27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:11 AM

Cultura

A treia ediţie a Universităţii de Vară „Origini“, la Poiana Pinului

de Călin BOSTAN
Cultura  |
01.08.2017, 00:00
273

   Fundaţia „Origini Carpatice” organizează, în perioada 25 august-3 septembrie, la Complexul de agrement Poiana Pinului, a treia ediţie a Universităţii de Vară „Origini”. Cei prezenţi vor avea ocazia să participe la conferinţe şi la o serie de exerciţii practice, sub directa îndrumare a unor specialişti în comunicare, negociere, arte etc.

   Sunt aşteptaţi să participe, cu precădere, liceeni - care au înregistrat performanţe la concursuri şi olimpiade, la activităţi cultural-artistice, competiţii sportive, în domeniul social şi de voluntariat -, studenţi, dar şi adulţi „cu stare de spirit şi capacitate de adaptare la un program în care tinerii vor avea prioritate”, după cum se arată în comunicatul organizatorilor. Conform acestora, evenimentul va avea 20% din locuri rezervate tinerilor defavorizaţi din mediul rural, 5% din locuri vor fi rezervate pentru tinerii care au obţinut rezultate maxime la examenul de capacitate, iar 5% din locuri vor fi rezervate pentru tineri din etnia romă.

   Conform responsabililor Fundaţiei „Origini Carpatice”, până în acest moment s-au alăturat proiectului, printre altele, următoarele personalităţi: prof. univ. dr .Leon Zăgrean (Facultatea de Medicină „Carol Davilla” Bucureşti şi membru al Academiei Oamenilor de Ştiinţă), prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu (directorul Centrului Naţional de Excelenţă pentru Studii de Management Comparat Internaţional), conf. univ. dr. Cerasella Crăciun (Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti), Georgeta Cardoş (cercetător ştiinţific, biolog specialist genetică, Institutul „Victor Babeş“), prof. dr. Gheorghe Funar; prof. univ. dr. Mircea Chelaru, prof. univ. dr. Camelia Petrescu (cercetător ştiinţific principal grad II, Universitatea „Titu Maiorescu”), prof. dr. Valeriu Şuşnea (preşedintele Uniuni Artiştilor Plastici – filiala Buzău, profesor de arte vizuale la Liceul de Artă Buzău), prof. Alexandru Mironov; gral. lt. (r) Dumitru Prunariu (singurul cosmonaut român), Cristian Greţcu (umorist, grupul Divertis) şi Dalia Octavia Puşcă (actriţă).

   Costurile participării unei persoane se ridică la 870 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor de cazare şi masă pentru nouă nopţi şi zece zile (750 lei) şi costuri  aferente  materialelor folosite în timpul conferinţelor,  workshopurilor, programelor de relaxare etc. (120 lei).

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker