Trei tineri au ajuns în arest ieri după ce doi dintre ei, în vârstă de 19 ani, ajutați de un adolescent de 14 ani, au distrus în septembrie un Audi A6 ca să-i facă rost celui de-al treilea de două proiectoare de ceață pentru mașina persoanlă. Acesta din urmă, în vârstă de 32 de ani, din Poșta Câlnău, văzuse în municipiul Buzău un autoturism identic cu al său și le-a cerut celor trei cunoscuți să-i aducă piesele respective.
le-a promis și ceva bani în schimbul favorului astfel că tinerii nu au stat prea mult pe gânduri. Au mers în oraș, au identificat mașina și au demontat aproape toată bara frontală a mașinii respective. Totul s-a întâmplat la începutul lunii septembrie, iar în urma cercetărilor specifice, indivizii au fost dibuiți de polițiști zilele trecute.

Ieri, autorul moral al faptei și cei doi tineri de 19 ani au fost reținuți și cel mai probabil vor rămâne în arest. Prejudiciul, evaluat la 9.000 lei, a fost recuperat integral și predat păgubitului.

Ieri, 3 octombrie a.c., în urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţişti de investigații criminale de la Poliţia Municipiului Buzău au identificat trei adolescenţi şi un bărbat, bănuiţi de furtul unor componente de autoturisme, de pe raza municipiului Buzău.

Din cercetări a reieşit faptul că un bărbat de 32 de ani din Poşta Câlnău, ar fi determinat prin promisiunea oferirii unei sume de bani, trei adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, care,  în perioada 7 – 9 septembrie 2018, s-ar fi deplasat cu o mașină în Buzău şi pe timpul nopţii ar fi sustras componente exterioare de la un autoturism parcat pe raza municipiului.

Prejudiciul, de peste 9.000 de lei, a fost recuperat de poliţişti integral şi predat persoanei vătămate, un buzoian în vârstă de 48 de ani.

Poliţiştii au dispus reţinerea bănuiţilor pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând a fi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea luării măsurilor legale.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, în care poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

 Poliţiştii buzoieni vă recomandă :

  • Nu lăsaţi în autoturisme bunuri de valoare (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile, sisteme de navigaţie GPS).
  • Instalaţi un sistem de alarmă pe autoturism. Vă este folositor şi împotriva furtului autoturismului.
  • Portierele autoturismului trebuie încuiate, chiar dacă lipsiți doar câteva minute, iar actele nu trebuie lăsate în maşină. Închideți complet toate geamurile.
  • Dacă totuși se întâmplă să aveți parte de o astfel de situație neplăcută, în care ați găsit mașina spartă, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să sunați la Poliție. Nu atingeți autoturismul, pentru a nu distruge eventuale probe ce-i pot conduce pe polițiști către autor!„, precizează reprezentanții IPJ Buzău.

 

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Tot romanul are astazi „tu-tu”. De nu are ce pune pe masa, nici de a sti sa citeasca, are in schimb tu-tu. Si de este prost gramada, tiganusul de cartier sau ciobanul de pe prundul garlii, se lauda cu o rabla. Si se circula, de ai zice ca, combustibilul este pe gratis. Este atata trafic de zici ca nimeni nu mai munceste ci doar se plimba. Si nu-i trafic numai la plecare sau venire de la munca , ci continuu. Tugurlanii, doresc dupa cum se vede si proiectoare de ceata, ptr. ca ei merg continuu, inclusiv pe ceata. Nu mai spun ca totii si-au montat tot felul de boxe uriase cu basii f. puternici si am vazut eu si niste banite uriase prin portbagaj ce bubuie si tare se falesc natafletii cu muzica lor de prost gust, data la volum maxim. Cam asta-i cu Buzaul nostru astazi si cu localitatile limitrofe, unde forfaie masinile si a caror soferi sunt care mai de care mai mitocani si mai rautaciosi si mai zbanghii.

Comments are closed.