27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:36 AM

Cultura

A treia ediţie a Universităţii de Vară „Origini“, la Poiana Pinului

de Călin BOSTAN
Cultura  |
01.08.2017, 00:00
316

   Fundaţia „Origini Carpatice” organizează, în perioada 25 august-3 septembrie, la Complexul de agrement Poiana Pinului, a treia ediţie a Universităţii de Vară „Origini”. Cei prezenţi vor avea ocazia să participe la conferinţe şi la o serie de exerciţii practice, sub directa îndrumare a unor specialişti în comunicare, negociere, arte etc.

   Sunt aşteptaţi să participe, cu precădere, liceeni - care au înregistrat performanţe la concursuri şi olimpiade, la activităţi cultural-artistice, competiţii sportive, în domeniul social şi de voluntariat -, studenţi, dar şi adulţi „cu stare de spirit şi capacitate de adaptare la un program în care tinerii vor avea prioritate”, după cum se arată în comunicatul organizatorilor. Conform acestora, evenimentul va avea 20% din locuri rezervate tinerilor defavorizaţi din mediul rural, 5% din locuri vor fi rezervate pentru tinerii care au obţinut rezultate maxime la examenul de capacitate, iar 5% din locuri vor fi rezervate pentru tineri din etnia romă.

   Conform responsabililor Fundaţiei „Origini Carpatice”, până în acest moment s-au alăturat proiectului, printre altele, următoarele personalităţi: prof. univ. dr .Leon Zăgrean (Facultatea de Medicină „Carol Davilla” Bucureşti şi membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă), prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu (directorul Centrului Naţional de Excelenţă pentru Studii de Management Comparat Internaţional), conf. univ. dr. Cerasella Crăciun (Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti), Georgeta Cardoş (cercetător ştiinţific, biolog specialist genetică, Institutul „Victor Babeş“), prof. dr. Gheorghe Funar; prof. univ. dr. Mircea Chelaru, prof. univ. dr. Camelia Petrescu (cercetător ştiinţific principal grad II, Universitatea „Titu Maiorescu”), prof. dr. Valeriu Şuşnea (preşedintele Uniuni Artiştilor Plastici – filiala Buzău, profesor de arte vizuale la Liceul de Artă Buzău), prof. Alexandru Mironov; gral. lt. (r) Dumitru Prunariu (singurul cosmonaut român), Cristian Greţcu (umorist, grupul Divertis) şi Dalia Octavia Puşcă (actriţă).

   Costurile participării unei persoane se ridică la 870 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor de cazare şi masă pentru nouă nopţi şi zece zile (750 lei) şi costuri  aferente  materialelor folosite în timpul conferinţelor,  workshopurilor, programelor de relaxare etc. (120 lei).

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker