Lovitură de măciucă aplicată de Justiţie directorului Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”! Actorul Adrian Nicolae, dat afară din instituţia situată în Vila Albastros; în urma unei sancţiuni aplicate în aprilie 2017, a obţinut în instanţă anularea acesteia.

Despre ce este vorba? În luna ianuarie a acestui an, directorul Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”, Elena Isbăşoiu, refuza prelungirea contractului de muncă al actorului Adrian Nicolae, ale cărui realizări băteau, de departe, orice alte activităţi ale instituţiei. Nicolae a reuşit să pună bazele unei trupe de teatru, formată de elevi, care, într-un timp record, a reuşit să obţină premii la toate festivalurile naţionale sau regionale la care a participat. Pretextul concedierii acestuia se poate încadra cu uşurinţă în categoria „din ţânţar armăsar”, el fiind cercetat disciplinar pentru că ar fi zgâriat parchetul dintr-o sală mutând… pianul. După comisia de disciplină a urmat concedierea, în ianuarie 2018.

Adrian Nicolae a contestat în instanţă decizia de sancţionare, datată din 25 aprilie 2017, obţinând câştig de cauză atât la Tribunalul Buzău, cât şi la Curtea de Apel Ploieşti, care a respins ca nefondat apelul formulat de Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”. În aceste condiţii, povestea ar putea să nu se sfârşească aici, dat fiind că Adrian Nicolae ar putea cere reîncadrea pe postul de pe care a fost îndepărtat în urma unei sancţiuni aplicate în mod ilegal, dar şi plata salariului începând din ianuarie 2018.

De altfel, după cum OPINIA a mai semnalat, activităţile culturale de la nivelul municipiului Buzău au ajuns pe mâna unor „dăncile”, după ce directorul Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”, Elena Isbăşoiu, a concediat, în acest an, doi dintre cei trei angajaţi cu studii superioare de specialitate. După Adrian Nicolae, a urmat Irina Dăscăloiu, profesor de flaut şi pian, căreia, în schimb, nu s-a mai obosit nimeni să-i găsească vreun pian plimbat pe parchet, ci i-a fost arătată uşa, fără nicio explicaţie.

În acest mod, în afara artistului plastic cu studii superioare de specialitate Ştefan Daniel Lăzărescu, cultura la nivelul municipiului a rămas pe mâna unor absolvenţi de Teologie, Drept şi Geografie.

Astfel, legătura cu şcolile din municipiu – a se citi aducerea elevilor de la diverse instituţii de învăţă­mânt buzoiene pentru a umple sala unde se derulează activităţi – o ţine un absolvent de Drept la ,,Spiru”, care se ocupă şi de biblioteca Centrului. Partea de evenimente ­li­terare este girată de un absolvent de Teologie, care şi-a făcut debutul glorios în cadrul Vilei Albatros organizând cercuri de ,,sclupturi” şi împletituri. Ultimul, dar nu cel de pe urmă, este ocupantul postului de solist vocal, absolvent de Geografie – la Universitatea Bucureşti, ce-i drept -, cu un trecut la fel de glorios ca purtător de cuvânt, în care calitate s-a remarcat prin mari dificultăţi în utilizarea limbii române.

2 COMENTARII

    • Era doar o constatare, nu era nevoie să publicați comentariul. Îl puteați ignora cum ați făcut cu celelalte.

Comments are closed.