Amfiteatrul Colegiului Naţional „M. Eminescu” a găzduit luni, cu ocazia Zilei Educaţiei, întâlnirea elevilor şi profesorilor cu academicianul buzoian Marius Andruh. Academicianul a răspuns invitaţiei lansate de conducerea colegiului buzoian, organizând conferinţa „Spectacolul Chimiei”.

Andruh a fost preşedinte al Consiliului care a dat verdictul de plagiat lui Victor Ponta încă din 2012, dându-şi mai târziu demisia, după ce Ministerul Educaţiei a schimbat structura Consiliului care evaluează tezele de doctorat. Academicianul a primit anul acesta distincţia de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Angers.

Ideea conferinţei de la Colegiul Eminescu a fost de a organiza o altfel de oră de chimie, o oră de care liceenii să fie atraşi, la care să participe cu interes şi din proprie iniţiativă. Academicianul Marius Andruh  a încercat în acest fel să demonstreze audienţei că, de fapt, chimia înseamnă mai mult decât un manual, formule şi Tabelul lui Mendeleev.

„Iubesc foarte mult această conferinţă. Ea are ca scop, pe de o parte, să atragă, deşi nu vreau să fac prozelitism, elevii către ştiinţe şi în mod concret către Chimie, iar pe de altă parte să ne pună un pic pe gânduri. Să vedem dacă acele corelaţii pe care le sugerez între artă, arhitectură şi chimie merită să fie analizate de fiecare dintre noi atunci când suntem puşi în faţa unei chestiuni ştiinţifice sau artistice”, a declarat pentru Campus TV Marius Andruh.

DISTRIBUIȚI
loading...