. A fost cea mai mare catastrofă petrecută în România după război [...]

 |
23 May 2011
2462

Stiri Agerpres

CITATUL ZILEI
Joi, Martie 30, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 30 martie
Joi, Martie 30, 2017 03:17 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 30 martie
Joi, Martie 30, 2017 03:01 AM

Este a 89-a zi a anului 2017.

Israelul își reduce contribuția financiară la ONU
Joi, Martie 30, 2017 01:18 AM

Israelul a anunțat miercuri că își reduce cu două milioane de dolari contribuția la Organizația Națiunilor Unite, ca răspuns la noile critici ale Consiliului pentru Drepturile Omului la adresa politicii israeliene față de palestinieni, transmite AFP.

Atentat sinucigaș la Bagdad, 17 morți
Joi, Martie 30, 2017 00:53 AM

Un terorist sinucigaș a detonat miercuri o camionetă cu exploziv la un punct de control în sudul Bagdadului; atentatul s-a soldat cu 17 morți și peste 60 de răniți, au informat surse din poliția irakiană, citate de Reuters.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
29 Mar, 18:39 compania de apa
un "actionar" majoritar a comentat pentru articolul Ce au mai inventat reprezentanții Companiei de Apă ca să nu permită municipiului Buzău să-și exercite dreptul de acționar majoritar:
si pina la urma ce se face cu fostul hotel al partidului? se muta d-l primar acolo ??!
29 Mar, 13:02 Intrebare
Curios a comentat pentru articolul Idei puţine, dar fixe: Constantin Ionescu a dat în judecată TransBus:
Asa, de curiozitate: oare Ionescu Constantin este unul si acelasi cu cel care semneaza pe aici cu pseudonimul "ionescu o"? Prea seamana ca idei afisate.
29 Mar, 12:17 Mândri de nepoata noastră Bianca
Ancuța a comentat pentru articolul Elevele profesoarei de canto Gabriela Cristea, trei premii într-un singur festival:
Mult succes pe viitor fetelor ,va pupacim din Spania
Google PageRank Checker